Убийството на Алексей Петров – хронология, догадки, тези и... политика

Вижте развитието след като бизнесменът беше убит днес
16 авг 2023 20:56, Александър Попов
231

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес бе застрелян Алексей Петров по време на негова разходка по горска пътека в столичния кв. "Драгалевци". Негова спътница бе простреляна, като куршумът е счупил ръката й и е засегнал гръдния й кош.

Простреляната жена до Петров е с опасност за живота

Петров е бил с обичайната си охрана от трима души. Стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътеката, където се е разхождал често. Алексей Петров се е движил пеша по маршрута.

Алексей Петров оцеля в 3 опита за атентат срещу него

През март 1999 г. Алексей Петров е ранен в крака от куршум в ресторант  "Перла" в Драгалевци. Тогава официално е констатирано, че стрелбата е случайна, а той е ранен от рикоширал куршум. Тогава соченият за стрелец срещу него Кирил Киров-Японеца декларира, че е стрелял погрешка.

Вторият и станал най-известен неуспешен атентат срещу него е извършен на 14 август 2002 г. пред плувния комплекс "Спартак". В този ден пред басейна "Спартак" Алексей Петров е пресрещнат със залп от куршуми от двама неизвестни стрелци и е тежко ранен в гърдите и в крака. Нападателите му не са открити.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен срещу него неуспешен атентат в кв. "Кръстова вада" в София. Срещу колата му е стреляно с два гранатомета. Криминалистите са категорични, че единствено това, че килърите са стреляли от близко разстояние, е спасило бившия съветник от ДАНС, тъй като снарядите не са успели да се активират при съприкосновението си с колата.

Барета, съветник, бизнесмен, политик: Алексей Петров оцеля в 3 атентата

Подобни убийства са следвани от други убийства, прогнозира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Според него ще е е изненада, ако разкрият извършителите.

Емануил Йорданов: След подобни убийства следват други

Днес стана ясно, че Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г., е предсрочно освободен от затвора май месец от Апелативния съд в София.

Осъденият за атентат срещу Трактора през 2015 г. е предсрочно освободен

Според Тихомир Безлов убийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик и подчерта, че Петров има силни противници. Той определи Алексей Петров като интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения.

Безлов за Алексей Петров: Лице, свързано с властови и криминални отношения

Съпредседателят на ПП Кирил Петков поиска спешни промени в службите след показното убийство на Алексей Петров.

"Службите трябва да започнат да работят ефективно. Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи", заяви той.

Петков поиска спешни промени в службите, трябвало да работят ефективно

Убийството на Алексей Петров беше предизвестено, смята Слави Трифонов. Той зададе и няколко въпроса - Има ли връзка между убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров? Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров? Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо? Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?

Слави: Убийството на Алексей Петров беше предизвестено

Държавата я няма! Това е ясен знак за разпад на държавността. След като главният прокурор не е сигурен, че няма да го взривят и след като по улиците се убиват хора с пушки, как могат да са сигурни гражданите в малките населени места, попита Иван Гешев.

Гешев за убийството: Ясен знак за разпад на държавността

Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години. Цялата държава стана заложник на страха му от възмездие и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след показното убийство на Алексей Петров.

Нинова: Задкулисието и договорките водят до гангстерски убийства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много маймуни се навъдиха и няма как този клон да изхранва всички. А алчните не доживяват старост. За какво са им толкова много пари щом не могат да изхарчат толкова. Всички да си ги носят в гроба
102
5
 
8
 
! Отговори
Росен Желязков съм преди 9 месеца
На 80% съм сигурен, че Тиквата е думнал Трактора ЛИЧНО при мафиотска разпра в драгалевската горичка.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябвало е човека да напусне България както направи Божков.
100
2
 
10
 
! Отговори
СТАНАЛО Е ТАКА: преди 9 месеца
БОКО с 8 ОХРАНИ от НСО по мафиотски се е срещнал с Трактора с 3 ОХРАНИ ОТ БАРЕТИТЕ в гората, при което Боко е набил шамарите на Трактора, че не се съобразява с него, заради своеволията на Кирчо, и си е тръгнал. Но като се разминал с Трактора казал "Забравих нещо!" и му насочил дулото в окото, а куршума минал през главата му и предмишницата на гаджето му и спрял в гръдния кош. След това Боко питал охранителите на Алексей дали искат да работят за него или да ги убива на място, а те казали "Да!"
99
0
 
10
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 9 месеца
На тракторчето му изтече масълцето, още течове ще има.
98
1
 
1
 
! Отговори
НПО ФЕМИНИСТ преди 9 месеца
ПОВЕЧЕ НИТО ЕДИН!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Охраните би трябвало да са отвлечени. Щом ги няма
96
2
 
16
 
! Отговори
ЖЕНАТА преди 9 месеца
Слчая е затворен - жената е казала, че ги е гръмнал без да иска някакъв ловджия с ватeнка, излязал за фазани. Не знам защо разследвате случая, след като всичко вече е ясно.
95
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
СЕГА НА БУДА МУ ОСТАНА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ САМО ОЩЕ ЕДИН ГОЛЯМ ВРАГ В ЛИЦЕТО НА ВАСИЛ БОЖКОВ И ТАМ НЕЩАТА СА НА ЖИВОТ И СМ-ЪРТ И ДВАМАТА СА ДОКАЗАНИ УБИЙЦИ И ТО МНОГО ОПАСНИ! НО ЧЕРЕПА Е ХИТЪР И ЩЕ СЕ КРИЕ В ДУБАЙ ДОКАТО БОРИСОВ НЕ УМРЕ НЯМА ДА ПРИПАРИ ДО БЪЛГАРИЯ ЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ Е ОТЛЕТЕЛ КЪМ АДА ТОЧНО КАТО ТРАКТОРА! А ТРАКТОРА СИ Е БИЛ МУ-ТРА ТЪЙ, ЧЕ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЪЖАЛЯВА НАРОДА , ЧЕ Е УТРЕПАН
94
0
 
9
 
! Отговори
Изгрева и Залеза преди 9 месеца
Боко дойде с убийства, управлява 12 години с убийства и си заминава с убийства. Кое не ви е ясно? Изгрева и залеза на една великолепна личност, каквато Бойко Борисов е, вложила всичките си усилия в конспиративност, личен просперитет и егоизъм. Това е поколението на мъжете от 80-те години. Така ги възпита студената война. Това е и в Русия в момента. Путин, възпитан през студената война, води последната си битка, точно както БОКО.
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шушука се, че именно Бойко Борисов е дръпнал спусъка в окото на Трактора, в горичката зад Воденицата. Няма друго обяснение на факта, че охраните на Трактора, които са изключително подготвени барети, не са предотвратили насилието. Твърде е вероятно Боко от утре да е с нови охрани, а именно - момчетата на Алексей, които е наградил за съдействието. Така че ако утре видите БОЙКО с нови охранители, да знаете кои са. Боко днес превзе и застрахователния пазар.
92
2
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 месеца
До АнонимеН,, Ескадроните на смъртта,, от времето на ,,Главния секретар,,когато имаше 150 убийства и нито едно разкрито ,се завърнаха . И,, Главния секретар,, винаги на петата минута ,беше на мястото на убийството . Просто отклоняване на вниманието от безумията и провала на управляващите и демокрацията
91
0
 
8
 
! Отговори
Тракторист преди 9 месеца
Мафиотска България.Ганстери и,бандити управляват страната чрез послушните партии и политици назначени от самите тях.И така вече повече от 30г.
90
2
 
8
 
! Отговори
Работа Работа Работа преди 9 месеца
Кво викате че Боко е следващия, като сериозните подозрения са, че точно Боко е дръпнал фаталният спусък в окото на Алек Трактора.
89
2
 
8
 
! Отговори
Констатация преди 9 месеца
Нещо при новото правителство се увеличи драстично престъпността. Имат ли отношение кукловодите от Посолството, а?
88
0
 
15
 
! Отговори
ПАГУБНО срещу НАРОДА преди 9 месеца
Пагубно срещу народа е да извършиш убийство на човек, който има изключително влияние в обществото, дори и с нечистите методи, с които Алексей Петров боравеше. Причината е много проста. Много млади хора ще се поинтересуват от делата му и е въпрос на време 5-10-15-30-100 младежа да си изградят пример от неговата дейност и някой ден след 20 години пак да се разправяме с този проблем. Въпроса е, че този човек трябваше да е в затвора, а не да го убият днес, като един от най-богатите българи.
87
2
 
19
 
! Отговори
Боко е следващия! преди 9 месеца
Опуцаха Трактора, сега ако опуцат Боко и Шиши може държавата да дръпне напред!
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да е жив и здрав! Кога другите олигарски и замесените в разграбването от 33 години на държавата? Тех кога ше ги четем? Борисов, Киро гела, Ковачки, Овчаров, Пръмови, и всички други зайни и незнайни български герой от прехода? а те кога?
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Килърът да не е Иван Милетиев? Много точно е стрелял. Професионалист.
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те па големите снимки! Полицаи са се събрали в Драгалевци на банички и боза и обикновенни вафли, големата работа!