Еврото бе лоша идея, заяви Вацлав Клаус

"Положителното за Чехия е, че не използваме тази валута"
Обновена: 13 яну 2011 22:00 | 13 яну 2011 22:00,
214
Еврото бе лоша идея, заяви Вацлав Клаус
Вацлав Клаус. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Чехия Вацлав Клаус заяви в Германия, че еврото очевидно е било лоша идея, предаде ДПА.

Той говори в Нюрнберг при представянето на книгата си с есета - "Европа", която е преведена на немски.

"За нашата страна е положително това, че не използваме тази валута", заяви Клаус, който призова правителството в Прага да спре процеса на постепенно интегриране на страната в еврозоната.

"Съществуването на еврото бе трагедия за държави като Гърция, Ирландия и Португалия", добави той.

Страните членки на ЕС са задължени в крайна сметка  да приемат еврото, с изключение на Великобритания и Дания, отбелязва ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех ... нали ти казах - *** си. Марки не се печатат в Германия, освен пощенски. Набий си го в кухата тиква. За обмислянето, и аз обмислям да си изкарам една незабравима вечер с Анджелина Джоли, но ...
140
2
 
10
 
! Отговори
Фиск преди 13 години
173,на Гърция и другите закъсали никой не е харизал тези милиарди. Те са им дадени като заем,при това въпреки тяхната воля. Огромните суми плюс яките лихви по тях ще плащат няколко поколения и няма да се радват много от това.
139
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен съм на 100%,че е утопия да се изравни стандарта на живот на страните членки.Глобализацията за САЩ и Запада е налагане на техните стоки на пазара, оттам нататък налагане на техните ценности и култура и обратното (чрез реклама на техни стоки)Цял един нов свят от еднакво мислещи хора,консумиращи стоките на монополизирани компании,завладели света икономически и наричайки своето господство глобализация.Та общата валута е в помощ на този процес...
138
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 13 години
Цялата парична система е лоша идея (когато се печатат и пускат в обръщение пари без реално покритие). Тя вече 'изгърмя' и ни докара 'Световната финансова криза', но това никога нямаше да се случи, ако правителствата не създаваха т.нар. 'Fiat money' (пари без реална стойност, които са 'валидни' само защото нечие правителство така е решило)... За съжаление повечето светивни валути са точно такива :(
137
1
 
4
 
! Отговори
ххххххххххх преди 13 години
правилно съм се изразил печатат се марки в германия, а относно това кога ще се върнат към марката незнам не хвърлям боб.това значи че сериозно се обмисля това, тъй че в случая печатане и обмисляне не са много далече по смисъл
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът на еврото е, че е свързано с долара, а САЩ са пред фалит.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблема на еврото е че лежи върху политически съюз, самото управление по този начин на една валута е невъзможно.Трябва да се промени системата на управление изцяло.
134
9
 
3
 
! Отговори
охо преди 13 години
Пълни глупости от чешкия "писател".
133
0
 
2
 
! Отговори
до 184 преди 13 години
От 20 долара на 150 долара за барел или хиперинфлация от над 750% през 2008 г.
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цитирам твой пост :между другото германците са почнали да си печатат пак марки това какво подсказва, че май идва края на еврото а и испания, португалия и гърция искат да премахват също еврото а ние се пънем за него------------Между печатане и обмисляне, дали разбираш колко голяма разлика има ?
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 182Поредният икономически гений :)) Как точно се е обезценил долара спрямо петрола, бе *** !
130
0
 
3
 
! Отговори
хххххххххххх преди 13 години
май наистина си слаботоков,всеки грамотен знае коя е използваната валута в германия в момента,а друго е че се обмисля вариянт да си връщат марката. сега светна ли ти за какво иде реч ?
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В САЩ доларът вече се обезцени спрямо петрола и златото и най- вероятно до 2020 г. доларът и еврото ще бъдат заменени от руската и китайската валути. Тогава ЕС, САЩ и НАТО ще загубят значение и България само ще плаща излишни такси за да членува в тях.
128
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да разбирам ли, че всички български медии твърдят, че марките отдавна са невалидна валута, докато през това време Германия тайно (за българите де) си ги печата и ползва ? :))))
127
0
 
3
 
! Отговори
ххххххххх преди 13 години
тъпака определено си ти защото май не гледаш други телевизии освен български където ти замазват очичките.когато започнеш да гледаш световните канали тогава ми пиши
126
1
 
2
 
! Отговори
до 177 преди 13 години
Аз викам ако заради някаква си хартийка като еврото трябва да теглим още 20 години аз викам по-добре да му теглим една на това евро, да се откажем от всякаква "демокрация" и да върнем комунизма.
125
2
 
1
 
! Отговори
Айде пак преди 13 години
Айде пак теориите за световната конспирации. Току-току изпълзи някой велик оратор изпод камъните.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие *** от както съществува ЕС само това сънувате .Ама вашия СИВ вечго няма повече от 20 години.Европа е преживявала много по трудни времена .
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от 2002г марката не е валидно платежно средство :) факт. Факт за всички по света, освен за един заблуден български ***.
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде да прочета такава глупост, освен в български форум ?