Еврото бе лоша идея, заяви Вацлав Клаус

"Положителното за Чехия е, че не използваме тази валута"
Обновена: 13 яну 2011 22:00 | 13 яну 2011 22:00,
214
Еврото бе лоша идея, заяви Вацлав Клаус
Вацлав Клаус. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Чехия Вацлав Клаус заяви в Германия, че еврото очевидно е било лоша идея, предаде ДПА.

Той говори в Нюрнберг при представянето на книгата си с есета - "Европа", която е преведена на немски.

"За нашата страна е положително това, че не използваме тази валута", заяви Клаус, който призова правителството в Прага да спре процеса на постепенно интегриране на страната в еврозоната.

"Съществуването на еврото бе трагедия за държави като Гърция, Ирландия и Португалия", добави той.

Страните членки на ЕС са задължени в крайна сметка  да приемат еврото, с изключение на Великобритания и Дания, отбелязва ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
не мисля че на гърция и ирландия им е "излязло през носа", точно обратното - благодарение на страха да не рухне еврото сега могат да развият немислимо висока наглост и да си карат на кредит върху кредит. ако не беше еврото никой нямаше да тръгне да ги спасява. излязло е през носа на германеца че ги влачи на гръб, а на тях им е добре от еврото.
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой тука наскоро хвалеше Естония, че виждаш ли бутнали паметника на Съв. армия и сега ги приеха в Еврозоната. Май ще се окаже ,че зря са го бутнали.
99
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставете руснаците, рано или късно, ще се оправят. Имат ресурси-и финансови, и в хора. Да се върнем към чехите: винаги са били разумни и прагматични. Живеят добре- и при капитализма, и при социализма магазините им бяха пълни. И сега ще намерят най-разумното решение. Работят и искат да се радват на живота. Да му мислим ние с гайдите!
98
0
 
9
 
! Отговори
85758 преди 13 години
Тука не става въпрос само за голяма или малка държава, а за държавническо поведение. Видяхме докъде бяха докарали Русия Горбачов и Елцин.
97
0
 
8
 
! Отговори
56 преди 13 години
Прав е , но за Чехия. Я вижте колко вече дължат икономиките на южното крило на ЕС на централните икономики на ЕС. Тия ги поробиха без война. И ще продължат. А къде е Великобритания в цялата тази игра?
96
0
 
4
 
! Отговори
Харон преди 13 години
Лодката е стехната и просмолена,греблата са нови...Идвайте останки на Еврейският Съюз,готов съм да ви превозя през Лета...
95
1
 
13
 
! Отговори
ВАНГЕЛИС преди 13 години
Горбачов и Буш-ст. се договориха през 1988 на самолетоносача в Малта именно на това- Конвергенцията на Елита на двете ''противници-врагове''=Обединяването им за сметка и срещу тези,надолу по пирамидата и наи-вече за унищожаване на социалното,хуманното и справедливостта.
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 144: Germania :)Kato 6te si zadavame vaprosi kaji mi kakva e pri4inata Germaniq da uspqva da podarja takova visoko nivo na iznosa si ? Hint: Ne e nito evtina nito ka4estvena produkciq :)
93
0
 
14
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 13 години
КОНВЕРГЕНЦИЯ=СЛИВАНЕ НА ЕЛИТИТЕ.под диктата на Римския клуб,високите масони и Билдербергите, в услуга и интерес на САЩ и частните банки=FED.ZION-истинският владетел на СащКакво си мислят китаиски милиардери-арабски-американски-руски-европеиски-бразилски-индииски САМО ЕДНО КАК ДА ЗАПАЗЯТ ИГРАТА ЖИВА И ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАК,ДОРИ И ПОВЕЧЕ,ЗА СМЕТКА НА МАСАТА-ПЧЕЛИЧКИТЕ,БЕЗ ТЕ ДА СЕ УСЕЩАТ!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно е прав човека.
91
1
 
10
 
! Отговори
Илюминат преди 13 години
Много специалисти гледам - и от монетарна политика разбират, и от комунизъм...Само един въпрос: Коя страна от ЕС ще спечели най-много от сегашните дългови кризи? Айде капацитетите замислете се малко ... Един жокер: Явно каквото не става с военна сила, става с икономическа...
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един много,много умен мъж:)
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne moga da gi razbera dqrjavite deto plachat protiv evroto. Ako ne go iskat da ne go priemat. Nikoi ne gi kara chehite da sediat v EU - spokoino mogat da izliazat shtom ne im haresva - nikoi ne gi e vqrzal. Sqshtoto vaji i za Gqrcia, Portugalia i ne znam oshte koi. Kato mojete opraviate se sami be hora, nikoi ne vi e natisnal da vzimate ot niskolihvenite evro-krediti.
88
6
 
19
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Прав е Вацлав Хавел!Наистина еврото се оказа много лоша идея и ненавременна за съжаление!Първо трябваше да се изравнят стандартите на живот във всички страни-членки и тогава да се премине към обща валута,а после трябва да се направи политическа реформа от федеративно държавно обединение към конфедеративна държава с общ президент,правителство,обща банка и единни закони и конституция за ЕС като изцяло се ликвидира месното законодателство,а в досегашните държави да се избират губернатори!
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оп оп оп средствата дадени за армията в Русия през изминалата година колко са ... скромните 59 милиарда долара ...леко да не си глътнете езичетата
86
0
 
3
 
! Отговори
масон преди 13 години
Лека нощ на всички.
85
5
 
26
 
! Отговори
масон преди 13 години
Колкото и да го плюят Путин (западната пропагандна машина) - умело ръководи страната си и си знае интереса! Това не може да му се отрече!!!
84
5
 
14
 
! Отговори
масон преди 13 години
До 127Като каза Путин, се сетих, че преди няколко дни (преди Нова година една нощ) чух по чуждестранно радио за гласувани бомбастични милиарди за пълно превъоражаване на армията, строежи на хиляди километри магистрали, търговски споразумения с Китай, при които разплащането ще става с национални валути! Т. е. ще се заобикаля долара. Нашия *** 5 години ще прави пиар с няк'ви си 40 километра, малкото човече неотдавна откри най-дългата новопостроена магистрала в Русия! Без много приказки....
83
2
 
7
 
! Отговори
масон преди 13 години
До 127Точно. Един такъв ни трябва на нас, но не го виждам ....За съжаление. Боко се прави на страшен, но (съдейки по действията му) е слуга и клоун. Не можем да очакваме революционни и генерални промени към по-добро в държавата ни от жалко подобие на възпитаник на старата мафиотска /тоталитарна/ школа!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комплексите са ми дори прекалено открити :) . Не е необходимо да ги крия :)