Без напредък на Румъния и България към Шенген

Този въпрос не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи
2 дек 2012 21:08, Петя Славова
294
Без напредък на Румъния и България към Шенген
Няма да има решение за разширяване на Шенген на заседанието на Съвета на ЕС. Снимка: архив, Булфото

Присъединяването на Румъния и България към Шенген не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 6 и 7 декември, защото не е постигнат напредък от последния съвет през октомври. Това заяви Никос Христодулидис, говорител на кипърското председателство на Европейския съюз, цитиран от румънския информационен сайт Зиаре.

Той уточни за румънската агенция НюзИн, че темата е била обсъдена на Съвета по правосъдие и вътрешни работи през октомври, когато кипърското председателство е представило стадия по отношение на вземането на решение за присъединяването на Румъния и България към Шенген.

"Оттогава не беше постигнат съществен напредък, за да си позволим включването на темата в дневния ред на съвета и да ни позволи вземането на положително решение", посочи Христодулидис.

"Съветът ще се върне към тази тема следващата година", посочи още говорителят на кипърското председателство, като добави, че е направена консултация с двете страни и те са съгласни със следващите стъпки.

На Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 25 и 26 октомври не беше взето решение по темата за присъединяването на Румъния и България към Шенген, а само беше представен настоящият стадий на прилагането на шенгенското законодателство в двете страни, напомня Зиаре.

Дипломатически източни от Брюксел заявиха тогава, че разглеждането на искането за присъединяване на двете страни е отложено за март 2013 г., пише БТА. Причината е несигурността относно способността на властите в тези държави да спазват задълженията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
2
 
! Отговори
за 196 преди 11 години
Тоз е доброволец...едва ли някой би дал и стотинка за глупостите ,които пише
140
0
 
2
 
! Отговори
my garden преди 11 години
Kakvo si mislite che ste se promeni kato vlezete v Schengen? Niama da stanete izvednaj po-bogati i stastlivi, nisto niama da se podobri kato po magia. Samo chakate na gotovo, no Schengen niama da vi opravi, kakav e izobsto smisalat tolkova da se napavate da vlizate? Pak niama da vi chakat s otvoreni raze na visokite postove s golemite zaplati, ne mechtaite mnogo...
139
4
 
3
 
! Отговори
за 193 преди 11 години
ГЕРБ е ГРОБ за червената шайка.Точно от това се нуждае майка България за да възкръсне от блатото на мутро-капитализма ....
138
7
 
4
 
! Отговори
за 188 преди 11 години
ГЕРБ върнаха бонусите, докато червените крадци не.......като стане въпрос за морал , вие другаре нямате какво да кажете - не знаете какво е това..........мдааа,не е чудно, че не сте печелили избори от 1995...
137
5
 
4
 
! Отговори
stanko преди 11 години
станишев поема, но не мандати...
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До от петъкНикакво разследване няма!***.ала Станишев донася, разнася, поднася клюки в целия ЕС, но никой не го бръсне за слива.
135
0
 
1
 
! Отговори
За169 преди 11 години
В България всеки е невинен до доказване на обратното. Доказването почти НИКОГА не става!
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До за 174 Така ли, "кавал" - при 7,2 реални натрупани милиарда, защо няма 120 милиона за увеличаване на пенсиите в предизборна година, та се налага въвеждане на нов данък (нещо което е автогол в предизборна година) - май защото пърДянков в тези 7.2 реални натупани милиарда брои онези 3,6 милиарда евро гарантиращи валутния борд.... А те не са никакъв резерв.
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали полиглотът Боко,ще се оплаче на Обама от лошия Станишев?И дали Обама ще повярва на полиглота Боко,наричан за по-кратко от не полиглотите - просто Тиквун и ще дръпне ушите на лидера на ПЕС ? Между другото,преде 20г. Стоян Ганев,когото наричаха на шега "летящия министър" научи английски във въздуха за няколко месеца.А Боко .............ще му трябват поне 5 мандата за азбуката само ! Обаче ,няма време !
132
7
 
10
 
! Отговори
за 174 преди 11 години
Кавал,Резервът е вече 7,2 РЕАЛНИ милиарда, докато съсело остави 8 ИЗНМИСЛЕНИ милиарда , с 4 милиарда ОТЛОЖЕНИ плащания.........има сайт на минфин, провери преди да пише глупости.......
131
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Бойко Борисов
130
3
 
4
 
! Отговори
за 173 преди 11 години
руска пръдня, качвай се на печката.....
129
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУТЕВИЯ АГЕНТ ПОД ПРИКРИТИЕ СТРАНДЖАТА, ПАК ГО Е ГЕПИЛО РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛИЧНОСТТА!
128
14
 
6
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
В ТОЗИ ФОРУМ ИМА ЕДИН ПЪПЧИВ ГЕРБЕРСКИ *** ПИШЕЩ ПОД РАЗЛИЧНИ ИМЕНА КАТО " СТРАНДЖАТА, МАРК,СУПЕРГЕРБЕР". ГЕРБЕРСКИ СТРАХЛИВ ПЛЪХ. ВИДЯХТЕ СЕ НА КОНТРАМИТИНГА КОЙТО ОРГАНИЗИРАХТЕ СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ 10 000 МЛАДИ ХОРА. ДОКАРАХТЕ ОТ ЧЕПЕЛАРЕ,БАНСКО И РАЗЛОГ ОКОЛО 300 ВЪЗРАСТНИ ХОРИЦА И ПРИСЪСТВАХА И ДЕПУТАТИ ОТ ГРОБ КАТО ЕМИЛ ДИМИТРОВ. ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ СЕ СКРИХА НА СЯНКА ПОД ДЪРВЕТАТА А МНОГО БАБИЧКИ ДОРИ НЕ СЛЯЗОХА ОТ АВТОБУСИТЕ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ИМ ПРИЛОШАЛО.ТОВА ВИ Е ПОТЕНЦИАЛА МРАЗЕНИ ОТ ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ ***. АЗ ЛИЧНО ОТИДОХ ПРИ ЕДИН ТАКЪВ ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕЧЕЦ СКРИЛ СЕ НА СЯНКА ОТ РАЗЛОГ И МУ КАЗВАМ " ВИЕ ПРОТИВ НАС ЛИ СТЕ ДОШЛИ,НА КОНТРАМИТИНГ ЛИ" , ЧОВЕЧЕЦА ОТГОВАРЯ " НЕ ДЯДОВОТО,РЕГИОНАЛНИЯ НА ГЕРБ МИ ДАДЕ 30 ЛВ. ДА СИ ПРИБАВЯ КЪМ ПЕНСИЯТА ЗАТОВА ДОЙДОХ,НАЛИ НЯМА ДА МИ ПРАВИШ НИЩО" . ГЕРБЕРСКИ КРАДЦИ,КРАЯ КОЙТО ВИ ОЧАКВА НЯМА ДА Е КОШМАРЕН,А ЗЛОВЕЩ !
127
4
 
3
 
! Отговори
за 169 преди 11 години
Защото ''новината'' се знае само на посерано :)
126
3
 
11
 
! Отговори
от петък преди 11 години
Защо никоя медия не коментира факта, че Европейската комисия започва разследване на престъпното минало на Бойко Борисов свързано с убийства и наркотрафик?!Защо се потули педофилския скандал около него?!Има ли журналусти в тази държава или само ***?!Докога ще търпим тази евтина мутра да се гаври с нас?!Събудете се хора! Нямате ли капка достойнство?!
125
8
 
2
 
! Отговори
Супер ГЕРБЕР преди 11 години
Обречени сме на 3 мандата управление........с импотентници ,като съсело, марешки , снахата.Поне 15 години са нужни за да се появи опозиция , а не сборище от синчетата на крадците на кашкавал
124
2
 
9
 
! Отговори
смях смях преди 11 години
Интервю на Григор Стоичков бивш член на ЦК на БКП и вицепремиер на Т.Живков,сега на 87 години. Думи казани в предаването "Нека говорят" на Диана Найденова.....Четете внимателно !"Бойко Борисов е едно нещастие за държавата. Той не разбира нищо от икономика. Никога не е бил на улицата, баща му е бил полковник и през онова време децата на полковниците бяха обезпечени с всичко. Бойко бе член на партията и заяви, че ще напусне МВР, за да си остане партиен член", заяви още Стоичков.
123
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
160Ние ще управляваме още 3 мандата както каза нашия спасител- Българския втори Левски- Г-н Бойко Методиев Борисов ! До 2025 година ще сме ние и това е ! Нека ви боли гладници ! Нека се гърчите и блъскате само за разходите и храната си ! То и едно куче живее само да се храни и преспи на топло в колибката си ! Вашия живот не се различава от живота на кучето ! С тази разлика че то не работи за да има за храна а вие блъскате робски за да си осигурите храната ! Ще ви смачкаме пак бедняци ! САМО ГЕРБ
122
6
 
4
 
! Отговори
за 159 преди 11 години
Укрйнското *** е позор за България.....дали е той ими доги хидрото все това.......Българите заслужават Българин начело ,а не руско -турска хомо дружина