Без напредък на Румъния и България към Шенген

Този въпрос не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи
2 дек 2012 21:08, Петя Славова
294
Без напредък на Румъния и България към Шенген
Няма да има решение за разширяване на Шенген на заседанието на Съвета на ЕС. Снимка: архив, Булфото

Присъединяването на Румъния и България към Шенген не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 6 и 7 декември, защото не е постигнат напредък от последния съвет през октомври. Това заяви Никос Христодулидис, говорител на кипърското председателство на Европейския съюз, цитиран от румънския информационен сайт Зиаре.

Той уточни за румънската агенция НюзИн, че темата е била обсъдена на Съвета по правосъдие и вътрешни работи през октомври, когато кипърското председателство е представило стадия по отношение на вземането на решение за присъединяването на Румъния и България към Шенген.

"Оттогава не беше постигнат съществен напредък, за да си позволим включването на темата в дневния ред на съвета и да ни позволи вземането на положително решение", посочи Христодулидис.

"Съветът ще се върне към тази тема следващата година", посочи още говорителят на кипърското председателство, като добави, че е направена консултация с двете страни и те са съгласни със следващите стъпки.

На Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 25 и 26 октомври не беше взето решение по темата за присъединяването на Румъния и България към Шенген, а само беше представен настоящият стадий на прилагането на шенгенското законодателство в двете страни, напомня Зиаре.

Дипломатически източни от Брюксел заявиха тогава, че разглеждането на искането за присъединяване на двете страни е отложено за март 2013 г., пише БТА. Причината е несигурността относно способността на властите в тези държави да спазват задълженията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
2
 
! Отговори
Touch me Narode преди 11 години
Едните си правим купона, другите от злоба завист и яд коментират какви ли не глупости хахаха... ще *** бе, живейте бе, освободете злобата от себе си, обичайте се бе, толкова ли е трудно , турци помаци *** арменци китайци евреи, бсп атака дпс герб рзс сдс дсб все едно всички сме чалгари.. хахахахха дайййййййй Още един път наздраве.. Азис - ПРЕМИЕР ;))))))
180
0
 
1
 
! Отговори
до 260 преди 11 години
Трябваше да започнеш с последното си изречение.И когато това стане ще се появи такава партия,защото партиите са извадка от нас хората и са точно копие на това какво ние представляваме,колкото и да не ни се вярва!
179
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси и ГОВЕДАТА пищаг тук.Хората ясно си казват, че проблема е в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.А червените не пропускат случая да се *** на тема Борисов.Може би, защото Борисов им влезе в ***.Ама от *** какво да очакваш...
178
1
 
1
 
! Отговори
Азис - СЕкс преди 11 години
тая вечер навъртях поредния страшен купон, а повечето тук всеки ден си правите труда да коментирате неща които неможе да промените, живейте така че гаргите кръв да храчат, чукнете по едно две пиленца на вечер, че да се събуди патиотизма у вас :)))) ... пиян съм ще ме извините, но повечето пак казва сте болни тука.. алкохол и жени всяка вечер до зори, не ме интересува нищо друго.. всичко опира до това което ще става немога да променя нищо... Наздраве народе
177
2
 
1
 
! Отговори
Връщам се от Клуб преди 11 години
Както всяка вечер добър вечер .. Добре дошло в Night Flight .. с песента на азис - ти за мен си само секс .. специални поздрави за Бойко и компания които си играят с пачки а не с играчки .... ! :) Хора какво ви тормози бре, наслаждавайте се на живота и това е, за мен повечето коментиращи страдате от някакво психическо разстройство.. какво толкова бе, робства турци помаци, *** джагали всички един ден ще сме под гроба, живейте беее нещастници... Наздравееееее ! Обичам ви
176
0
 
1
 
! Отговори
Циркаджията преди 11 години
Та какво се е изменило в България за последните 2-3-10-20-50-100 години?Нищо ново! Тази ТЕРИТОРИЯ е прокълната откъм управници и управлявани! "ЛЪЖА и РОБСТВО на ТАЗ ПУСТА ЗЕМЯ ЦАРУВА".... и...."НЕ СМЕ НАРОД, А ***....!"
175
0
 
3
 
! Отговори
до 254 преди 11 години
За съжаление си прав българите отново ще са принудени да гласуват "против" а не "за" . Ако оставиш злобата си можеби ще видиш че хората отдавна не се делят на сини , червени и т.н. Дори и най -щзапалените привърженици ще трябвва да си признаят че "тяхната партия " не струва . За мен лично - повече НЯМА фда гласувам докато не излезе партия с ясна програма и ако ние ги задължим дда я спазва -ще сме се доближили малко до европа .А когато и ние всеки един от нас започне да спазва законите
174
3
 
25
 
! Отговори
Добро утро преди 11 години
К,ва я исрахте Борисов и прочие прости гербери , нали преди 3-години трябваше само една тоалетна да боядисате. Те това е крадливата мутренска ***.
173
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Инъче задължават Интернет провайдери да събират дани какво сърфираме, Слагат камери навсякъде да не би да дигнем 5 км/ч повече. Патрулки по всички магистрали. СРС-та флашки Мишо бири и кво ли не.... Голям Бъг Брадър пада. Операции Проститутките, Пръча, коча и всички чифтокопитни....А не могат да фанат спатиите на някав *** дето ги направи за смях с една бомба. Да не говорим за фалшивите обаждания за бомби на 112
172
1
 
4
 
! Отговори
Миризлив кец преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ СПОРТА !
171
1
 
2
 
! Отговори
Джукър преди 11 години
До за 151 ти можеш ли да ми кажеш, последните избори по какво се различават от това, да си цъкаш + колкото искаш?
170
25
 
5
 
! Отговори
D преди 11 години
Комунисти, стига сте плюли! Всичко сме си изпълнили, а в Холандия решението е популистко и националистическо!Вместо да плюете, кажете какво сте направили вие и какви са ви идеите! Престанете да очерняте!Винаги насъсквате хората ПРОТИВ нещо и някой, а не ги карате да гласуват ЗА нещо и някой (за вас).Вие сте долно племе! Ще се замозатриете поради подривната си и подмолна дейност!ГЕРБ ще направи новото правителство, колкото и да не ви харесва това и тогава ще се самоизядете! Нека ви е...
169
5
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Boko sega kak ste se opravdae pak? :)) Stanishko sigurno pak ste besi... :)) и двамата са един дол дренки,само Волен остана,да му дадем шанс,краен е наистина но пък говори нещатата такива каквито са и мисля че поне защитава българското,боко и цецоооуу лижат г.за на ердуган,не искам България пак да се обвързва пак с тия мустакати ***..5 века стигат..така че драги сънародници..за мен единствения шанс е АТАКА..приятна вечер на всички. :)
168
3
 
24
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ГРОБ ОСТАВКА ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА НЕ ВИ ИСКАМЕ
167
6
 
3
 
! Отговори
за 241 преди 11 години
Така е .........който иска да работи на червената буржиа за 500 кинта да стои и чака ''светлото бъдеще''Понеже са си лъжци от класа ''забравиха'' да споменат, че става въпрос за светлото бъдеще на децата им само....
166
6
 
6
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Няма да ни приемат в Шенген ,докато не видят, че сме се отървали от руските шпиони по високите етажи на властта у нас.......не са толкоз прости
165
4
 
21
 
! Отговори
ЩАБ НА ГЕРБ преди 11 години
Директива от пиар центъра на нашата партия Герб :Всички които са против нашето управление да се наричат "***" , "червени" и "бесепари" Това е нашата защита срещу 90 процента от населението които са срещу нас ! Нищо че ние сме истинските наследници на БКП.1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. Известен с това, че отказва да се деполитизира от редовете на БКП и да захвърли партийната си книжка, поради което е уволнен от деполитизираното МВР. Бодигард на Тодор Живков.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Известен с това, че поради невероятния си интелектуален потенциал завършва ВИФ задочно само и само да бъде назначен в структура на ДС.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.8. Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...Mинистър на регионалното развитие и строителството Лиляна Павлова е внучка на партизанин от бригадата Чавдар, твърдят отлично запознати. Дядо й Георги Павлов е роден в Етрополе и през 44-та г. става партизанин в бригада Чавдар. След това заема високи постове, сред които директор на Химкомбината в Димитровград, член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на комитета за опазване на природната среда. Министър Павлова е кръстена на баба си Лиляна, която е била политическа затворничка през 44 г.Апартаментът на баровския столичен булевард Джеймс Баучер, който министър павлова е посочила в декларацията си пред Сметната палата, е наследство точно от дядото партизанин. В него Георги Павлов е живял до смъртта си преди няколко години, припомнят си съседи.
164
3
 
22
 
! Отговори
вас преди 11 години
КЪФ ГЕРБ БЕ КЬОРАВИ ЛИ СТЕ КАК ЖИВЕЕ НАРОДА
163
5
 
20
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
КРАЙ НА ГЕРБ-КАЗАХ И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА ,ПРОСТО НЕ СТАВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!
162
4
 
20
 
! Отговори
приятно пътуване преди 11 години
това е надписа на снимката.Той не е символичен , а подканящ ни да събираме парцалите си и да напускаме страната в която сме се раждали и умирали.КЪМ ТОВА НИ ПОДКАНЯ ДЯНКОВ , БОРИСОВ И ЦЯЛОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ВОДЕЩО ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ.Крайно време е да изметем тези антибългарски твари.ВРЕМЕ Е ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАТЯТ ЗА ГЕНОЦИДА КОЙТО ВОДИХА ПОСЛЕДНИТЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ.БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ.