Еврозоната - разочарована от решението на Кипър

Председателят на Еврогрупата е в готовност да помага на страната
Обновена: 20 мар 2013 08:14 | 20 мар 2013 07:44, Петя Славова
69
Еврозоната - разочарована от решението на Кипър
Снимка: БТА

Председателят на Еврогрупата на министрите на финансите от зоната на единната валута - Йерун Дейселблум изрази снощи съжаление по повод решението на парламента в Никозия да отхвърли плана на Еврогрупата, ЕЦБ и МВФ за въвеждане на данък върху банковите депозити в Кипър, предаде ДПА.

В интервю за холандска телевизия Дейселблум каза, че Еврогрупата ще остане в готовност да помага на Кипър да осъществи необходимите реформи. Планът за въвеждане на данък върху депозитите бе условие за отпускането на пакет от спасителни кредити за Кипър, припомня БТА.

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле изрази снощи съмнение, че банките в Кипър ще могат да отворят отново врати, след като прекратиха дейността си в събота заради преговорите с международните институции, предаде АП. По думите на Шойбле двете най-големи кипърски банки ще могат да функционират само ако разполагат с ликвидност, осигурена им спешно от ЕЦБ. "Някой трябва да обясни това на кипърците", каза германският министър в интервю за тв канал Цет Де Еф.

Още по темата

По-рано вчера руският президент Владимир Путин разговаря по телефона на кипърския си колега Никос Анастасиадис, пред когото изрази безпокойството си от евентуалното въвеждане на данък върху банковите депозити, предаде ИТАР-ТАСС.

Според съобщението на Кремъл Путин е бил обезпокоен, че тази мярка ще засегне интересите на руски юридически и физически лица в Кипър. Днес кипърският финансов министър Михалис Сарис ще разговаря в Москва с руския си колега Антон Силуанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия и Меркел набута Гърция и Кипър -съчуставам защото са ни съседи !!!
54
0
 
5
 
! Отговори
Евро-патил преди 11 години
Европа е гнила! УМИРА! Както АМЕРИКА! Умират си! ГНИЛОЧ! Нямат вече ресурси! Затова ни притискат! Не ни искат! Защо ние се натискаме към обедняващите!??? Кой има ресурси??? Азия!Русия!
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте писали глупости!ЕС не е виновен на Кипърските банки.Когато правиш офшорна зона и събираш всякакви пари от всякакъв произход си бери дайлето.Руснаците да са си държали парите в "стабилни" руски банки ,под зоркиа поглед на ФСБ.Сега заискали Ханс и Пиер да им спасяват депозитите.Е тоз път няма да стане!
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еврозоната да го духа. Скоро ще гори цяла Европа.
51
0
 
10
 
! Отговори
НСС до 63 преди 11 години
Защото масовото зомбиране се унифицира в рамките на ЕС. Затова, като гледате новини, преминавайте през повечко медии...Алджазира, RT тогава събитията изглеждат и по-иначе...После човек си казва, ахаааа ...
50
0
 
4
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Защо този на снимката го е написал на холандски не е ясно. Предполага се, че трябва да се напише на английски или немски...
49
0
 
12
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Хайде да не изместваме темата, нима Кипър иска да стане република от Руската федерация?Явно много се различаваме. Можеш ли да посочиш предимствата на това, да сме в Еврозоната? Испанците и Австрийците, когато преминаха към евро така псуваха.. Цифрите по табелките за цени на продуктите се запазиха, но се смени валутата...на нас само това ни липсва!Нито един знайко, не може да обясни просто, каква е ползата за българина ако ни приемат в Шенген и Еврозоната..
48
4
 
3
 
! Отговори
Маа преди 11 години
До НСС до МааАко става въпрос в Китай има повече милионери от Русия. Не би нарекъл китайците богати обаче нали? Не знам, лично мнение, да си член на ЕС и Еврозоната и да искаш да се махнеш и станеш член на Руската федерация за мен е чиста лудост. Не знам колко са лоши ЕС, но Русия всички я знаем.
47
2
 
3
 
! Отговори
Цветомир преди 11 години
До НСС: Не е вярно, че парите в банката ей така от 100 лева са станали 116, просто някакво число там ... Нали банката работи с твоите 100 лева и от тях изкарва поне 116. Например дава заем 100 лева на някой който иска да си купи телефон, този някой ходи на работа и от заплатата си връща на банката поне 116 лева и така. Те не са някакви измислени пари ей така някакво число. Примера е ***, има и далеч по-сложни начини банките да правят пари, не мисли, че те просто си измислят числа :)
46
1
 
6
 
! Отговори
НСС до Маа преди 11 години
Вероято си прав, но като поглеждаме, нека го правим от всички страни. Ето въпроси:На нашето черноморие, кои са най-многобройните чуждестранни гости? Те без пари ли идват, бедни ли са? Не, това са руснаци от големите тяхни градове. Един инженер в София получава 2-3 пъти по-ниска заплата от същия в Москва, сигурно защото са бедни там и недоразвити. Нека не се заблуждаваме, вече е 2013г, Русия не е онази от 1980 при Рейгън и Брежнев.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе министри,що не сложите и данък въздух,време му е вече,направо сложете и данък живот,така или иначе половината свят работи за вас,живее и умира заради вас!
44
2
 
2
 
! Отговори
Maaa преди 11 години
До НСС до 41 МааКато(когато) отворят банките ще видиш.Така поне помощ щяха да получат, а сега не е много сигурно. Кипър няма абсолютно никаква икономика извън банковия сектор. И ако си мислят че да ги купи Русия ще е по-добре от да са в ЕС, наистина не са и за съжаление даже. Достатъчно е да погледнат не толкова далече в миналото в какво състояние бяха държавите които бяха заедно с Русия. И самата Русия в тоя ред на мисли
43
3
 
4
 
! Отговори
DD преди 11 години
Сега кипърците, скачат заедно с византийските си аверчета в пропастта на финансовата нестабилност и икономически крах.Следващата логична стъпка е да ги извадят от еврозоната и да се оправят сами.В бъдеща, може да станат руска губерния или китайска провинция. :D
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МФВ, РВФ, ЦФВ, ЯФВ - илюминатска банда ограбници. Изразяват съжаление - да ходяд и групово да го лапат на техния лорд Ротшилд. А Дянков отдолу да събира каквото покапе.
41
5
 
22
 
! Отговори
ВАРВАРИТЕ преди 11 години
ВАРВАРИТЕ НА 21 ВЕК СЕ НАРИЧАТ ЕС. БРАВО НА КИПЪР И НА УНГАРИЯ И НА ГЪРЦИЯ , ЧЕ ЗАЩИТИХА НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ. ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СА КАТО РОДНИТЕ ДУПЕДАВЦИ , КОИТО СЕ ОПРАВДАВАТ С " ТАКА ИСКАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. " АМИ КАТО СТЕ СИ ДАЛИ ЗАДНИЦИТЕ ПОД НАЕМ И ЗА ТОВА СТЕ ПОЛУЧИЛИ ОБЛАГИ, НЕ СЛАГАЙТЕ НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НА УСТАТА НА ТОПА. ЗА ВСЯКА ПРОСТОТИЯ НА ЕС ОТГОВОРА Е ТЕ ТАКА ИСКАТ. ДА ВИ Е-А И ЕВРОПАТА И САЩ И ТЯХНАТА ОРГАНИЗИРАНА БАНДА, ЦЕЛЯЩА НАШЕТО ОГРАБВАНЕ.
40
0
 
3
 
! Отговори
do 15 nomer преди 11 години
do sega samo na BG sa go nabivali.Istoriata pokazva.500 godini turzi,45+23 godini BKP- MOSKova.A ti s distarikatskoto si mislene vmesto da raboti6,kisne6 po zial den po forumite.balamite otidoha prez vtorata svetovna voina.globalizitaneto varvi i nikoi ne moge da go spre.illuminatite ste napraviat edna Banka, edna armia i na tazi zemia ste ima edna dargiava s ime PLANETA.Disovete si misliat samo za rakia i salata. I taka natatak.
39
0
 
12
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Всезнайковци финансисти има много, но до сега нито един банкер не може да обясни с какво право неговата система девалвира труда на хората. Парите са дименсия, изражение, а не продукт. Когато се начисли лихва за услуга, реален актив не се създава и така, ако банкерът е дал 100 лв, а после получи обратно 116лв реално, активите на банката не са се променили, а само някакво число записано в компютър. Така с активи за 100лв банката има вече 116лв. Това е престъпно обезценяване на активи. Престъпници!
38
2
 
13
 
! Отговори
морски преди 11 години
Браво на кипърците,не са като нашия дупедавец Дянков.
37
0
 
6
 
! Отговори
НСС до 41 Маа преди 11 години
Поясни как точно ще загубят 100%? Приказките ти са бутафорни, без конкретика!
36
0
 
11
 
! Отговори
буркана преди 11 години
Един вещ в материята човек ми подшушна, че в последните няколко месеца, преди целия шум от последните дни, британските офшорки масово са започнали да изтеглят капитала си от Кипър. Явно са имали вътрешна информация какво смята да направи ЕС. Вярно е, че Кипър е залят с руски пари, но техните офшорки далеч не са единствени, които си перат там парите. Може да се предположи, че целта от самото начало е била да прецакат руснаците.