Половината британци са за излизане на страната от ЕС

44% искат скоро референдум за това
19 май 2013 09:48, Елка Василева
50
Половината британци са за излизане на страната от ЕС
Близо половината британци искат страната им да излезе от ЕС. Снимка: Reuters

Допитване до общественото мнение, поръчано от "Сънди  телеграф", показва, че 46 процента от британците искат страната им да излезе от Европейския съюз.

Само 30 на сто са за оставане в съюза.

Освен това 44 на сто от анкетираните искат референдума за членството в ЕС да се състои незабавно и само 29 на сто са  готови да чакат до 2017 - предпочитаната от премиера Дейвид Камерън дата.

Дейвид Камерън е партийният лидер, комуто британците имат най-голямо доверие при преговори с ЕС (31 на сто); втори е  Найджъл Фараж, следван от лейбъристкия лидер Ед Милибанд.

На въпрос кой ще спечели следващите избори във Великобритания (вместо коя партия бихте подкрепили) 32 на сто от анкетираните посочват лейбъристите, 29 на сто - консерваторите, и 16 на сто - либералдемократите.

Избирателите смятат, че Партията  за независимост на Обединеното кралство на Фараж ще вземе 15 на сто от гласовете на парламентарните избори през 2015 г., пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
европейския съюз доведе българите до робство изчистихме ние българки много евро къщи не щем вече да сме прислужници
14
11
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Не мой човек. ЕС може да не е полезен за крепостни селяни като теб, но за отворени и светски хора да. Цялата интелигенция на България се възползва от това. За това и България потъна за отрицателно време. Преди напускаха само студенти и някои висшисти с език и визи. А сега масово лекари, инжинери, програмисит, икономисти, които и само с английски се опитват да се оправят. ЕС ще си и пребъде поради простата причиниа, че ТУК не играе просташка Русия и нейните гъзоблизи агенти!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Великобритания излезне ли от ЕС, тогава Шотландия ще се отцепи и ще влезне сама в съюза. Само гледайте.
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС няма да се разпадне така лесно, стига негативни сценарии. Сега започва реформа в него която ще продължи поне 2-3 години, и ще е към добро. Колкото до Великобритания, там Ед Милибанд се очертава да спечели изборите през 2015г. а той и лейбаристката партия са категорично против напускане на ЕС или референдум за/против. Когато едната от двете основни партии е против, а другата реално не знае какво иска, трудно ще напуснат ЕС така както го пишат вестниците.
11
9
 
6
 
! Отговори
Христина преди 11 години
Европейско-брюкселската диктатура, ще предиэвика революция в целия ЕС и периферия!!!
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време Тодор Живков беше казал че "социализЪма е едно недоносче"! Сега това важи и за ЕС. Той ЕДНО СОЦ НЕДОНОСЧЕ примесено с хищнически капитализъм! Поредната вавилонска кула! Такъв съюз е изгоден само за най богатите и за мега корпорациите, защото им позволява безпроблемно да смучат пари от всякъде. Това води до икономически дисбаланси и двойни стандарти. Както по времето на СССР уж всички са равни ама се оказва че някой са по равни от други.
9
2
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Видно е и от плюсовете, които си получил.Според мен идеята за ЕС е много добра, но по някаква причина се е опорочила (може би защото са замесени бюрократи и политици). Смятам, че в този си вид няма да издържи дълго. Нужни са промени - трябва да се върне производството от Китай в ЕС и по някакъв начин да се разбият големите компании, защото сега парите отиват в един, а 100 са без работа. Колкото и неефективно и антиконкурентно да звучи - по добре тези пари да отиват в 100 семейства.
8
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ЕС е най-желан от бюрокрацията в Брюксел. Къде ще могат да работят за по 12-15 хил евро заплати бюрократи, които само местят някакви папки... По ниско платените имат заплати от по 7-8 хил евро.... кой разумен работодател ще дава такива пари без да има резултати.... В ЕС не виждам да има кой знае какви резултати.
7
6
 
2
 
! Отговори
silver1 преди 11 години
razbira se koi iska da xrani proshliatci kato balgarskata mafia????.....
6
1
 
19
 
! Отговори
OllO преди 11 години
Че те кога ли са били вътре? Уж държава-основател, пък общата валута я не щат. Евтина работна ръка си внесоха от други покрайнини. Производството си- коли и спорт, го продават на далеч от ЕС и за много пари. Само изсмукаха каквото можаха и хайде, чао! Всъщност така са си правили векове наред и навсякъде, където са имали възможност. Ама не е тоз лудия, който изяжда трите баници де...
5
2
 
14
 
! Отговори
а ние? РЕФЕРЕНДУМ преди 11 години
А нас защо не ни попитат?
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Началото на края на измисления ЕССР! Въпрос на още някоя и друга година докато по-тъпите европейци разберат че са употребени в името на четвъртия райх.
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС разказа играта на дребния бизнес, на икономиките като цяло, довлече *** от талибанските страни и въведе тоталитарен режим, при който на забрана и/или регулация подлежат и най-дребните действия. Разбира се съсипването на финансовата сфера е също пряк резултат от това. Който още не е видял тези истини, сигурно никога няма да успее, или ще е прекалено късно.
2
4
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Ще си избърша *** със всички сини парцалчета на ЕС!
1
5
 
43
 
! Отговори
Да да :-) преди 11 години
Не ме е яд, че ме лъжат, а че си мислят, че им вярвам!Процентите са около 90!!!Тук също над 90% от населението вече е против ЕС. И за да придобиеш реална представа, просто разпитай 10-те си най-близки в обкръжението ти и сам ще видиш реалноста ;-)