Еврокомисар ни хули публично: Неуправляеми сте!

Опасения будят също Румъния и Италия, каза Гюнтер Йотингер
Обновена: 30 май 2013 09:03 | 30 май 2013 08:19,
109
Еврокомисар ни хули публично: Неуправляеми сте!
Гюнтер Йотингер Снимка: архив, Reuters

"Европа е случай за преструктуриране", заяви вчера на среща с бизнесмени еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от германския в. "Билд".

"Притеснявам се, че в момента твърде много хора в Европа вярват, че всичко ще се оправи", казва Йотингер, отбелязвайки, че Брюксел "все още не е осъзнал достатъчно истинското лошо положение". Вместо да се бори с икономическата и дълговата криза Европа приветства наивния идеализъм и се държи като възпитател за останалата част на света, заявява той. Особено обезпокоително според еврокомисаря е положението в
някои страни членки.

"Опасения будят страните, които по начало са почти неуправляеми - България, Румъния и Италия", казва Йотингер. Освен това в много страни се засилват антиевропейските движения, отбелязва той, посочвайки, че британският премиер Дейвид Камерън управлява с безмълвната подкрепа на своето английско "Чаено парти".

Йотингер изразява опасения и заради икономическото положение на Франция. Страната има "нулева подготовка да направи необходимото", твърди еврокомисарят. Той отправя тежки критики и за ситуацията в Германия, пише "Билд". "Германия е в пика на икономическата си сила. Германия няма да стане по-силна", убеден е той.

Думите му незабавно предизвикаха реакции в Румъния и Италия.

Румънският евродепутат Корина Крецу, заместник-председател на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, ще изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, в което ще поиска да вземе отношение спрямо крайните изявления на европейски комисари, предаде агенция Аджерпрес. 

Румънските медии отбелязват, че германското правителство е отхвърлило коментара на Йотингер по адрес на Италия, но не и за Румъния и България. Медиите в Букурещ съобщават, че изявленията на Йотингер са предизвикали вълна от недоволство в Рим, като италианските медии поискали еврокомисарят да коригира думите си или да подаде оставка.

В съобщение до медиите заместник-председателката на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент - румънската евродепутатка Корина Крецу осъжда "арогантната позиция" на европейския комисар за енергетиката, съобщава Аджерпрес. Според Крецу позицията на Йотингер е продиктувана от факта, че политическото семейство, от което той е част - това на ЕНП, е изгубило властта в Румъния, България и Италия. Тя предупреждава, че подобни изявления могат да породят екстремистки и ксенофобски позиции, и подчертава, че Румъния е "управляема страна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: Гюнтер Йотингер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
БАГАИН преди 10 години
Така беше през 1205 г. , когато България на Цар Калоян изкла като прасета кръстоносците ви , така завърши и Латинската Империя през 1261 г. , същото ви сполетя и през 1916 и 1945 г. Жалко че България днес , продадена от васалният си прозападен елит , за трети пореден път застава на страната на западните империалисти и тръгва срещу най-близките си по език ,вяра, манталитет, светоглед.... народи , но все още не е прекалено късно за нас да се пробудим.
86
0
 
2
 
! Отговори
БАГАИН преди 10 години
Следващият път , ''славянският свят'' може да раздели цивилизованите от латинска воля варвари - германците и на четири части , с бетонна стена ! Амбициите ви(продиктувани от Ватикана) , за налагане на латински хегемон над Европа и унищожение на православието , винаги завършват по много трагичен за вас начин.
85
4
 
3
 
! Отговори
? преди 10 години
А бе какво става в България,бе,приятели ? Не виждате ли,че qwno започва да се вихри вълна на комунистически реваншизъм ?
84
1
 
4
 
! Отговори
От селянин преди 10 години
Аве комисаре ние Чалгарите те подравяваме !!!Евала Ашколсун Вери гут !!!
83
0
 
9
 
! Отговори
dd преди 10 години
Много им се иска на Германци, Французи и Англичани- всички останали в Европа да им козируват , а те да ни доят до припадък.За съжаление благодарение на алчността на политическите ни управници България е обезкървена и ограбена.Но народа все още стои горд и ясно дава знак ,че така неможе да продължава и това много ги дразни.
82
0
 
6
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ. преди 10 години
НЕ ТАКА.БЪЛГАРИНА ЖЕЛАЕ И ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА САМ! И ДА СЕ КОЛИМ И БЕСИМ НО, САМИ ДА СИ ГО ПРАВИМ А, НЕ ТЕЗИ НАДУТИ И КОВАРНИ УЖ ЕВРОПЕЙЦИ. ДА СИ ГЛЕДАТ ТЕХНИТЕ СИ УПРАВИИ. НАШИТЕ КАШИ САМИ ЩЕ СИ ГИ ДУХАМЕ.НО НАЛИ СМЕ ПРОТЕГНАЛИ ПРОСЕШКАТА КУНКА И ИМ СЕ НАВЕЖДАМЕ. ТО ПАРАТА СИ Е СИЛНО НЕЩО И ЗАТОВА ВСЕ НАВЕДЕНИ СИ ХОДИМ ЧЕ,И ПОРАЗКРАЧЕНИ МАЙ. НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ-ПОЧТИ СВИКНАХМЕ.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проста истина,която и вие знаете,а се сърдите като ущипани мадами.На *** никой нищо не може да му каже
80
1
 
6
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
Не този Квазимод на снимката ще ми каже дали съм бил неуправяем или не.
79
2
 
3
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
Не този Квазимод на снимката ще ми каже дали съм бил неуправяем или не.
78
11
 
15
 
! Отговори
Густо, майна! преди 10 години
Човекът казва истината, а *** се правят на обидени! Народът е унижен, а те искат никой да не ги закача, демек на спокойствие да си мародерстват! Няма да стане вашта,
77
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На времето ,когато съществуваше СИВ ,правихме търговия с Русия ,сега ядеме турски и всякъкав вид вносни плодове.Селското стопанство на БГ ,постепено загива.Това е ЕС .
76
7
 
18
 
! Отговори
Грешиш Майн Фюрер преди 10 години
Не е вярно, драги ми Гюнтер. Управляеми сме и още как. Ако не вярваш питай Путин. Каквото ни каже, това подписваме. Дори след това със седмици в Москва ни се смеят за колко малко пари са се навили нашите "управляващи" да продадат. Нашето бъдеще, природата ни, единствената и свята нам татковина. И след това като стане напечено се оттеглят. Я в Маями, я във Виена. А ние оставаме тук и зависими, от някакви "***", които се замерят с гойна в парламента. И се мислят за великани и безсмъртни.
75
10
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Фашист! Жалко, че руснака до пусна да съществува такава нация ( немската) трябваше да се забрани за 1000 год да не се говори швабски... но от друга страна българите наистина са нуеправляеми диваци, кажете , че не съм прав, ние наистина не се подчиняване на никой и нищо...все ние знаем правим каквотго си искаме, същите са и политиците човека е прав, но не трябва да се изказва така, има делекатни начини
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До ГраматиковНеграмотност не винаги означава ***. Проблемът е че сме българи, а при нас статистиката е доказала, че ако си неграмотен - то няй-вероятно си и *** като не рейса задницата.Иначе казано - тези които се чувстват обидени - вероятно го заслужават.Ти лично засегна ли се ?
73
1
 
8
 
! Отговори
много важно преди 10 години
да си приказват...до вчера ни хвалеха, днес ни плюят:)нищо ново под СлънцетоВижте снимката...вдигнал му се самолета и се изхвърля
72
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много умен трябва да си за да дадеш палец надолу на моя коментар :)
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе я да си гледаш работата немски ***. Гледайте си вашата държава пълна със кюрди и други ***. Те ще ви охулят едно хубаво и тогава няма да разберете от къде ви е дошло. *** !!!!
70
2
 
20
 
! Отговори
хайл преди 10 години
Ухае на четвърти райх,сътворен по мирен път.Силен център,слаба периферия,осигуряване на жизнено пространство.
69
1
 
21
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
Стар, но актуален виц( в резюме).На среща на държавните глави на страните членки на СИВ, др. Брежнев пръднал и изгонил др.Т.Живков. След срещата Живков го пита: др. Брежнев, Вие пръднахте, а мен изгонихте.Защо?Брежнев отговорил: Защото аз като пръдна, те се насираш!Коментарите за "ЕС препоръчва" оставам на Вас, уважаеми читатели
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен N75: То бъдещето е на Социализма ...