България не е проблемен случай за Еврокомисията

Марк Грей: Работим безпристрастно с всяко правителство
4 сеп 2013 15:32, Елка Василева
16
България не е проблемен случай за Еврокомисията
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия не гледа на България като на някакъв проблемен случай, на който ще трябва да отделя специално внимание през следващата година. Това заяви за БНР говорителят на Еврокомисията Марк Грей по повод началото на новия политически сезон в София и в Брюксел.

„Не очаквам да се занимаваме с България по по-особен начин, отколкото с която и да е друга страна“, посочи Марк Грей, който не вижда значителен проблем с България през следващата година.

Говорителят на ЕС посочи, че предстои да бъде оценен напредъкът на България в сферите правосъдие и вътрешни работи и изрази очакването „да можем да отчетем някакви значими постижения“.

„Знаем, че за България има ключови въпроси – свързани било с Шенген, било с енергетиката или с това как да покажем ползата за гражданите от европейското членство. Но от гледна точка на Брюксел ние не гледаме на България като на някакъв проблемен случай, на който ще трябва да отделим специално внимание през следващите 6 или 12 месеца“, посочи Марк Грей.

Говорителят на Еврокомисията припомни, че в края на годината ще има нов доклад за България. „Засега няма решение за съдържанието му, но е повече от логично, че след като дадохме на България допълнително време да покаже резултати, ще трябва да направим някои политически оценки“, посочи той.

Грей заяви също така, че Еврокомисията работи безпристрастно с всяко правителство, което е на власт и че няма да се намесят в никои вътрешнополитически дебати. "В същото време", каза Грей, "винаги призоваваме за политическа стабилност“.

„Ние няма да се намесим в никой вътрешнополитически дебат. Защото ако започнем да правим това при един случай, ще трябва да продължим и при други. Същото важи и за изборите. В един съюз от 28 страни със сигурност във всеки един момент някъде предстоят избори. Комисията много внимава да не се намесва в тези национални процеси“, посочи Марк Грей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
То на българите не им пука всеки гледа как да влачи страната че на др ще им пука хахаххха.
13
1
 
5
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Европейската комисия не гледа на България като на някакъв проблемен случай, на който ще трябва да отделя специално внимание през следващата година. .....не им пука за нас. Знаят, че пак ще "затегнем коланите", ще кретаме с нереално ниско диходи и ще ни се "възхищават" колко сме търпеливи и оцеляваме.
12
3
 
3
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Колко жалко и смешно изгелждат герберите със знамената на европа в момента :)
11
2
 
2
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До JourneyЧета коментарът и незнам, да се смея или да плача.Първо, изказваш мнение, че хората по малките населени местности, трябва да се махат от там, иначе са *** кравари. Странно ти само изкуствено мляко ли пиеш.Второто е подвърждение на първото, изброил си само бюрокращината. И си прав, ЕС парите нямат за цел да вдигнат стандарта на живот. Те само го правят по-лъскав за мутрите.Колко високо определяш собственият си интелект ? Супер интересно ми е.
10
0
 
2
 
! Отговори
Смешници преди 10 години
Е много ясно , нали кучето си лае пък кервана си върви..... Всичко е толкова мирно, че все едно сме някоя шантонерка на магистралата .... неще неще ама нема на къде нали пари падат.
9
10
 
12
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименDo 4Ами, ти ако си стоиш на село, а кмета ти е *** кравар от БСП и не е защитил нито един европроект, няма да видиш ползата от ЕС още 100г.Евросредствата за инициативните и мислещи хора, среден бизнес, администрация и инфраструктура.Отделен е въпроса по какъв начин се одобряват в България.Коментар като твоя би направил само един, меко казано, нискоинтелигентен човек.
8
6
 
7
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Аха, отидоха ни еврофондовете в Гърция, щото тя е моного проблемна а България не е щото ЕС знае, че на шведската тройка не трябва да се дават пари, те българите са свикнали на замразявания така ли??
7
4
 
18
 
! Отговори
lud преди 10 години
Проблемен случaй зa тях е Унгaрия,зaщото Орбaн им пресече интересите!Брaво нa Орбaн,истински държaвник!
6
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се, че правителството няма да им бъде проблем. Вероятно даже са доволни, че вече няма да общуват с ***.
5
9
 
25
 
! Отговори
GivFiv преди 10 години
Дали не му е много вътрешно на Бибитко, че профука краденото за заплати на протеституиращите и пак да не го разгледат като ПРОБЛЕМЕН случай!!! Спокойно Биби, Сретен няма да пропусне да разгледа всичко в подробности, той ще реши.
4
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На еврокомисията един среден и у лево. Глобалисти недни. Нещо не виждам ползата от ЕС за самите хора.
3
11
 
31
 
! Отговори
456 преди 10 години
Герберите път направиха до Брюксел да калят правителството,но бляновете на Борисов да се върне на власт се отдалечават.Добре,Герб и реформаторския блок може да спечелят следващите избори и кой ще стане мин.председател ББ ли?Защото той няма да даде властта на никого-жалко за този "десен"реформаторски блок -ще стане *** в ръчичките на този екстравагантен селянин -това ли искат????
2
15
 
34
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Комисията внимава да не се намесва във вътрешните работи, но Отие не. Той даже реши да отиде на протест. Не медал, и билет до България повече не трябва да му се дава!
1
24
 
42
 
! Отговори
Край на филма преди 10 години
Това слага край жалките "протести" и на Боковите надежди да се върне на власт. Скоро ГЕРБ ще се разпадне.