Франция потвърди – не ни иска в Шенген

Проблемът бил в контрола по външните граници на България и Румъния
30 сеп 2013 16:01, Елка Василева
147
Франция потвърди – не ни иска в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Франция потвърди днес негативното си отношение към влизането на Румъния и България в Шенгенската зона при настоящите условия на контрол по външните граници на тези две страни, съобщи радио Франс ентер, като цитира френския министър на външните работи Лоран Фабиюс.

В разгара на полемиката за трудностите за интегриране на ромите във Франция френският министър на външните работи обаче разграничи ситуацията с ромите и въпроса за членство на двете балкански страни в зоната за свободно движение.

Решението за евентуално влизане на Румъния и България в групата на 26-те Шенгенски страни /22 от ЕС, както и Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия/ трябва да бъде прието до края на 2013 г., посочи Фабиюс.

Според него влизането в Шенген на тези две страни, за които ограниченията на пазара на труда ще паднат на 1 януари 2014 г., ще означава, че мигрантите, идващи от външни на ЕС страни, ще могат да проникват свободно в блока, преминавайки през Румъния и България.

Още по темата

"Там има проблем, защото трябва да бъдем сигурни, че България и Румъния имат средствата да извършват проверки", обясни Фабиюс. "За момента ми се струва, че условията не са изпълнени", добави той.

За Лоран Фабиюс решение преди края на годината по приемането на двете страни в Шенген изглежда много трудно при настоящите условия. Това мнение се споделя от голяма част от страните от Шенгенското пространство, отбелязва Франс ентер.

"Ако няма промяна в условията, ние не сме благосклонно настроени", добави дипломат номер едно на Франция.

Той обаче се постара да остане встрани от полемиката, породена в управляващото мнозинство и в правителството от политиката на разтурване на нелегалните ромски лагери, водена от министъра на вътрешните работи Манюел Валс и от неотдавнашните му изявления за трудностите за интегриране на ромите.

Но Фабиюс призна, че ромските лагери във Франция пораждат огромни трудности. Като пример за подобна трудност той посочи ромските деца, които крадат, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
България има нужда от Европейския съюз.
114
0
 
5
 
! Отговори
seira преди 10 години
"Франция потвърди не ни иска в Шенген"УРА!!!
113
0
 
11
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Ей сега, като приемем в малка България половин Африка, щото някои полит-мутраци искат да откраднат помощите от Европата... ще се питаме какво ще правим с толкова много гладни около джамиите..Не в Европа! И на Южния полюс не ни щат вече и пингвините! И то заради парто-клептокрацията нагла българска, отгледана заради ДС, продажните полицаи и некадърно-продажната съдебна система, която само може да си разчисва сметките и да стои хотели, но на парцели, взети край морето от "социално слаби" техни...
112
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
127 реално е така , помисли , знам че е утопично , но щеше да е малко по различно ако и Русия пишеше на латиница , за нас няма значение , ние сме малки , на каквото и да пишем никой няма да ни обърне внимание .
111
3
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До Одисей 1"...и какво за славянството , та то има значение за Русия не и за Европа..."О, свещена простота...;-)
110
5
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Валя извинявай ти не искаш ли да изнасяш стоки в чужбина , във Франция например , просто питам
109
2
 
11
 
! Отговори
valya.doncheva преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯКак да не внасят стока бе, Гурбетчийчо? Ами магазините Carrefour чии са?Ти остави стоките и магазините, СОФИЙСКА ВОДА чия е? Френска фирма пуска водата на София, това е позорната истина, дотам се стигна. И много добре ги урежда корупцията в България, привилегирова ги при отсъпване на терен за строителство, разрешителни, условия по-изгодни от на българските фирми... Как ще се настанят тука, ако не са ни продажни политиците? На тях корупцията тук им требе.Неоколониализъм му викат,
108
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
121 и какво за славянството , та то има значение за Русия не и за Европа ако погледнеш реално вярно обявени са светите братя за най-европейци , но и те са били гърци , изпратени на мисия от Византия в която се е говрило на гръцки , е вярно ако не беше нашия княз/цар може би щеше да се провали мисията им , нямаше да изкласят семената им . Ина края за самите гърци Гърция е Елада и Солун е Тесалоники кръстен на сестрата на Александър Велики
107
2
 
8
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Одисей 1, 120,Ти, или си поредния местен провокатор, или просто ***.Когато на континента Европа е имало държава с името "България" (681), другата подобна държава със сегашно име е била Армения... Близко до Европа, нали?Люлката на европейската цивилизация (Гърция), така и не е успяла да достигне до идеята за единна държава преди РИМ (Източната Римска империя). Никой не оспорва културните заслуги на държавата Елада със столица Атина за сегашна Европа.Но...Книгите на славянството? М? ;-)
106
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
119 защо да ти дават тези милиаради ти да не би да си закъсал като Гърция , а и как би могъл да се равниш с Гърция , та това е люлката на европейската циливизаця , родината на демокрацията . Във всяка страна има частица от Гърция. И въобще какво чакаш на готово , някой нещо да ти даде , дори и на тях ще им дадат ноги карат такива жестоки реформи да направят , ти колко процента си готов да ти падне заплата и не ми казвай че тяхната е голяма , питам твоята ,а готов ли си да те съкратят.
105
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Одисей 1, 118,Я да видим сега.... Хайде, вместо да ни "удрят", да ни дадат милиардите, които дават на Гърция. С тези милиарди, не само, че ще заздравим границата си, но и ще имаме средства да настаняваме много бежанци КЪМ ЕВРОПА. Ще си оправим външния дълг, който е в десетки пъти по-малък от този на Гърция. Ще повишим стандарта на живот на майките, пенсионерите и тези, в неравностойно положение...ЗАЩО не искат да ни ги дадат... Милиардите? М?Нищо човешко. Вика му се "ПОЛИТИКА". Научи се.;-)
104
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Очаквайте още удари ,а каво искате нали си затраяхте за ордена за посланика , нали оня *** Волен стоя седнал на химна на Европа а после с негопвия глас се избра новия кабинет , вие какво очаквате цветя и рози , не Европа в момента е крайно резервирана спрямо българския народ не амо заради *** ами и заради *** която направихме на изборите и създадохме това недосче сегашния български парламент .
103
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Франция не ни иска заради голямото количество бедни български граждани от *** произход, които се заселват в пределите й, не заради граничната ни полиция. Охраната на границата ни си върши работата добре. Лови бежанците.... Проблемът за нас е след като ги залови.Лицемерието на Франция е пълно.Не щат бедни съседи в Шенген и това си е!В същото време, НЕ ИСКАТ да помогнат със средства за бежанците...А дават милиарди на съседна Гърция...А ние се стремим към тях... БЕДНИ БЪЛГАРЕ....;-)
102
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
kato ni e slab kontrola i ne ni iskat ,da im pysnem vsichki siriici i da se spasivat et.a ne nie da se chydim s kakvo da gi xranim i bez tova ni izlizat skapo
101
1
 
4
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Ами печели нов пазар за своите фирми с техните си закони. Ти ако това не си разбрал незнам.
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гурче, що питаш като всичко си знаеш бе, златенце?)
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, по скоро ще лети като вулкански боен крайцер( НЛО), за Одисейчо говоря! Ама и *** прави опити за летене и ще хвръкне в скоро време!Само Оптимистично прави форума да изглежда прилично! Цунки и гунки!)
98
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
Да,те щото през Италия и Испания не пресичат хиляди африканци всяка година,та ще ни обясняват,че ние сме зле.Първо да погледнат себе си и после да ни обясняват колко сме зле.Друг е въпросът,че са се наплашили от нашите *** и ги е страх да не ги залеят,че после няма оправия.
97
1
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
глупаво,по-глупаво,НАЙ-глупаво,гурбетчийка(ястреб)
96
1
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ Е ОГОЛЕНА ! Прави са францетата, трябва жестока охрана на точно тази граница, оттам само гадости идват !