Франция потвърди – не ни иска в Шенген

Проблемът бил в контрола по външните граници на България и Румъния
30 сеп 2013 16:01, Елка Василева
147
Франция потвърди – не ни иска в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Франция потвърди днес негативното си отношение към влизането на Румъния и България в Шенгенската зона при настоящите условия на контрол по външните граници на тези две страни, съобщи радио Франс ентер, като цитира френския министър на външните работи Лоран Фабиюс.

В разгара на полемиката за трудностите за интегриране на ромите във Франция френският министър на външните работи обаче разграничи ситуацията с ромите и въпроса за членство на двете балкански страни в зоната за свободно движение.

Решението за евентуално влизане на Румъния и България в групата на 26-те Шенгенски страни /22 от ЕС, както и Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия/ трябва да бъде прието до края на 2013 г., посочи Фабиюс.

Според него влизането в Шенген на тези две страни, за които ограниченията на пазара на труда ще паднат на 1 януари 2014 г., ще означава, че мигрантите, идващи от външни на ЕС страни, ще могат да проникват свободно в блока, преминавайки през Румъния и България.

Още по темата

"Там има проблем, защото трябва да бъдем сигурни, че България и Румъния имат средствата да извършват проверки", обясни Фабиюс. "За момента ми се струва, че условията не са изпълнени", добави той.

За Лоран Фабиюс решение преди края на годината по приемането на двете страни в Шенген изглежда много трудно при настоящите условия. Това мнение се споделя от голяма част от страните от Шенгенското пространство, отбелязва Франс ентер.

"Ако няма промяна в условията, ние не сме благосклонно настроени", добави дипломат номер едно на Франция.

Той обаче се постара да остане встрани от полемиката, породена в управляващото мнозинство и в правителството от политиката на разтурване на нелегалните ромски лагери, водена от министъра на вътрешните работи Манюел Валс и от неотдавнашните му изявления за трудностите за интегриране на ромите.

Но Фабиюс призна, че ромските лагери във Франция пораждат огромни трудности. Като пример за подобна трудност той посочи ромските деца, които крадат, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
Mamo boje преди 10 години
Neni trqbva chengen ne iskam v bg da vijdam negra arabi I zabuleni jeni che togava chte razberem kvo oznachava istinski hrantuti te neharasvat da rabotqt suchto kato *** chte doidat 1000 i za 10 godini stavat 10 000 hil a nai lochoto e Che sa zachtiten vid nqma da imame Pravo dori dagi psyvame,na nas i *** sani mnogo
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, заради "контрола" било... точно заради българските и румънските *** не ни щат, а най- смешното е че прикриват ксенофобията си зад загриженост за "външните граници на съюза". Айде интегрирайте бе френски тъпани, нали много ви знаят устите за човешките права, същите са като английските прасета, които даже обмисляли да си оберат крушите от ЕС... Ако можеха да се видят отстрани колко са жалки.
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един ден народите на Европа ще изгонят от съюза двете страни размножаващи бясно изправени ***/особено южната/.
72
3
 
29
 
! Отговори
Ралица преди 10 години
Прави са хората. Изобщо не трябва да влизаме в Шенген. Да не говорим, че ме е срам от тая скапана държава и всички простаци, които я населяват. Малцина са възпитаните, интелигентни хора с обноски, интереси и бъдеще!
71
5
 
5
 
! Отговори
trusted преди 10 години
До Анонимен 77Брат, кажи какви наркотици взимаш защото звучат невероятно. Да не ти плаща лично СерГей за тези *** коментари?
70
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ни наложи законите за имаме мутри и нямаме икономика
69
3
 
7
 
! Отговори
trusted преди 10 години
До ПатриотПЪтриота - От ЕС ли дойдоха мутрите? От ЕС ли им кушуват лимузини? От ЕС ли дойде Доган? Отговори!
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПатриотПонеже преди 2007-*** бяхме цъфнали и вързали, нали? ***.
67
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само суверенитета и независимостта. Унищожиха ни и икономиката за да им станем роби
66
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" пaтрйоте" *** си, тa вдлъбнaт, aко вярвaш нa пропaгaндните клишетa нa лудия сaйдет и серГей. Кaкъв колкониaлизъм бе? Колониaлизъм е руския белене, южния потоп и прочее
65
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aко не дaй боже ни изхвърлят от ЕС Бг. зaгивa, товa е истинaтa
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е късно Турция да направи още някоя експанзия из Европа, току виж за трети път стигне до Виена, но този път и по-надалеч. Не ни искали, ние сякаш много ви искахме на времето....
63
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последното нещо за което си мечтая е шенген а сигурен съм и 90%от българите.Същото се отнася и за измисления ЕС.
62
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както каза приятел живеещ в Париж - "Майна, *** да си там! Като разберат, че си българин и ставаш най-долния от всички", казва го човек успял, заминал с блестящ френски, и женен за французойка...
61
3
 
21
 
! Отговори
БЪРЗАКА преди 10 години
НЕ НИ ПУСКАТ В ШЕНГЕН ,ИМА РЕШЕНИЕ ВСИЧКО ЩО Е ЧЕРНО И *** ДА БЪДЕ НАСОЧЕНО КЪМ ФРАНСЕТАТА.
60
1
 
11
 
! Отговори
Ганди преди 10 години
Правилно французите да върнат ромите и тяхната страна - Индия. Там може и да успеят да ги интегрират. Пък и да не успеят какво са 1 милион роми на 1 милиард индийци, капка в морето няма да ги усетят.
59
4
 
35
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
45 години ни проглушиха ушите по Свободна Европа по Дойче веле по ББС как трябвало да се освободим от Руската зависимост и се присъединим към западната цивилизация Сега не ни искат Лицемерна гей цивилизация
58
1
 
32
 
! Отговори
имен преди 10 години
Що не вземат да ги напишат тея Шенгенски условия на един билборд (може и светещ) и да го сложат на НДК и там да отмятат какво покрива България и какво Франция.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МишелинЗащото азиатците и африканците работят и допринасят за развитието, не са кат нашите *** ромите, нормално да не ги искат. Да ги изтровим като кучета трябва тея *** и всички печелят
56
13
 
14
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Ами с този психопат Сидеров и червената мафия на власт, кой ще иска България?! Да не са луди ...