Френски министър: България и Румъния нямат място в Шенген

ЕС признава, че тези страни не са готови, твърди Валс
25 сеп 2013 16:29, Елка Василева
38
Френски министър: България и Румъния нямат място в Шенген
Манюел Валс. Снимка: Reuters

България и Румъния нямат място в Шенген. Това заяви днес френският вътрешен министър Манюел Валс, чиито вчерашни изказвания за българските и румънските роми предизвикаха полемики.

В интервю за телевизия Eр Ем Се- Бе Еф Ем, цитирано от "Поан" и "Паризиен", Валс заяви, че продължава да има резерви към влизането на Румъния и България в Шенген от 1 януари 2014 г.

"Ако условията не са изпълнени, това не може да стане. В настоящия момент - не, това е невъзможно", каза френският вътрешен министър.

"Отговорност на тези страни е да гарантират сигурността по границите си. Европейският съюз признава, че тези страни не са готови. Това ще се види по-късно. Ние нямаме друго желание освен Румъния да може да навакса това забавяне. Тя полага усилия", каза Валс.

Още по темата
По повод вчерашните си изявления за ромите френският външен министър настоя, че няма за какво да се коригира и че думите му шокират само онези, които не познават проблема.

"По-голямата част от ромите трябва да бъдат отведени до границите. Ние не сме тук, за да приемаме тези хора", заяви Валс. Той подчерта, че незаконните ромски лагери представляват "голям проблем", тъй като "в санитарно отношение и от гледна точка на безопасността са неприемлива ситуация", посочва БТА.

Вчера Манюел Валс беше категоричен, че няма да смекчи политиката, свързана с ромите. "Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Междувременно правозащитната организация "Амнести интернешънъл", цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че преследването на роми във Франция тази година е достигнало рекордни нива. Според организацията от януари до август над 10 000 роми са били изпъдени от лагерите си и принудени да скитат от място на място. Това е около половината от общия брой на имигрантите от Румъния, България и бивша Югославия, констатира "Амнести интернешънъл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
До френските к-ти преди 10 години
По лицето на един такъв, като този на снимката, веднага се чете настройката да слуша и да изпълнява .... Типичен воайор ! Lutter contre ce voyeur!
31
2
 
2
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До титоАми, поразходи се малко в Западна Европа и ще разбереш веднага кой е първа и кой втора ръка.А и ние сме бедната държава, ние сме държавата с уникална мафия, с корупцията и с необузданите ***.Та...Европа няма проблем с това ние да не сме в нея...а ти ако мислиш, че извън ЕС, Шенген и НАТО ще сме по-добре...си в тотална заблуда.И подобни празни декларативни изказвания, да си решаваме сами съдбата...и т.н....
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прав си е човеко. кво. те франсетата и без тва си имат доста от колониите, та и нашите да им се натрисат.
29
6
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Така така нали не щете да раздавате медали на посланици , нали онзи *** Волен се прави на интересен и стои седнал на химна на Европа , каквоочаквате .Франция е помагала толкова пъти на България , последното коо се сещам са СЕСТРИТЕ И ЛИБИЯ , да не говорим че след ПСВ ни спасява от банкрут , но сега май се е размислила .
28
1
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Rasizma I omrazata sa koreni,koito prechat na samite takiva.Idva vreme,koeto shte vi prinudi da doidete v chujbina I ne man.alite sa vinovni,a krivorazbranata demokracia za 24 gpdini!!!!!!!Sami znaete,bsp,dps I ataka vi poturchi..I rasista kato doide v DE,UK shte subira kakvoto e syal,a patriot se okaza dogan,zashtoto 23g komandva bulgarite I si stoi krotko v maika Bulgaria v saraite si,a vie slagaite minusi I tursete si bileti za poleti!!!!!!!
27
0
 
18
 
! Отговори
една преди 10 години
Гответе се за второ издание на шоуто - към *** се прибавят и сирийците и след няколко години може да закривате държавата и да се плюете на петите, защото ще сте малцинство, което гореспоменатите етноси няма да толерира и отглежда така както вие сега ги отглеждате. Много хубаво си помислете докога ще търпите.
26
0
 
11
 
! Отговори
Предложенийце преди 10 години
По-добре да се съгласим с френския умник - и да не ставаме буферна зона за бежанци. Да ги пускаме директно към Шенген, а пък *** - да им дадем по 500 евро /както правят франсетата/, но за да отидат във Франция...На всеки установил се и получил френски документи *** - 500 евро... А, да - и да затворим границата за връщане на напусналите *** - франситата могат да затварят, защо пък ние да не можем... И нека те си ги интергрират ЦИВИЛИЗОВАНО, европейски, дори и френска да им правят..
25
1
 
6
 
! Отговори
slav преди 10 години
Така е като се върви в пакет със Румъния я да си бяхме сами и в ЕС ни приемат и в Нато и в Шенген ама.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После казвайте, че обичате да сте в европейския съюз.От него получихме гей-паради и щастливи кокошки.За интеграция на *** - даа задължени сте.Като им влязат по земите *** - България вземете си гражданите обратно.За вдигане на цените - дааа трябва да се изравнят.За шенген - сами знаете отговора.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес чета в един друг сайт,150 жандармеристи мобилизирали французите ,да хванат няколко *** който ,,брали,,жица!Хахаха може да опоскат, Францията като скакалци бостан!
22
0
 
21
 
! Отговори
gtf преди 10 години
как се надявам да има поне един български ПОЛИТИК, който да заяви на тез мишоци да си зав**т шенгена отз**е и да скъса всякакви отношения с този съюз, който ни пороби без война.
21
0
 
11
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
Че те при нас са се интегрирали прекрасно, господин Валс! Не случайно България се превърна в една от люпилните на този етнос! И няма изгледи в скоро време да ги тероризират да спазват някакъв ред, да си плащат консумацията за ползвани услуги, здр да ги карат да ходят на училище, да се къпят и пр. Уважават се много от всякакъв род и вид политически и граждански организации! Сега остава и Вие да ги интегрирате като нас...Докато накрая изчезнем като народи и ние и вие!
20
0
 
7
 
! Отговори
Agori преди 10 години
и със и без шенген за българи и румънци, *** пак си ходят свободно из европа,така 4е за какво се борят тез франсета и холандци.
19
0
 
13
 
! Отговори
Мк преди 10 години
Еми прав е човека, и за *** и за Шенген. Само да не ни сочат с пръст когато тук някой се опитва да разгони някой катун. Щото от разстояние е много лесно да даваш акъл за правата на човека. А *** искат да имат само права, но не и задължения.Пък от гледна точка на обикновения българин няма значение дали сме ш Шенген или не.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само това му трябва на" КОЛОСА НА ГЛИНЕНИ КРАКА" запада *** да му смучат единственият сок парите
17
1
 
5
 
! Отговори
хан Аспарух преди 10 години
До dragkoАми те в Сранджа ще изсекат всичко що видят,ще я подпалят,ще я осе.ат..ами тока ? /ДПС да взима от Турция пари и да им го плаща,така или иначе е техен електорат/
16
0
 
20
 
! Отговори
Лицемери преди 10 години
Покажете на място какво е ромска интеграция вместо само да фолософствате! Лицемери
15
0
 
2
 
! Отговори
Един РОМ преди 10 години
А като се сетя, Маню е маню...
14
5
 
18
 
! Отговори
Spravedliv преди 10 години
Време е да се събудим вече.Ние им изпълняваме изискванията и ангажиментите които сме поели а те се правят на чукнати.Време в съдът в Хага за правата на Човека да се внесе жалба срещу ЕС да двойни критерии.
13
5
 
14
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Ясно е едно - в ЕС няма място за Франция ! Не може да не спазваш основни положения от европейския договор и да бъдеш член , и то с претенции !