Камерън пак подхваща "пришълците" от България

Удължава срока на пребиваване заради социалния туризъм
Обновена: 24 ное 2013 08:20 | 24 ное 2013 08:19, Александър Попов
31
Камерън пак подхваща "пришълците" от България
Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън се готви да влезе в конфронтация с Европейския съюз заради увеличаващите са опасения сред сънародниците му от евентуален наплив на имигранти от Румъния и България след 1 януари, когато се паднат ограниченията за достъпа им до британския трудов пазар, пише днес "Сънди таймс".

Още по темата
Според изданието Камерън са кани да предизвика Брюксел, като удължи драстично срока, в който новодошлите трябва да са пребивавали в Обединеното кралство, преди да имат право на  социални придобивки.

Единият вариант, който се обмисля, е пришълците първо да докажат, че постоянно пребивават от една година във Великобритания - тоест четири пъти повече от досегашния задължителен срок - и тогава да добият право за социални облаги, пише вестникът.

"Сънди таймс" предрича, че подобен ход на британските власти би довел до остра съдебна битка с Европейската комисия, която забранява страните членки да дискриминират своите граждани и гражданите от съюзните страни в правото им на социални придобивки.

По същата тема "Дейли телеграф" отбелязва, че Дейвид Камерън не е съобщил какво точно ще предприеме за обуздаване на имиграцията на българи и румънци, но според високопоставени лица от правителството щял да направи изявление по въпроса през следващата седмица.

Наскоро премиерът се зарече да попречи на "социалния туризъм" в страната.

Вестникът цитира социологическо изследване, според което британците смятат, че основните теми, които трябва да се обсъждат с Европа са: заздравяването на граничния контрол, човешките права и засилването на търговията със страни нечленки на ЕС.

Приоритетът за граничния контрол събира с 30 на сто повече гласове от останалите два приоритета, сочат резултатите от анкетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
maora преди 10 години
Kofti za stranata na Shekspir......stanala e arabska cherna muisulmanska pomiya.Pritesnili sa te za nas .....nie li shte vi pravim problemi be svine piani. Na hora ne prilichate , izvunzemni i otvun i otvutre. Da si spomnim filma Braveheart.
25
3
 
3
 
! Отговори
Лингвист преди 10 години
Някой дали се е запитал,тези днешни Англичани от къде идват аджеба,от къде са тръгнали и къде са стигнали.Тези Думи които използват сега-от къде са тръгнали? Колко е *** и елементарен Английският-някой дали се е замислял? Защо Ние Българите толкова лесно се справяме с Английския,а те горките и хал хабер си нямат от Българския! Защо Шотландските гайди звучат като нашите? Кой от къде е тръгнал-на къде е заминал??? Кой е коренът? Когато е имало Аспарух-там е било пустощ! Да се ОБРАЗОВАМЕ???
24
2
 
1
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
do 22Уважаеми ...подвеждаш много лошо хората ... грях ти на душата.много по-склонен съм да се съглася с 24
23
4
 
7
 
! Отговори
фашизъм в действие преди 10 години
За потенциални емигрантиПреди да предприемате каквото и да е решение, се запознайте с изискванията на островитяните.ТЕ НЕ ИСКАТ ИМИГРАНТИ, ЗАЩОТО СЕ ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА КСЕНОФОБИЯ КЪМ ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е РОДЕН В БРИТАНИЯ ОТ БРИТАНСКИ РОДИТЕЛИ.Спират се помощите на всички които държавата досега поддържаше-здравеопазване, обучение, инвалиди, пенсионери и т.н. дори на местни хора които цял живот там са расли и живели. Карат смъртно болни(рак) да си търсят работаЩе взимате кредити за живеене
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До имигрантАко не е проблем да споделите как ще се вадят документите след Нова година?Благодаря
21
7
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 10 години
Хора не се притеснявайте. За работа тук ви трябват няколко думи на английски между 50 и 100. Може да си праскате сливореда както ви е кеф, англичан ще ви разбират не са ***. Помощи и да не ви отпуснат да не ви пука. Ако сте мъж и жена, ще си заработвате спокойно между250 и 350 паунда седмична заплата на човек. . Храната ви е 50 п на седмица за семейство с дете.тока ви е 25 наседмица, наема ви е 500 на месец за обзаведен апартамент. Тези цифти са приблизитрлни, разбира се. Работа да искаш тук.
20
3
 
16
 
! Отговори
Ani преди 10 години
Тези англичани са с голямо самочувствие ,че кой е умрял за тяхната скапана държава пълна с каква ли не *** ,този Камерън е гледал прекалено много филми само не знам нас защо ни вкарва в тях не българите са умрели са тъпата им държава ,а те идват всяко лято и им гледаме простотиите на "благородните англичани"че нашите *** са по възпитани и от тях .Да се промени закона и всички англичани които изкупиха стотици къщи за жълти стотинки да ги върнем в Англия .
19
2
 
14
 
! Отговори
i007 преди 10 години
Aми като не искате Българи да ви изпратим малко арабчета.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Английски п*дерасти! Значи ние да търпим пришълците от Сирия, които идват без желание за работа и скоро и бързо няма да се махнат. Вие ще ни пищите против хора, които искат да работят? Едно нещо да ви е ясно английски пен.ели - който е искал отдавна се е махнал и то в държави като Германия, Австрия и подобни - където не са чак такива ксенофоби. А с падането на ограниченията ще си ни приемате както нас ни карате да приемаме сирийци. Ясно ли ви е английски пен.ели такива?
17
2
 
8
 
! Отговори
до Митре ле преди 10 години
Ааа, тука вече с ви грешка!! Бежанците, получили сатут си остават все за нас! Винаги ги връщат в държавата, която им го е дала!!! Те тогава ще видиш какво им е било на дедите ни, защото ни е къс акъла!
16
3
 
8
 
! Отговори
Митре ле ! преди 10 години
Почти вече 3 милиона българи са напуснали Б-я, така че нека толкова да не се кахърят ингилизите, който искаше вече се е устроил ! Сега да се готвят за бежанците, които получават статут !
15
3
 
7
 
! Отговори
ст преди 10 години
Единственото място на света където няма да те дискреминират е Сащ знаете защо.
14
4
 
15
 
! Отговори
сд преди 10 години
За социалните придобивки съм съгласен с Камерън,от къде накъде куцо и сакато едвам стъпило там ще иска помощи
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спекулации с темата. Който искаше да се изнесе, отдавна се е изнесъл. Мераклиите да берат ягоди и мият чинии свършиха! А и Англия се превръща в гето с неустановена идентичност.
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Троянският кон на щатите се активизира все по-напористо. Българи и румънци са удобен повод UK да нарушава клаузи по европейския договор и да си ревизират членството в ЕС. Ако излязат от ЕС, това ще е началото на края му. ЕС е трън в очите на задокеанските ястреби и те се стремят с всички възможни средства да го провалят, предизвиквайки икономически кризи и скандали с незаконни подслушвания. Изтекла информация за подслушване на Камерън няма, само за другите лидери на водещите европейски държави.
11
4
 
22
 
! Отговори
Оставащ в БГ преди 10 години
Англичаните са си свикнали с индийците, пакистанците, турците и *** - не им разваляйте "рахатлъка" сега с някакви *** българи и румънци, които за тях просто не са хора...
10
3
 
26
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
*** да стягат багажа отсега и Банго Васил да го карат на Острова оттук нататък.
9
2
 
30
 
! Отговори
Rado преди 10 години
До някъде са прави! Помощи трябва да взимат само работещите хора, а не както правят нашите "роми" да чакат някой да им снесе наготово... помощи да има само за работещи хора!
8
3
 
31
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
До bgБатка, ти ако чакаш точно Англия да ти връща нещо, ще си умреш чакайки. Еле пък, за турско време...Те англичаните не ни знаят къде сме на картата. Ако не е на острова - не съществува.Даже и тия пропадалища дето са посещавали морето и планините ни не си спомнят къде са били ...
7
5
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
До Пвв, ti s balgarskata istoria zapoznat li si. koia dargava uchastwa w berlinskia kongres i vzema na bg makedonia i odrinska trakia. koia dargava e podkrepiala turcite prez cialoto vreme po vreme na turskoto robstwo. ia vzemi procheti malko istoria. imat da vrushtat i oste kak.