Жива верига в Киев: Украйна е Европа!

В нея се включиха хиляди украинци
29 ное 2013 17:04,
99
Жива верига в Киев: Украйна е Европа!
Снимка: БТА

Хиляди украинци, протестиращи срещу отказа на правителството да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, образуваха жива верига, за да демонстрират желанието си да свържат страната си с Европа, предаде Франс прес.

С възгласи "Украйна е Европа" и развени украински и европейски знамена веригата от хванати за ръце хора се проточи от Площада на независимостта в Киев в западна посока.

Според организатора Александър Пахалчук живи вериги са образувани във всички градове между столицата Киев и западната граница на Украйна с членуващата в ЕС Полша. Днес в литовската столица Вилнюс приключи срещата на върха на ЕС със страните от Източното партньорство, на която Украйна трябваше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС.

Миналата седмица обаче президентът Виктор Янукович и правителството прекратиха работата по споразумението, позовавайки се на натиск от Русия.

Днес във Вилнюс лидерите на ЕС насърчиха Киев да не се поддава на натиск и декларираха, че възможността за асоцииране остава открита. Условията на ЕС за подписване на споразумението остават непроменени, но възможност за това вероятно ще има едва на следващата среща на върха между ЕС и страните от Източното партньорство, насрочена за първата половина на 2015 г. в латвийската столица Рига.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ЕСкиевжива верига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тъй като тези протестиращи младежи са в информационна заблуда, че ЕС го е грижа за държавата им, или че ще им се вдигне стандарта щом влязат, то те просто не знаят какво правят. Така че този им протест не е на твърда основа, а на виртуална.А протести на виртуална основа създават грешки и хаос! Един народ не е ли сплотен, трезвомислещ, единен и дисциплиниран за да си оправи сам самичък държавата няма кой друг да му я оправи!
78
0
 
18
 
! Отговори
fuck Soros преди 10 години
Ние сме сериозна европейска страна, а МВФ ни казва: Увеличете данъците на населението, замразете заплатите и пенсиите и т. н. Никога няма да се съглася на това, гласеше аргументацията на украинския президент.
77
0
 
18
 
! Отговори
Бай Ганьовци преди 10 години
Бай ***, изглежда, знае само да плюе по всичко и да търси вината винаги в другите. O, santa semplicitas! Не ни е виновен ЕС затова, че политиците ни са предатели, а народът дреме и чака всичко от само себе си да се оправи! Има и много други държави в ЕС, които са били част от комунистическия блок, но въпреки това са поели напред - Словения, Хърватия, Словакия, Чехия, Литва, Латвия, Естония и пр. Защо ли? Защото си нямат Бай *** само да пуфти, но да го мързи кога трябва да се хване на работа.
76
1
 
21
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Манипулирането е цяла наука, включваща прилагането на много раэлични техники!!! Най-лесния начин да манипулираш хората е чреэ техните емоций!!! Интересно, на колко водки са протестиращите :-)))???
75
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Украйна може да е Европа, ама Европа все повече се превръща в Израел... Да си гледат собствения интерес и да цицат колкото могат и от Русия, и от Европа. Те поне имат мозъка да го направят, за разлика от нас.
74
4
 
26
 
! Отговори
maora преди 10 години
адски ме дразни факта че тука в САЩ некакви пикли по на 20 -25 години дето не знаят Флорида къде е ми карат джипове за 30 хиляди. Не е нормално това и при соца нямаще как да стане. Волги имаха и обикновеноти хора освен Политбюро. Имаше и западни коли, рядко защото немаше внос. Но имаше. С;ед указа за частната собственост страната пое към друг курс и Юдеите се изплашиха. Другите соц. страни беха въвели ве4е 4астната инициатива. Реална беше заплахата за западната икономика.....
73
5
 
26
 
! Отговори
maora преди 10 години
Комунизъма , бидейки реална алтернатива а и по добра от дивия капитализъм беше видоизменен от Юдеите и Масоните. Всеки строй си има и добри и лоши страни . Добрите страни на созиализма смятам , че всеки здравомислещ от 35 години на горе може да ги каже. Лошите също. капитализма обаче който е в момента няма аналог в смисъл на заробваща система измукваща здравето и ресурсите на индивида. Това и соца не можа да постигне. Амин
72
3
 
29
 
! Отговори
maora преди 10 години
баба ти е изолирана.....не говори идиотии. Путин го обявиха за най влиятелния лидер на планетата а страната върви бавно но напред. Не е лесно страна като Русия с толкова предразсъдъци и олигарси да върви напред и да има контрол. Не мога да разбера защо всички плюете по Русия, която е дала такава култура на света. Нима на Запад няма пияници- има и то в изобилие. Има такива *** , които и в Русия ги няма. Ама Запада няма Пушкин и Толстои и Достоевски и Чехов т.н творци на които цял свят се кланя
71
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
rusiya ostava sama.izolirana..
70
11
 
26
 
! Отговори
Путлер преди 10 години
До ВъпросАз съм им наредил така - появили се статия за Русия или ЕС да почват да постват, колко е лошо в ЕС как е съсипал всичко в страните от източна европа, как е фалирала Шкода, Дачия, как Полските фермери нямат пукната стотинка, а в Унгария ядат доматите с колците, а под мое ръководство заводите на Москвич, Електрон, ГАЗ процъфтяват и работниците там взимат по 5 иляди долара заплата, и всеки руснак има мезонет в Москва, Париж и 3 апартамента на черно море в България
69
2
 
26
 
! Отговори
украински куманиз преди 10 години
Това са пияни, дрогирани нещастници на които им се плаща от Боко Кауня,а той плаща и на тези които да на изток,в ***,според един Унгарски творец.
68
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те поляците на казаците отдавна са им го приготвили... Шляхтичите имат стари сметки за уреждане... А украинците да се разходят по Балканите, да поговорят с хората... После да си направят сметката, искат ли да им бъде отнет суверенитета, да нямат собствена банка, да си разрушат тотално икономиката, да се лишат от социални придобивки и пенсии... И ще си спомнят с носталгия за предишното "гадно" време.
67
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние българите уж сме в Европа, ама живеем,като в треторазрядна африканска държава!Ще видят украинците,какъв ще го ядат,ако случайно ги приемат!
66
9
 
24
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Добър ход на управляващите негодници в Украйна. Живеейки в ЕС мога да кажа че украинския народ нищо хубаво не ги чака в този фалшив съюз. За жалост алтернативата за сближаване с Русия е също толкова лоша ако не и по лоша от сбирщината европейски разбойници.
65
5
 
20
 
! Отговори
Поздравления преди 10 години
До "Герчо с тамбурата"Ти колега, на "Правец 8" ли работиш ?С "Бейсик" или ДОС 3.3 влизаш в Интернет ?Е сполай...
64
5
 
55
 
! Отговори
казах преди 10 години
ЕС обещава 600 милиона евро на Украйна и да и съсипе страната а безмитната зона и дава 20 милиарда долара печалба годишно. Е кое е за предпочитане.Погледнете Словения Словакия Унгария се надигат срещу ЕС само ние и мамалигарите се натискаме.Утре ще и предложат и членство в терористичния блок НАТО и ще и сринат армията но ще сложат ПРС срещу Русия.Някой мислили че това може да стане.И какво ще спечели Украйна. Това че младежта и ще стане аргатин на запада.
63
31
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Не мога да разбера , толкова много болни антиевропейски мозъци ли има в БГ, или са много активни ?
62
5
 
48
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Това не е европейски съюз а ЕВРЕЙСКИ съюз за правене на пари а не за благонствие на хората, добре са страните в които живеят богатите еврейски семейства , другото са пазари.
61
4
 
46
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
след 5 години Украинският БВП ще стигне Българският и ще изнася *** и мозазъци докато има после само ***.
60
5
 
45
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
За 25 години демокрация и почти толкова членство на България в ЕС аз до сега живея стова и в това ,което още имам от социализма, само дъвката ми е от запад и нищо друго не съм получил до сега, обратно,много нещо,което имах от социализма-демократи ми го окрадоха и продължават да ме крадат, Ако утре има избори,,да останем ли в ЕС,, сигурен съм, че 99,9 от българите ще гласуват да бягаме от лапите на тези вълци,