Жива верига в Киев: Украйна е Европа!

В нея се включиха хиляди украинци
29 ное 2013 17:04,
99
Жива верига в Киев: Украйна е Европа!
Снимка: БТА

Хиляди украинци, протестиращи срещу отказа на правителството да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, образуваха жива верига, за да демонстрират желанието си да свържат страната си с Европа, предаде Франс прес.

С възгласи "Украйна е Европа" и развени украински и европейски знамена веригата от хванати за ръце хора се проточи от Площада на независимостта в Киев в западна посока.

Според организатора Александър Пахалчук живи вериги са образувани във всички градове между столицата Киев и западната граница на Украйна с членуващата в ЕС Полша. Днес в литовската столица Вилнюс приключи срещата на върха на ЕС със страните от Източното партньорство, на която Украйна трябваше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС.

Миналата седмица обаче президентът Виктор Янукович и правителството прекратиха работата по споразумението, позовавайки се на натиск от Русия.

Днес във Вилнюс лидерите на ЕС насърчиха Киев да не се поддава на натиск и декларираха, че възможността за асоцииране остава открита. Условията на ЕС за подписване на споразумението остават непроменени, но възможност за това вероятно ще има едва на следващата среща на върха между ЕС и страните от Източното партньорство, насрочена за първата половина на 2015 г. в латвийската столица Рига.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ЕСкиевжива верига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
30
 
! Отговори
maora преди 10 години
Руската икономика в момента е с по голям ръст от измислената Американска , правете му сметка. Аз съм в САЩ в момента и се занимавам точно с анализи. Положението се спасява тука само с печатане на пари от Фед.Резерв и вдигане тавана на дълга. Съжелявам обикновените Американци , които си бачкат яко, но понятие си нямат от икономика и какво става реално!Ръста на Амер.икономика е около 0,5-1,5% в момента и това е доста надуто число. Китай е с около 8%.
18
3
 
19
 
! Отговори
не е Европа! преди 10 години
Украйна не е Европа! Украйна е провинция, не само в георгафския смисъл!
17
5
 
31
 
! Отговори
maora преди 10 години
това което ние можем да направим е да се поучим от Украинците. Не се наведоха със свалени *** , като нашите некадърници и страхливци, а казаха НЕ. Хората си гледат техния интерес. Нашите политици гледат интереса на САЩ и ЕС и своя разбира се. В момента Украина ще е по добре ако е в съюз с Русия, това е факт. Влезе ли в ЕС цените ще се вдигнат и народа ще обеднее. Империята САЩ и ЕС след 10-20 години ще са в колапс, докато Русия с Путин я чакат само добри времена. Помнете го това.
16
2
 
24
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Само Виталий Кличко ще ги оправи тези заблудени украинци. Само че няма да го изберат.
15
5
 
31
 
! Отговори
Тарас Булба преди 10 години
До дааманеРусия драпала...Ами Европа като драпа повече от Русия,какво ще коментираш?Ще дойде време да го ядат европейския като нас и да се чудят защо житото им станало скъпо,защо газта им станала скъпа,защо и тях не ги искат като равни в развитите страни....Хохловци,дръжте се за Русия,винаги сте били нейната почитана окрайнина
14
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като им съсипят държавността и започнат да ги заливат с мюсюлмани и всякаква *** ***, тогава ще разберат каква е истинската цел на ЕС.
13
9
 
37
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Абе украйници.Живеем в инфорамционна ера.Елате направете интервю,попитайте ни.Питайте в нета.Питайте по телевизията!!Ние ще ви обясним "ползите" от ЕС!!Кьорави ли сте, глухи ли сте, сляпи ли сте?
12
3
 
26
 
! Отговори
съгласна с maora преди 10 години
съгласна съм и повтарям думите ти: "членството в ЕС е една празна работа. Глобализацията е част от матрицата- разделяне на семейните връзки , отчуждаване и поробване на нациите и техните ресурси. Нищо добро не е излязло от ЕС за страните членки,напротив позлват ни за санитарен кордон , както се говореш още преди години !!!!! Сега ще заселят Странджа с бежанци, ще им ададат статут на малцинство, *** в селата също и в крайна сметка Турция ще отцепи част от БГ. Това е сценария..."
11
1
 
23
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Тия пък какъв зор имат, от една крайна, да станат друга провинция:)))
10
1
 
22
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 11Украйна има газ, затова се разпищя на умряло миналата година като й спря Путин кранчето и намериха набързо няколко милиарда да се разплатят с руснаците??? Русия няма пшеница, затова внася от Украйна и е зависима в това отношение? ТАЗИ *** глупост от коя мозъчна клетка си я измъдри?
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А нас защо никой не ни пита - не щем Украйна в ЕС!
8
9
 
24
 
! Отговори
даамане преди 10 години
Няма друг избор -или в Азия или в Европа. Украйна щяла да получи незнам си какво от Русия . Щом Русия драпа и натиска значи тя ще получи а не Украйна. Русия има газ ,но и Украйна има .Но Украйна има жито ,а Русия -не. Украинците не са забравили геноцида който Русия проведе през 1932-33. Сталин не може да го направи сам без помощта на руския народ .Стига фалшификации.
7
6
 
24
 
! Отговори
maora преди 10 години
има хора които не разбират , че членството в ЕС е една празна работа. Глобализацията е част от матрицата- разделяне на семейните връзки , отчуждаване и поробване на нациите и техните ресурси. Нищо добро не е излязло от ЕС за страните членки,напротив позлват ни за санитарен кордон , както се говореш още преди години !!!!! Сега ще заселят Странджа с бежанци, ще им ададат статут на малцинство, *** в селата също и в крайна сметка Турция ще отцепи част от БГ. Това е сценария. Да живее НАТО и ЕС
6
4
 
20
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Rusofilistichnite goveda muchat qko :D
5
8
 
18
 
! Отговори
Путлер преди 10 години
Всички *** от посолството и на щат към него, да се явят под статията и да обяняват колко е хубаво в моя ТС, супер яко е да висиш като цифка пред посолства и КПП-та и как в Гърция умират от глад, и въобще заводите на Шкода и Дачия зорлем прозвеждат по 10 автомобила на година, а заводите на Москвич бълват милиони автомобили годишно :)))
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименМВФ - фонд за модернизация, Украйна се е молела???Човече излез от матрицата, някои неща ги познаваш само като етикет, клише, целуфан и обща култура.....
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До конспиртологРазликата обаче е там че Украйна се молеше на МВФ, а Гърците получиха парите от страните членки на еврозоната и Украйна ще продължи да се моли на МВФ защото МВФ абсолютно не му пука дали ще сключи договор с ЕС или не и от ЕС никой няма да им помогне или даде пари за една или друга програма, просто те си затвориха вратите към най-големите фондове за модернизация на икономиката
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призив и мотивация за този протест в Украйна не дойдоха ли от затвора от лицето Тимошенко или т.нар. украинската Мигрена Кунева ?
1
19
 
40
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Украинските обикновени граждани, не осъзнават, че правителството им даде на заден за членство в ЕС, защото другаря Путин им каза ясно: ако не се присъедините ви опрощавам дълга за газта. Украинските добитъци на улиците не разбират и друго- влезеш ли в ЕС, майка Русия и баща Путин няма да могат да ти спасяват *** чрез газ, а напротив- ще ти увеличат още газта.Другаря Путин е достатъчно толерантен с вас украици. Не го дразнете!