Жива верига в Киев: Украйна е Европа!

В нея се включиха хиляди украинци
29 ное 2013 17:04,
99
Жива верига в Киев: Украйна е Европа!
Снимка: БТА

Хиляди украинци, протестиращи срещу отказа на правителството да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, образуваха жива верига, за да демонстрират желанието си да свържат страната си с Европа, предаде Франс прес.

С възгласи "Украйна е Европа" и развени украински и европейски знамена веригата от хванати за ръце хора се проточи от Площада на независимостта в Киев в западна посока.

Според организатора Александър Пахалчук живи вериги са образувани във всички градове между столицата Киев и западната граница на Украйна с членуващата в ЕС Полша. Днес в литовската столица Вилнюс приключи срещата на върха на ЕС със страните от Източното партньорство, на която Украйна трябваше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС.

Миналата седмица обаче президентът Виктор Янукович и правителството прекратиха работата по споразумението, позовавайки се на натиск от Русия.

Днес във Вилнюс лидерите на ЕС насърчиха Киев да не се поддава на натиск и декларираха, че възможността за асоцииране остава открита. Условията на ЕС за подписване на споразумението остават непроменени, но възможност за това вероятно ще има едва на следващата среща на върха между ЕС и страните от Източното партньорство, насрочена за първата половина на 2015 г. в латвийската столица Рига.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ЕСкиевжива верига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До maoraЕС има всякакви фондове и програми, въпроса е да има достатъчно умни управници и политици които да се възползват от тях, погледни Прибалтика, та те нямаха нищо и 1 долар нямаха резерв, и милицията им беше 95 % от руснаци, даже им забраняваха да говорят на собствения си език, вимаха им имотите и ги пращаха на майната си, на тяхно място заселваха руснаци ......Погледни ги къде са сега :) в Естония минималното обезщетение за безработен е 300 евро, Рига обявен за най-красив град в ЕС ....
38
5
 
23
 
! Отговори
o.O преди 10 години
maora, о велики икономисте и анализаторе, простветли нас, невежите, какво е това номинален БВП и относителния му ръст и кое какво значи. Русия и Германия не може да стигне за 20 години, дори и ръста на икономиките им да се запази точно какъвто е в момента.Русия има повече от 2 пъти по-голямо население, над 8 пъти по-голяма територия, много повече природни ресурси, и има 2 пъти по-слаба икономика от Германия. С Щатите разликата е почти 8 пътиОчевидно са големи лидери тия руснаци, МРЗ = 225лв
37
4
 
36
 
! Отговори
ПРОСТИЯ преди 10 години
ТЕЗИ ПЛАТЕНИ "ХИЛЯДИ " КОИТО ИСКАТ ДА РЕШАТ СЪДБАТА НА 45 МИЛИОНА ТРЯБВА ДА ГИ ДОКАРАТ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С БЪДЕЩАТА СИ СЪДБА .
36
1
 
20
 
! Отговори
Козар Белене преди 10 години
Do 37Предполагам имаш планове за емигриране към Украйна ако тук нещо се сбозят нещата и тройната коалиция не успее да вдигне МРЗ до 450 лв.
35
3
 
24
 
! Отговори
maora преди 10 години
Ей много ме нападате бе. хахахаще плачете за православието и Русия , помнете ми думата ама ще късно. Американци ми казват че поне в Русия се знае кой дърпа конците а тука не. Както и да , има хора всякакви. Който не вижда матрицата на западното общество.....жалко за него. Знаците са изключително много и всеки ден дори, но трябва да имаш очи за да ги видиш. Пожелавам на всички здраве и гледайте филма "МАтрицата" поне още веднъж а също и Дейвид Айк. Истината не е за всеки!
34
6
 
30
 
! Отговори
maora преди 10 години
До АнонименЕС дава пари за инфраструктура и т.н . Всеки път , когато някои ти дава пари се питай какво става, зашо ти ги дава и каква е цената. Цената за да сме в ЕС е : санитарен кордон за бежанци, вредни отпадъци и производства, изкупуване на земята ни от чужди тръстове, вериги и фирми, унищожаване на БГ производството и замяна на такова от други държави, пълна икономическа зависимост от ЕС и МВФ, тоест чужди банки и т.н. Поробване икономически на населението- взимане на имотите им
33
9
 
22
 
! Отговори
do maora-selianin преди 10 години
ежемесечно от Русия изтичат милиарди долари, това знаеш ли го ? защо ли ?а знаеш ли, че САМО Великобритания има БВП подобно на това на Русия, без да има нито нефт, нито газ ... защо ли ?Знаеш ли каква е тенденцията на развитие на Съветската икономика в последните 3 години ?за Китай - ДА, но Китай е съвсем друга история ! Знаеш ли, че в Китай има закон, който налага задължителна смяна на ръководителя на партията през определен период, ЗА РАЗЛИКА ОТ СССР.Има и доста други разлики, но ста
32
7
 
26
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До maora На 80 години човек е старец, особено ако не е пасъл овци на спокойствие, а си е блъскал главата с решаване на съдбата на 140 млн. човека. Затова Щатите нямат стар президент, а президентите им умират пенсионери, а не като Кимчовците, Брежневците и пр. На мозъка ботокс и грим не можеш да сложиш. А каква ще бъде демографията на Русия с толкова татари, кавказци, калмици и какви ли още не? А като станат Евразийски съюз с узбеки, казахи, турци и т.н. каква ще им е демографията?
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистСега да те светна малко, явно си някой недорасъл тинейджър щом се прехласваш по Болен.До разпада на СеСеСеРе основния добив на газ беше в Украйна и Узбекистан, усвояването в останалата част беше на заден план, чак през 90-те започна сериозното проучване в далечния изток и понеже Украинците си мислеха че вечно ще купуват евтин газ от Русия тотално занемариха дейностите по проучване и добив, а сега вече нямат и специалисти и пари и технологии да го направят.
30
4
 
19
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До krasimirvm Какво значи примамване на младото население да избяга? Вие не можете ли да го примамите да остане?
29
2
 
23
 
! Отговори
maora преди 10 години
До EU citizenхахах такива като мене имат информация приятелю. Путин след 20 години няма да е старец, но както и да е ...ще измисли наследник ти не се притеснявай. Но аз след 20 години ще те питам каква ще бъде демографията на Европа и кои ще работи за просперитета й! Бледоликите ще са малжинство в европа след 20 години, както и в БГ де. Ха да видим кой ще ба4ка.....арабите ли, *** ли или африканците.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 7 години в ЕС...Ми погледни си фиша за заплата бе, погледни фермерите с какви трактори идват на протести, сравни картата на метрото в София с тази отпреди 7 години.............. да можело е и да е по-добре но ние си избираме *** като Царо и Падаро :)))
27
3
 
32
 
! Отговори
krasimirvm преди 10 години
До демократичен Много си прав приятелю мой .Освен секти ,наркомани съсипана икономика ,съсипано образование ,гей паради и примамване на младото им поколение да избягат при тях друго няма да види Украйна ,о забравих земеделието и да им изкупят земята и да ги заробят с МВФ .Ето това ги чака Украйна по добре че се дръпнаха навреме гъзовете ,че хората мошеника Сорос ги чакат да ги унищожат и духовно .
26
5
 
24
 
! Отговори
maora преди 10 години
28 ....съгласен съм, но ръста на Русия , Китай и Бразилия е постоянен а не еднократен. Докато САЩ дори и с това раздуто число е доста под очакванивята на икономистите тука и изобщо. Китай а и Русия , колкото да не ви се вярва имат доста свободни капитали,, особенно Китай, който със сигурност ще бъде новият икономически лидер в света. Русия и Китай имат много икономически споразумения за търговия, Американците също имат капитали доста в Китай , но там е повече спекула и въздушни борсови операции.
25
9
 
21
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До maoraСлед 20 години Путин ще бъде напикаващ се старец... Такива като тебе просто не могат да разсъждават и пропускат основни неща.
24
2
 
19
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 25Значи имат украинците газ за задоволяване на нуждите им, но нямали технологията да я извличат от земните недра и затова внасят от Русия газ??????????
23
6
 
33
 
! Отговори
7 години в ЕС... преди 10 години
Въпрос към поддържниците на ЕС: Кажете с какво България подобри положението си, чрез членството си в ЕС?
22
8
 
23
 
! Отговори
maora преди 10 години
Русия ще е бъдещият лидер , но след около 20 години . Защото има контрол от страна на Путин и желание. Много хоря няма да повярват, но е факт. Тука в САЩ Обама изпусна контрола, ако е имал изобщо такъв де. И двете страни имат ресурси, но в Русия има много неизползвани като газ и петрол ,но са на плитко а САЩ също имат петрол, например цялата Северна Дакота, но адски на дълбоко и ще трябват мнооого пари за да се извади. И не само това де , но това ми дойде на ум.
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли в Украйна няма контрапротести?
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистЕстествено че Украйна има доста газ, има и много други природни ресурси, нямат технологии нямат капацитет да ги развиват, и вместо да се обърнат към ЕС и да ползват програмите по присъединяване, те предпочетоха да продължават да купуват Руски газ