Жива верига в Киев: Украйна е Европа!

В нея се включиха хиляди украинци
29 ное 2013 17:04,
99
Жива верига в Киев: Украйна е Европа!
Снимка: БТА

Хиляди украинци, протестиращи срещу отказа на правителството да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, образуваха жива верига, за да демонстрират желанието си да свържат страната си с Европа, предаде Франс прес.

С възгласи "Украйна е Европа" и развени украински и европейски знамена веригата от хванати за ръце хора се проточи от Площада на независимостта в Киев в западна посока.

Според организатора Александър Пахалчук живи вериги са образувани във всички градове между столицата Киев и западната граница на Украйна с членуващата в ЕС Полша. Днес в литовската столица Вилнюс приключи срещата на върха на ЕС със страните от Източното партньорство, на която Украйна трябваше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС.

Миналата седмица обаче президентът Виктор Янукович и правителството прекратиха работата по споразумението, позовавайки се на натиск от Русия.

Днес във Вилнюс лидерите на ЕС насърчиха Киев да не се поддава на натиск и декларираха, че възможността за асоцииране остава открита. Условията на ЕС за подписване на споразумението остават непроменени, но възможност за това вероятно ще има едва на следващата среща на върха между ЕС и страните от Източното партньорство, насрочена за първата половина на 2015 г. в латвийската столица Рига.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ЕСкиевжива верига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
10
 
22
 
! Отговори
memberls преди 10 години
До Анонимен:По принцип и аз не харесвам много Русия,заради нея сме на този хал,но като те гледам по-добре вземи си пий хапчетата.
58
7
 
24
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 63Вярно ли бе, Одисейчо? Той Станишев затова ли сега е принуден да приеме хамериканската оферта за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй? Защото целта е да се прокарат руските интереси в България?
57
6
 
27
 
! Отговори
Киевская Русь преди 10 години
A бе тия съвременни украйнски предатели и пизди , където протестират сега, изглежда са забравили безсмъртните уроци и лекции на СТАЛИН за старите мераци на европейците, да желаят отдавна и насила да присъединяват богата Украйна към себе си, както и за милионите дадени жертви на бащите си от изградените живи вериги и загинали точно за да защитят и опазят страната си от алчните и хищнически посегателства на европейците за да ги приобщават към себе си !
56
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинци, светът е голвм, а земята не е само Европа. Не повтаряйте погледа на българския кон без капаци.
55
6
 
23
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 61"Сега да те светна малко, явно си някой недорасъл тинейджър щом се прехласваш по Болен.До разпада на СеСеСеРе основния добив на газ беше в Украйна "Това са твои думи от 38-ми коментар. Понял? И не съм казвал за руската икономика , а въпросът ми към теб беше как Русия зависи от Украйна заради газта.Ъндърстейнд ми?
54
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистИ къде съм ти казал че руската икономика е зависима от Украйна ???Руската икономика е зависима от конюктурата на пазара на ресурси и от това какво ще им прищрака в главата на арабските шейхове, е от това е зависима руската икономика и за твое сведение ЕС купува газ от Русия от 15-20 години благодарение на Горбачов, който се съгласи да не пречи на Германия за обединението в замяна на продажбата на газ у старото ФеРеГе
53
2
 
26
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 56Не съм се уточнил...Киев има нужда от 25 милиарда кубика годишно.Само се чудя защо ми дрънкаш глупости, че Русия била зависима от Украйна заради производството на ГАЗ???? Можеш ли да ме светнеш старий момък?
52
3
 
29
 
! Отговори
Баба Вуна преди 10 години
За сведение ЕС феновете, моля гледайте филма "Достойнството на незначителните" това е което са ни отредили МВФ, СБ, ЕЦБ и ЕС. Има го в Документални цом. Действието се развива в Аржентина, където СССР никога не е имал влияние, а само някои от горе изброените доброжелатели- плод на западната " демоХрация".
51
2
 
22
 
! Отговори
o.O преди 10 години
Как пък им е толкова готино, разбираш ли, че всички се мъчат да отидат някъде на запад. Да могат да го плюят от близо, но въпреки това да стоят там, щото очевидно е много гадно :)Разликата в доходите и възможностите на хората на изток е много по-огромна спрямо повечето европейски страни. По-заможните си стоят там щото живота им е хубав за сметка на другите. И пак си пращат децата, ако не да живеят, то поне да си завършат образованието на запад.На приказки и манипулации обаче - равни нямат ;)
50
6
 
21
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
Украйнците ще съжелщват, че са искали ЕС. ХАХАХ направо им се смея, ще им ограничение за работа яе ги дискриминират ужас хахахах направо ще яадна от смях те си няамт на идея къде са тръгнали
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистМлади мой момко почитател на Болен, Украйна и в момента произвежда 18 млр. куб м газ :) доказаните и залежи са над 3 трл. без шистовия, проблема е че цялата им икономика много енергоемка и неефективна и просто не направиха нищо за да подобрят своята ефективност, мислеха си че вечно ще имат евтин газ от Газпром и сега си нкой т тях си мислят че руснаците вечно ще купуват от тях ..........
48
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До maoraБягат на запад защото иматправо на избор пич, а още не съм чул за балтиец които да е побегнал към Русия :) конкретно за Рига немога да кажа нищо защото само съм минавал от там, но за Талин мога да ти кажа че цените са почти едно към едно със София , даже някои са по-ниски.И естествено възниква въпроса защо руснаците, които живеят там от времето на СССР-то, а те не са никак малко, не се вдигнат да се върнат по-родните си места в Русия ???
47
10
 
27
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Не на Европейският съюз.Една престъпна мафиотска организация,която скоро ще рухне.
46
4
 
21
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 38Хайде малко аз да те светна: Русия има 33 трилиона кубични метра газ, а Украйна има 25 милиарда. Хайде сега с едната си мозъчна клетка направи разлика в числата и пак ми ела да плямпаш тъпотии, че бившия СССР се снабдявал главно с газ от Украйна.
45
4
 
26
 
! Отговори
maora преди 10 години
Приятелите ми се качиха на кораби за да вадят пари щото в Рига с една заплата си като в БГ. Само дето хората имат поне запазени паметници и култура и история че навсякъдде изглежда чисто и подредено. Никой не харесва ЕС , нито Русия де ....но все пак ходят да търсят работа и там зашото в Русия ще взимат повече пари от Рига. А ти си говори на тия дето ти верват
44
4
 
25
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Абе стига с тая пропаганда ... и Гьобелс би завидял на тези щуротии. Видяхме ги тия "хиляди" по ТВ-то ... шайка активисти на т.н. NGO-та, щедро финансирани от западни разведки. Ще мизерстват и гладуват като кучета, ако наистина ги застигне "евроинтеграцията". Сега живеят на гърба на братушките, само сметките им за газ са за над 1,5 млрд. долара, кито трябва да платят на "Газпром", да не говорим за кооперираните производства, от които се хранят хиляди !
43
4
 
34
 
! Отговори
Към феновете на ЕС: преди 10 години
ЕС = Мюсюлманизация, ограбване, заробване и геноцид върху белите европейски народи
42
6
 
26
 
! Отговори
maora преди 10 години
До Анонименабе колега не ми говори за Прибалтика ,бил съм там . Рига е хубав град , но стария град де. Всички се чудят как да вържат двата края. Знаеш ли колко е скъпо в Рига бе . Една риза в магазин е около 50 евро, най обикновена. Хората бягат на Запад и в САЩ а и в Русия , да в Русия. Имам приятели в Рига , не се изкзвай неподготвен моля те. Хич не им е лесно на тях!!!!
41
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера тук пишеше, че най многобройни туристи по света са китайците и ...руснаците. Хора без пари не биха тръгнали на екскурзии, при условие че за това, трябва да нямаш други битови проблеми. Янукович, не случайно се отказа от Запада с неговите перманентни кризи и постоянното безпаричие в общността.
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в същото време в Англия се провежда референдум за излизане от ЕС:))) Същото ще стане и с останалите Германия, Франция и т.н. когато стане ясно че не могат да се справят с гладните орди които идват от новите членове като нас. Единствено което ни е нужно са политици-патриоти, а не предатели и затваряне на пазара за всичко произведено в ЕСовски фирми, приватизиране на всички западни фирми и банки и конфискация на капиталите. Само тогава ще започнат да ни уважават. Иначе мачкане до гроб ни чака!