Британското МВР с план за действие при наплив на българи

Подготовката е в случай на "изненади" при отваряне на трудовия пазар
Обновена: 11 дек 2013 09:38 | 11 дек 2013 09:28, Елка Василева
30
Британското МВР с план за действие при наплив на българи
Снимка: архив, Reuters

Британското министерство на вътрешните работи готви планове за действие при евентуален наплив на румънски и български имигранти след падането на ограниченията на трудовия пазар след три седмици, пише вестник "Телеграф", като се позовава на постоянния секретар на министерството Марк Седуил.

Седуил каза пред депутати, че плановете се изготвят, ако има "изненади", когато британският трудов пазар се отвори за двете страни с население от общо 27 милиона.

Критици на политиката на британското правителство се опасяват, че това ще привлече във Великобритания още повече мигранти, които ще искат държавни помощи и достъп до националното здравеопазване.

Още по темата

Според Седуил основа на плановете на вътрешното министерство са мерките, предприети за Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., когато бяха мобилизирани огромен брой служители от имиграционната система, за да проверяват паспорти и да не допускат опашки на пристанищата и летищата.

Седуил заяви пред парламентарната комисия по вътрешните работи в Камарата на общините: "Въвеждаме разпоредби в граничните сили, сходни със структурата, която изградихме за Олимпиадата, за да бъдем сигурни, че служителите ни са подготвени, ако има изненади".

Говорител на вътрешното министерство по-късно се опита да смекчи изявленията на Седуил. В декларация, която изглежда противоречи на думите на Седуил, говорителят каза: "Не очакваме нищо необичайно на границата, когато бъдат отменени ограниченията. Ще поддържаме нормално присъствие на граничната охрана по летищата и пристанищата".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
spark преди 10 години
Тия ги е метнала голяма проблема бе:):) до нас опряха сега:)Ние щели сме да им изпапаме паритеи социалните помощи.Ами мързеливеца все за своето ще мисли.Свикнали са за тях да работят Араби,Индийци,Пакистанци и всякякви источни народи.Те само да мърдат пръстите на гайдата.Ама нещо не се получава май и усещат че ще трябва да се редят и те на опашка за нещо.Не им харесва:):) Ами то някой нас пита ли ни какво ни харесва???Сами си решаваме проблемите няма държава ,няма съд това е те да му мислят!!!!
22
1
 
11
 
! Отговори
boza преди 10 години
Ot kak svjat svetuva Britancite mrazjat Bulgarite . Dori da bjahme obrazcova durzhava izrjadna vuv vsjako otnoshenie pak stjaha da namerjat nesto i tova da ni igrajat kurvachki ste produlzhava , ama may trjabva da im otvurnem po sustijat nachin.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Real madrid !Nemi sa simpatichni veche kato fudbolen otbor Livarpul i Manchestar ionaited ! Koqto Darjava ni uvajava kato narod i nie trqbva da gi uvajavame ! Primerno Ispancite , dori tehniq fudbol e po velik !
20
0
 
18
 
! Отговори
Gogo преди 10 години
Тези вече напълно изтрещяха :). Про положение, че имат индийци и какви ли не арабески от цял свят се хванаха само за българи и румънци!!! Пък и защо ли решиха, че всички са се залетели точно към тях. То EU все пак е от 27 страни и в повечето плащат по-добре от тях, а имат и някои инат и доста по-добра социална система. Жалки англичани!!! Не могат да преглътнат, че света е динамичен и английската хегемония от преди 100 г. вече е в историята! На добър път из Европа.
19
0
 
6
 
! Отговори
Livadi преди 10 години
Za kvo sa mi grozni i lunichavi anglichanki??? are d.....te supata angliiski leketa!!!
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре, още малко остана...Терминал 2 и Лондон.....
17
0
 
27
 
! Отговори
Белият Господар преди 10 години
Тия кр*тени, на острова има 2 милиона поляка, няколко милиона от Индия и Пакистан ***, а те се загрижили за няколкото десетки хиляди българи, които евентуално ще идат. И за какво да ходят там, като в Германия и 10 пъти по-добре и има повече работа? А и не само в Германия, в Австрия. Швейцария, Дания. Швеция, Норвегия и т.н.
16
0
 
12
 
! Отговори
eee преди 10 години
До Анонимен 17Не аспирин а парацетамол. Там парацетамола е на почит. Затова GP много от хората в Англия го тълкуват като Gently Paracetamol-ed.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..."и достъп до националното здравеопазване"хахахахахх!!! :))))Какво здравеопазване имат тия *** бе?! За всяка болка ти дават аспирин независимо какво те боли, дали имаш алергия, грип, настинка, инфекция, лошо храносмилане.А ако има читави доктори, те са от България!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do bashkirhoI az taka si mislih ! Nestava vapros samo za Chavetata ! Stava vapros za rasova diskriminaciq protiv vseki Balgarin i vsichko Balgarsko ! Bez znachenie dali e obsht rabotnik ili schetovoditel v Britaniq !
13
2
 
20
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
До Анонимен 11Не е ли по-добре британското МВР да се съсредоточи върху едни други емигранти,неинтегриращи се, подстрекавани към екстремни действия и нападащи тези, които са им дали хляб и подслон? .........................................................Там е работата, че разчитат на тях да им печелят изборите. Има вече 3-то поколение безработни емигранти, които са на държавна хранилка. То това с българи и румънци е за отклоняване на вниманието на без това доста ниско компетентните албионци.
12
13
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Не става дума за *** само. Става дума са всичката бачкаторка българска ***, която срами България навсякъде. Простотията й е ненадмината, ще ги познаете на всяко летище. Ценностна система нямат, обичат да са *** на европейското общество. Цели в живота- да има какво да се пие и яде и дотам.
11
4
 
7
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Ave zashto ne si kajete che tava duma za *** a? Shtot shte vi razkajat igrata posle nali! Veche za da otidesh v anglia po-dobre nauchi arabski vmesto angliiski ama inache bylgarite bili problema
10
0
 
4
 
! Отговори
-100 преди 10 години
До a2Права ДА -пари НЕ
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Външно да пресметне колко са българите, източващи социалните помощи в Англия и колко са работещите там специалисти, печелещи достатъчно за да си плащат осигуровките, да спазват законите и да живеят в нормални битови условия! Допринасящи за икономиката на чуждата държава! Не е ли по-добре британското МВР да се съсредоточи върху едни други емигранти,неинтегриращи се, подстрекавани към екстремни действия и нападащи тези, които са им дали хляб и подслон?
8
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес само вицове. Ние сме една плюнка народ. Топим се кат масло на тиган, те за наплив ми говорят. Даже и *** ни са капка в морето от всякакви черни, жълти и т.н. Айде да ни си броим *** моля.
7
2
 
10
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
До a2Да, но пък британците са измислили концлагера...
6
5
 
13
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Могат направо да вземат експерта йОвчев - и дано си вземе маймунката, която назначи за гладен секретар на МВР...
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Притрябвала ми е пикл*вата им Англия, аз ще си стоя в България! Не миисля въобще да дезиртирам! А донякъде са прави, знаят ни що за бокл*к сме, напълно мормално да не ни искат, знаят, и че ще ги наводним с ***...Камъкът си тежи на мястото, всяка жаба да си знае гьола и тн.
4
0
 
47
 
! Отговори
fago преди 10 години
Интересно дали ако нахлуят... сомалийци, например, мерките ще бъдат същите!