ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България

Призова за решителна позиция на ЕК спрямо страната ни
Обновена: 3 апр 2014 16:31 | 3 апр 2014 13:37, Елка Василева
642
ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали (. . .) изобщо е възможно използването на средства на Общността съгласно правилата", предаде БТА.

Препоръката няма законодателна стойност, уточни преди дни председателят на ЕП Мартин Шулц.

В доклада за освобождаването от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година докладчикът Маркус Пипер (ЕНП, Германия) предложи въпросния текст, който бе утвърден днес след предварителното одобрение на парламентарната комисия по бюджетен контрол.

В т. 296 от доклада под заглавието "Липса на напредък в България" пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка комисията отчита "липсата на напредък (. . . ), продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки" в страната.

С днешната резолюция евродепутатите изразяват дълбока загриженост от оценките на ЕК за нашата страна.

Предложението на българския евродепутат Ивайло Калфин за отпадането на въпросния параграф не беше прието. Сходна препоръка беше одобрена и за Румъния, съобщи БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 10 години
533 юруш, какво правиш в България бе ***! Като се започне, аз пръв ще те издиря да ти счупя сметалката!
452
0
 
6
 
! Отговори
до 536 преди 10 години
В доклада за освобождаването от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година докладчикът Маркус Пипер (ЕНП, Германия) ..............НЕ НЕ ти наистина трябва да си пълен ***, за да припишеш това на сегашното правителство.. не съм от никва партия мразя ги всички и твоите гербери и смотаните *** не че има някаква разлика.. обаче най-простите неспособни да мислят сами избиратели при всички случаи са тези като теб - герберите.. научи се да четеш момче
451
11
 
3
 
! Отговори
Луди ли сте преди 10 години
Ей това българският народ е много просто животно.. То си пише,че доклада е от ноември 2011 до ноември 2012 обаче тия искат оставката на Орешарски. И те са поели доволно от акъла на тиквата.. стане земетресение Костов е виновен, стане наводнение Станишев е виновен. ей днеска излезли с декларации с която ЕП ни била звучен шамар.. демек на тях самите. хахаха пълни ***. А какъвто е народа такива политиците и държавата.. та вие една статия не може да прочетете от до.. какъв напредък кви 5 лв
450
3
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Къде е Калфин. Нали е най-добрия от комисията по Бюджет и финанси на ЕС и не защитава интересите на България... Или седи и чеша АБ В ***.
449
3
 
9
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво на педуните бюрократи от ЕС. От сега нататък само санкции на България и Румъния. Тия трябва да се чувстват виновни и да си плащат благоволението на брюкселските бюроклати за мъдри съвети и членство.От къде ще дойдат парите за Украинските педуни?Естествено от страните донори - България и Румъния.
448
3
 
8
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Станишка, къде си сега некадърнико, да даваш *** обеснения. Аман от крадци. Възприемам идеята 1-ви Април да се обяви като официален ден на депутатите.
447
4
 
18
 
! Отговори
skays преди 10 години
Спираме вноските и сме на печалба.
446
5
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Да си пуснем 1-2-3 и 4 блок на козлодуи да изгоним ЕРП тата и да го духат скапаняците дето изпиха кръвчицата на народа ни .
445
3
 
15
 
! Отговори
pupi1966 преди 10 години
Народа нищо не видя от Европа - така, както се очакваше !Нека спрат всичко и да потърсят някаква отговорност за субсидиите !
444
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма лошо.ще спреме и ние вноските за ЕП
443
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е положението когато комунистите са на власт. Въобще българския *** народ изобщо не е заслужил европейско бъдеще - ти да гласуваш за децата на цк на бкп и да очакваш демокрация е все едно да изпиеш шише водка и да твърдиш че не си пиян... Да не говорим че ако такава новина беше дошла в нормална държава от ЕС - това са държавите без България и Румъния - до 8 вечерта щеше да последва оставка. Но тук оставка се дава само когато има общонационална стачка, иначе полиция, бой и медиен чадър
442
8
 
21
 
! Отговори
Нека! преди 10 години
Нека всичко да спре от Европа. Путин няма да ни остави!
441
10
 
15
 
! Отговори
време беше преди 10 години
Крайно време беше да спрат всички пари от Европа. Иначе някои комунисти стават по-богати от европейците. АТАКА -партия на истината!
440
7
 
17
 
! Отговори
бай Незнай преди 10 години
Начи ако до залез слънце некой не ми обясни какво хубаво видя обикновения човек от таз пуста Европа, за АТАКА че пускам тъй да знаете!
439
12
 
14
 
! Отговори
брадясал Клошар преди 10 години
Още една причина да гласувам за АТАКА
438
5
 
4
 
! Отговори
PK преди 10 години
До МкА ти случаино да забеляза че доклада е от 2012 година олигофренче ?
437
4
 
8
 
! Отговори
Мк преди 10 години
до 510Ей изкара някоя стотинка с тоя коментар! Сефте...всеки път когато БСП и ДПС управляват съсипията е пълна и повсеместна. За щастие на въпросните партии електоратът им е съставен от *** и мазохисти, на които такива дреболии не правят впечатление. Жалко за малкото нормални хора останали в тая държава.
436
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има една статия от З.Стоянов озаглавена КОИ.Препоръчвам я на някои да я прочетат за да им светне малко по някои въпроси.Трябва да използвате малките си сиви клетки а не да консомирате готова смляна и не здрава информация.
435
6
 
15
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
***,зачукаха ли ви го за пореден път?Ама на вас изглежда ви е много добре така.Да не си мислите,че ако не са "тези" управляващи,а са "онези",нещо ще се промени.Не разбрахте ли,че Булгаристания ще бъде винаги виновна,независимо,колко безпрекословно изпълнява заповедите на господарите от ЕС.Винаги ще ви удрят,по нещо толкова хлъзгаво,неясно и недоказуемо,като корупцията.Сякаш там няма никаква корупция.Не разбрахте ли,че ни "приеха",за две неща - заради територията и да бъдем вечна жертва.
434
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забелязахте ли,че *** го дават вече най-малко по 4-5 пъти в новините на БНТ.Та то и Боко не го пускаха толкова.И това всичко след като дойде оная чума Нюланд.