ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България

Призова за решителна позиция на ЕК спрямо страната ни
Обновена: 3 апр 2014 16:31 | 3 апр 2014 13:37, Елка Василева
642
ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали (. . .) изобщо е възможно използването на средства на Общността съгласно правилата", предаде БТА.

Препоръката няма законодателна стойност, уточни преди дни председателят на ЕП Мартин Шулц.

В доклада за освобождаването от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година докладчикът Маркус Пипер (ЕНП, Германия) предложи въпросния текст, който бе утвърден днес след предварителното одобрение на парламентарната комисия по бюджетен контрол.

В т. 296 от доклада под заглавието "Липса на напредък в България" пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка комисията отчита "липсата на напредък (. . . ), продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки" в страната.

С днешната резолюция евродепутатите изразяват дълбока загриженост от оценките на ЕК за нашата страна.

Предложението на българския евродепутат Ивайло Калфин за отпадането на въпросния параграф не беше прието. Сходна препоръка беше одобрена и за Румъния, съобщи БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 554БРАВО - ТОВА Е САМАТА ИСТИНА
472
1
 
5
 
! Отговори
554 преди 10 години
те ни завиждат защото сме стара европейска нация, извинявай ние създаваме една от най-ранните европейски държави - 7 век, два века по-късно имаме азбука и собствена култура. разказвали на византия играта десетки пъти. защитаваме европа от арабското нашествие - тервел и т.н. но след като сме освободени почват всякакви удари под кръста делене, предателства и тн. инжектират ни немски царе само и само за да могат да ни делят и противопоставят отвъртре
471
6
 
7
 
! Отговори
IGRATA преди 10 години
Това е игра на ГЕРБ с цел злепоставяне на правителството.
470
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВРИКА!ХАХАХАХАХАХА!
469
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Посочиха ли ни средния? Посочиха ни го. Айде пак викайте по европейски "уау" вместо "ау". Европейци! Нема що!
468
1
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Вие сами не си помагате като народ че другите ще ви помагат хехехеехххе.
467
3
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
Времето прекарано в бг-то е пълен провал а да живееш тук е,пълен мазохизъм.
466
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС е една мафиотска, олигархична структура, на която не й пука за България. Никога няма да ни помогнат да си развием страната, защото за тях сме маймуни.
465
5
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
За да се спасим не ни трябват еврофондове, а излизане от ЕС и НАТО. След това за две години ще се съвземем, но за това трябва предварително да избием евреите. Как ще стане това изглеждащо невъзможно? Като започнем с докарването на Сидеров на власт. Жидите ще се бият, но и ние ще ги биеме със силата и жестокоста на отчаянието. Иначе геноцида ще се проведе докрай!
464
6
 
6
 
! Отговори
ха преди 10 години
Става дума в доклада за 2011 и 2012 години. Де го сега онова с име Томислав Дончев да обяснява. А ще дава изпреварваща пресконференция. Знаел е решението на ЕП предварително. Вървете в Габрово, родния му град, и вижте как се усвояват мангизи, но не в интерес на хората, а на тикварските измамници.
463
1
 
2
 
! Отговори
543 преди 10 години
направили са те ***. ти евробангладеша на европа и това е дело на европа която заедно с олигархията съучастваше в икономическия геноцид над българския народ за да пипне стратегическите ресурси на българия. ес работи в тясно сътрудничество с олигархята кяото обслужва западните си господари съссъщия проститутски план с който някога москва. това е най гнусната лакейска част от номенклатурата, антиселекцията на най-отвратителната и продажна част откъсния номенклатурен социализъмсега еврослугинаж
462
6
 
8
 
! Отговори
Demos преди 10 години
А знаете ли защо искат да ни спрат еврофондовете? Защото в гербаджийско време ДФ "Земеделие" е финансирал над 200 проекта за закупуване на скъпи джипове от гербаджийски функционери. Това е истината. Ако не вярвате, поискаите официална информация от ДФ "Земеделие" и тръпки ще ви побият от истината. Тогава ще видите истинското лице на грабителите от ГЕРБ! Ще видите как се купува джип Мерцедес с европейски парички.
461
7
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Приятелите на Боко режат парите, а не социалистите!!!! Не, че и тези европейски *** не са същите!!! Гласувайте за комунистите на предстоящите избори!!!!
460
5
 
6
 
! Отговори
не ,бе ...не ...544 преди 10 години
НЕКА СИ СЕДИ Правителството , докато *** се усерат здраво....!АЗ СЪМ ПРОТИВ!!!!!ФАЛИТ ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА БСП---Е НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ КОМУНИЗЪМ!МЕНЕ МИ ПУКА ---БАЧКАМ СИ НАВЪН И МИ ПЛАЩАТ ДОБРЕ!2,5-млн.българи работят в ЕС!!Да му мислят комуногъзите пенсии...с по 500-лв/пенсия ...ха,ха,хааааааааааааа
459
6
 
8
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Ще трябват пари за Украйна!!! Затова режат от нашите пари!!! Докато не тропнем по масата и не кажем ВЕТО!!! ИЛИ вън от НАТО и ЕС, ще ни бъзикат!!! Пътя ни е към Русия!!!!
458
6
 
2
 
! Отговори
СУПЕР! преди 10 години
Една инфлационна игричка ---ще им дойде добре на ***!Само Боко да не хукне да ги спасява.....и нас и България!!ТОГАВА МАЙ И НЕГО ЩЕ ИЗГОНИМЕ ....!
457
5
 
8
 
! Отговори
Ивелина преди 10 години
Време му е да си ходи това правителство!!!
456
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме утайките на съюза. ЕС не дава пукната пара за нас, и ни имат за диваци, варвари. Бай *** наистина не може да стане европеец. Ще си останем второ качество хора винаги... Жалко...
455
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато една държава остане сама, и си няма закрилник винаги ще ни мачкат .Когато искаш да помогнеш на една държава винаги можеш стига да има желание от тях ,така им изнася слаба държава лесно се командва и експлоатира.Отхвърлиха камъка ,а той стана главния зид на строежаТова е България измъчена и отхвърляна до кога
454
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой написал за Орбан.Орбан действа, ама, както виждате, страната му си стои в ЕС, а не реве за прийомите на Путин. Там още помнят 1956 годин аи какво значи "освободителна армия" ;)