ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България

Призова за решителна позиция на ЕК спрямо страната ни
Обновена: 3 апр 2014 16:31 | 3 апр 2014 13:37, Елка Василева
642
ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали (. . .) изобщо е възможно използването на средства на Общността съгласно правилата", предаде БТА.

Препоръката няма законодателна стойност, уточни преди дни председателят на ЕП Мартин Шулц.

В доклада за освобождаването от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година докладчикът Маркус Пипер (ЕНП, Германия) предложи въпросния текст, който бе утвърден днес след предварителното одобрение на парламентарната комисия по бюджетен контрол.

В т. 296 от доклада под заглавието "Липса на напредък в България" пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка комисията отчита "липсата на напредък (. . . ), продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки" в страната.

С днешната резолюция евродепутатите изразяват дълбока загриженост от оценките на ЕК за нашата страна.

Предложението на българския евродепутат Ивайло Калфин за отпадането на въпросния параграф не беше прието. Сходна препоръка беше одобрена и за Румъния, съобщи БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудих се колко трябва да си по-***,за да гласуваш за простата ТикваТози доклад е за еврофондовете от 2012 !!!!Сега се прие с подкрепата,забележете !!! на евродепутати от Герб !!! Умните калинки осъждат собственото си управление !!!Сега и "умните и красиви" гербери се присмиват с тролските си коментари на Боко Тиквата,мислейки че го правят на БСП !!!С "лошия матраил" Сикаджията Тиква поздравява електората си
432
3
 
9
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
Дано сте гледали преди малко по БНТ, как "масон-масону ласкае".Димитър Цонев обилно Подмазвайки с Маргарин Соломон Пасиев(силно подмокрен-усмихвайки се).И отгоре на всичко изредиха "учредителите на прехода"-всичките масони.Мазнината от Нечистотията изплува-най-отгоре.Гнусота!
431
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕНП а? Ми че той Боко и чоко скоро ходи да клепа.Мили родни мискини.
430
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЪКАР И КЪСНО АКО НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ГНИЛИЯ ,МУШЕННИЧЕСКИ ес народа ни ще заживее много по добре и референдум като за Крим....Веднага при БРАТУШКИТЕ...ЩЕ ВИКАМЕ УРА-А-А-А И БРАТСКА ПРЕГРЪТКА...
429
5
 
13
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Ние поначало бяхме приети извън правилата и само за нас имаше клаузи, каквито няма за ни една друга държава- членка.Чудя се още що щем в този гнил ЕС и каква ни е изобщо ползата от него. Без друго си пътуваше нашенската емиграция по света и не може да бъде спряна. Друга далавера без друго за нас и държавата ни от това членство няма.
428
6
 
7
 
! Отговори
РЕНИ преди 10 години
при това "ЕКСПЕРТНО"ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА!НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!
427
17
 
6
 
! Отговори
колю преди 10 години
На Орешарски му спряха фондовете, но успя да остави на Тиквата 8 милиарда резерв. На Тиквата му ги пуснаха, а не остави и лев след себе си. Талант е Тиквата.
426
2
 
10
 
! Отговори
495, преди 10 години
естетсвено че иска. не всички умират от удоволствие да бъдат бедна стъпкана латиноамериканска колония в периферията на ес където робите - 45 % от населението живеещи под прага на бедността - плащат с кръвта си жизнения стандарт на брюкселските зелки и са позволили ресурсите им да бъдат изнасяни а стратегическите им сектори да бъдат собственост на чужди компании. те са тъпкани от колониалната номенклатура споразумяла се за част от рентата в замяна на управлението на територията
425
11
 
7
 
! Отговори
нео преди 10 години
"Препоръката няма законодателна стойност, уточни преди дни председателят на ЕП Мартин Шулц." Тъжен ден за Тиквата, пак кьорфишек.
424
4
 
6
 
! Отговори
Кую преди 10 години
И какво значение има, че някакъв си пишльо от ЕНП предлагал нещо си? Да ходи да предложи на майка си, може да му пусне.
423
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БЪЛГАРИЯ ИСКАi kak taka reshi che BALGARIQ go iska iskat go shefovete ti zashtoto ne mogat da si pravqt dalaverite !!!!
422
7
 
5
 
! Отговори
данко преди 10 години
Председателя на ЕП вече опроверга тази партенка. Разчитате да ви повярват по-ограничените ви читатели, които най-често са и почитатели на Бойко. Жалка гледка, това ли е журналистика?
421
4
 
11
 
! Отговори
Не може да бъде преди 10 години
Ама как тъй ЕП да няма доверие в правителството на другаря Станишев ? Нали е шеф на ПЕС и пръв съратник на председателя на ЕП Мартин Шулц ? Това е възмутително !
420
1
 
5
 
! Отговори
Възмутена преди 10 години
Ама как тъй ЕП няма да доверие на другаря Станишев ? Нали е шеф на ПЕС и пръв съратник на председателя на ЕП Мартин Шулц ? Това е възмутително !
419
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждам ,че след посещението в България на оная ционистка *** Виктория Нюланд ,която се срещна спешно с обратните марихуанаджии от *** НПО-та изведнъж те яко се активизираха по форумите и започнаха да тровят интернет пространството с противното си присъствие и платените си (коментари).
418
8
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ИСКА преди 10 години
ОСТАВКА НА Пл(ЕVN)нелиев И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС
417
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
zashto li useshtam che ima individi koito se opitvat da nastroqt horata sreshtu ES ,kade iskate drugari pak li kam rusiq e az ne iskam i ne samo az,, iskam da jiveq v normalna evropeiska darjava !!! i gospoda kumunisti vreme e za ostavka
416
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факт е, че докладът касае времето на Бойко, а той още се прави на политик. Тиквата си е тиква.
415
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голям праз, досега някой да е видял хаир от еврофондовете - беше изчислено, че на 1 евро, което влиза в България, излизат 3 евра...
414
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I KAKVO VI PRECHESHE BORISOV ,TOVA CHE PRI NEGO ZAPOCHNA DA SE STROI DA SE OBNOVQVA ?CHE SE RAZVIVAHME MALKO ILI MNOGO A SEGA KAKVO A TEZI NA VLAST SAMO KRADAT ZIMAT ZAEMI I SI PRAVQT DALAVERITE .DOOGAAAAAAAAAAAAAA OMRAZNA MI ZARADI NQKAKVI SI 5000 CHOVEKA DA STRADA CQL EDIN NAROD DANO IMA BOG DA IM PLATI ZA VSICHKI STRADANIQ KOITO PRICHINIHA NA VSEKI EDIN OT NAS !!!!!!!!!!!!