Евродепутат предупреди за гръцки сценарий у нас

"След новия Закон за Сметната палата България снема доверието от себе си"
Обновена: 3 апр 2014 20:18 | 3 апр 2014 20:12, Елка Василева
69
Евродепутат предупреди за гръцки сценарий у нас
Снимка: архив, Reuters

След промените в Закона за Сметната палата е възможен "гръцки сценарий" за България. За това намеква депутатът от Европейската народна партия Ингеборг Гресле, предаде БНР.

Гресле, която е координатор на групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контрол, обясни, че промените в закона са знак, че България снема доверието от себе си.

Още по темата
„Сметната палата трябва да създава доверие във финансовата система на страната. След промените няма доверие. Така България сама отслабва. Законът за дейността на този орган трябва да гарантира неговата независимост и добро функциониране. Сега тези две функции са застрашени“, каза евродепутатът.

Сметната палата е важна, защото Европейският съюз прави много одити, подчерта Гресле. „Тоест разчитаме на онова, което е свършено от вашите одитори. Например основният проблем в Гърция, който породи кризата, беше, че дълги години финансовият министър сам произвеждаше цифрите и ги пращаше в Брюксел“, обясни тя.

Промените в текстовете предвиждат Сметната палата да стане колективен орган, а членовете й да бъдат избирани от парламента на партийно-квотен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умния Българин величае православна Гърция, която протегна братска ръка и спаси половин България от гладен геноцид и мизерия по време на т.н. "демократичен преход". Само неблагодарните кьопеци лаят от злоба. Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
57
0
 
13
 
! Отговори
злобна преди 10 години
Хвала вам, славни гръцки политически тарикати! Шапка ви свалям! Да издействаш по време на световна криза опрощаване на 200 милиарда евро дълг, да ти налее еврокомисията в икономиката ти още 150 милиарда евро, да си намалиш цената на руския газ с 15% със задна дата, да привлечеш китайска фирма да строи най-големият контейнерен терминал в Средиземноморието, да подпишеш договор с азерите за изграждане газопровод до Гърция и да станете основния газоразпределител на Балканите и т.н. Е, ТОВА Е ПОЛИТИКА!!
56
0
 
4
 
! Отговори
злобен преди 10 години
ПРИ НАС ЗАЩО МРЗ НЕ ЗАВИСИ ОТ СТАЖА И СЕМЕЙНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА РАБОТНИКА? ОЧАКВАМ НЕЗАБАВНО ОТГОВОР ОТ ПОКОРНИТЕ СИНДИКАЛИСТИ НА КНСБ!
55
0
 
8
 
! Отговори
злобен преди 10 години
"гръцки сценарий" за България: МРЗ в ФАЛИРАЛА ГЪРЦИЯ СЛЕД "КЪРВАВИ ГРЪЦКИ" ЛИШЕНИЯ586,08 Х 14 ЗАПЛАТИ, НЕСЕМЕЕН БЕЗ СТАЖ, СРЕДНО 683,76/месец634,91 Х 14 ЗАПЛАТИ, НЕСЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖ, СРЕДНО 740,72/месец692,63 Х 14 ЗАПЛАТИ, НЕСЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ, СРЕДНО 808,06/месец750,35 Х 14 ЗАПЛАТИ, НЕСЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ, СРЕДНО 875,40/месец
54
0
 
5
 
! Отговори
злобен преди 10 години
"гръцки сценарий" за България...................04 фев 2014, Средната пенсия в Гърция е 941 евро, броят на пенсионерите в Гърция намалява. Общият брой на пенсиите, изплатени през януари, е достигнал 4.43 милиона, от които 10 077 са били изплатени на чуждестранни граждани. Разходите за пенсии през януари са достигнали сумата 2.3 милиарда евро, а средната пенсия е била 941.59 евро, съобщи министерството.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсолютно съм съгласен с този сценари ами те тези комунистически масови убийци нали това желят те нали за това живеят да има хаус , да има размирици ...на тях това им е живота - убийства, изнасивлания, атентати !!! Те с това са известни по цял свят и като такива ги познава историята!!! Заеми вземат ...Олегарски върви си,махайте се и си вървете със Станидаседна в русия!!!! МАРШ ***! Аз като ГРЪК нема да стана ..те са роби ние сме от господарски РОД! Винаги съм бил по добре от тях винаги ще съм!
52
2
 
10
 
! Отговори
Лило преди 10 години
Не Гръцки сценарий ,в куче дупе ще ни наврат комунистите. Всичко се прави нарочно още от 1990г. насам. За да се покаже на малоумния народ,че без Русия не можем. Хората от цял свят протестират и при най-малките негативни промени,а ние си траем,хак да ни е.Ако след всичките тези негативи през последните години народа не се вдигне, то 100 % е сигурно,че всеки протест досега е бил платен и организиран от олигерси.
51
6
 
10
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До Анонимковци и ко.45 г. БКП \equiv Наука, Образование, Индустрия, разцвет на нацията.25 г. Димукрация \equiv Грабеж, Разруха, Чалгария, нацията е ликвидирана.Цъкайте минуси и си вервайте...
50
2
 
0
 
! Отговори
До Кир Терим преди 10 години
Гооолям кеф,гоооолям секиш!Пристигнаха преди 1 седмица 6 засукани туркинчета,още кьорпенца.Харема ни е комплект.Бащите им ги доведаха от Анадола,гооолям глад и немотия,не можели да хранят толкова гърла и ни помолиха да ги назначим на работаpomoliha te da gi vzemash na rabota li hhahahahaaaa bas dırja che ne pechelish 1/10 ot tova koeto pecheli edna turkinya v turtsiya s 300-400 leva zaplata vhe i turkini koito s edna zaplata shte kupyat i maykati gi vzimash na rabota hahahahaaaa
49
0
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 10 години
Da, DA, DA!!!
48
1
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
Супер сте си в бг-то,крадете се един друг лъжете се 6 сте си не ви бърка глада и мизерията.
47
6
 
17
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..... преди 10 години
Нема преход.....ше видите ,как ще серете гладни!!ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА *** И ПРОШЛЯЦИ ---КАТО ВОЛЕН-ИБРИКА И КАВАЛДЖИЯТА ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА....ШЕ ПОЧНЕТЕ ДА ПЕЕТЕ НА ГЛАДНО ....."МАРСИЛИЕЗАТА "--за парче хлеб!!!.....
46
4
 
20
 
! Отговори
Кво става преди 10 години
ЕП предлага спирането на финансирането на България,заради корупцията.Дойде ли евреина и спират еврофондовете.,,Ама Бойко е виновен''.
45
5
 
11
 
! Отговори
КАЖИ ,БЕ КОМУНОГЪЗ преди 10 години
...КОЛКО БЕТОН ИМАШ В КАРТУНАТА..??!!
44
3
 
12
 
! Отговори
До соросоид 31: преди 10 години
Г-н ***! Вие *** ли сте или кръстен?
43
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом този е от ЕНП не го слушайте.*** на акъла на Боце-*** не заслужава внимание.
42
7
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА...29 преди 10 години
...ти май чакаш ,нов 9.09....пак руснаци да те "освобождават" ...ха,ха,хааааа...ГОЛЕМ МЕРАК ,БЕ..22111ЗАБРАВИ ***!!!НАЙ-МНОГО ДА ДОЙДАТ ТУРЦИТЕ,ВЛАСИТЕ И ГЪРЦИТЕ ОТ НАТО!!!ТОГАВА ДА ВИДИШ КВО ШЕ СТАНЕ С ЧЕРВЕНИ КОМУНОГЪЗИ!!
41
0
 
8
 
! Отговори
До Кир Терим преди 10 години
...С кардаша, смятаме да назначим двама,трима евнуси от турски произход,да пазят кадъните ни.Само трябва да са скопени с ***,бръснич или две тухли.Добро заплащане! Ако имаш интерес заповядай!
40
0
 
11
 
! Отговори
До Кир Терим преди 10 години
Гооолям кеф,гоооолям секиш!Пристигнаха преди 1 седмица 6 засукани туркинчета,още кьорпенца.Харема ни е комплект.Бащите им ги доведаха от Анадола,гооолям глад и немотия,не можели да хранят толкова гърла и ни помолиха да ги назначим на работа,само и само да се отърват.Заработват яко,по 50 евро "добавена стойност" на час, пълна програма с всички екстри.На 3 смени денонощно,до Коледа и Нова Година са пълно заети.Белите хора много се кефят и им се наслаждават.Това се нарича успешна Европейска интеграция!За мангалското си минало,глад и мърсотия, изобщо не искат да си спомнят.С кардаша, смятаме да на
39
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** тъпанарите са тия в ЕНП, в България има ВАЛУТЕН БОРД и никой не може да си измисля цифри и да ги праща някъде.Но вичко си има обяснение,ако банкянския *** е топил за пореден път държавата ни,може и такива глупости да чуем!