Евродепутат предупреди за гръцки сценарий у нас

"След новия Закон за Сметната палата България снема доверието от себе си"
Обновена: 3 апр 2014 20:18 | 3 апр 2014 20:12, Елка Василева
69
Евродепутат предупреди за гръцки сценарий у нас
Снимка: архив, Reuters

След промените в Закона за Сметната палата е възможен "гръцки сценарий" за България. За това намеква депутатът от Европейската народна партия Ингеборг Гресле, предаде БНР.

Гресле, която е координатор на групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контрол, обясни, че промените в закона са знак, че България снема доверието от себе си.

Още по темата
„Сметната палата трябва да създава доверие във финансовата система на страната. След промените няма доверие. Така България сама отслабва. Законът за дейността на този орган трябва да гарантира неговата независимост и добро функциониране. Сега тези две функции са застрашени“, каза евродепутатът.

Сметната палата е важна, защото Европейският съюз прави много одити, подчерта Гресле. „Тоест разчитаме на онова, което е свършено от вашите одитори. Например основният проблем в Гърция, който породи кризата, беше, че дълги години финансовият министър сам произвеждаше цифрите и ги пращаше в Брюксел“, обясни тя.

Промените в текстовете предвиждат Сметната палата да стане колективен орган, а членовете й да бъдат избирани от парламента на партийно-квотен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
3
 
! Отговори
fago преди 10 години
До "Днес.бг"Написах няколко възмутени коментара и веднага ги изтрихте. Значи едни могат да бълват цинизми в коментарите си, а други са лишени от това право. Ами сърдете се на себе си тогава. Щом се присъединявате към блюдолизците и гробокопачите "демократични" ***.Нещо да кажете за оня коментар за пенсионерите?Хайде, чао завинаги.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само *** сладко си чопли носа и люпи слънчогледа пред телевизора, като гледа поредния турски сериал и слуша новините на турски език.
36
1
 
6
 
! Отговори
fago преди 10 години
До Кир ТеримТо кой кого ще опложда още се не знае. Че май сте позабравили българския здрав и корав как посещаваше някои ваши... и мъжки, и женски. Та затова ви трябваше ятагана, че си нямахте... знаете какво много добре. Така че не се пеняви толкова.
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мария, не си права - Д-р Боко Тиквата има няколко дипломи - професор по Пожарникарските науки, доцент по селските мачове и Академик по простащина и наглост.
34
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Сценарият няма да е гръцки, а ***.О, малоумний българино!Ако отидеш да гласуваш ще изпратиш пак лапачи като Илияна Раева и Антония Първанова да си увеличат и без това тлъстите банкови сметки. Ако мислиш, че ку..ви ще защитят празния ти стомах се лъжеш. Те ще си направят по-големи къщи, а ти ще хлипаш със съдраните си ***. Това е истината, българино.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум. "".......................................................................................................................................и чака Путин да го присъедини и спаси :)
32
1
 
7
 
! Отговори
Само Ганьо преди 10 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
31
1
 
4
 
! Отговори
бай трифон преди 10 години
До Кир Теримлеко аби-не се пени-ще раждаш ми се чини
30
12
 
4
 
! Отговори
ЧУДЕСНО! преди 10 години
една инфлация по времето на *** ---ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ДОБРО ЛЕКАРСТВО ЗА *** В България!Само Боко да не хукне да спасява България!2-3 -ГОДИНИ ИНФЛАЦИЯ ...И С *** Е СВЪРШЕНО!
29
12
 
4
 
! Отговори
соросоид преди 10 години
Ало пенсионерите - комунисти ...едно не ми е ясно - как се научихте да пишете на компютър ?освен това вече ви е време да *** ... не да задръствате форумите с плач, гнус и путинизъм
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
при селянина от правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ се чустваше като възроден.
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България съвсем скоро ще бъде въвлечена във война от западните й партньори.Ще бъде набутана във войната срещу Русия, като при това на предна линия.Всичко идва от дупедащните ни политици.
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
man *** bulgaria, its a piece of shit country anyway
25
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
На времето царските министри завършили образованието си на запад с парите на бащите си и взели поука от загубите ни от две войни.Удържаха икономиката и неучастието ни в друга война,то завършилите по кръчмите на запад но с народни пари,ни доведоха до мизерия и без война.България има потенциал да излезе от кризата,но и трябват държавници,а не крадливи политици!!!
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** червиви, недейте да се пените - 3 пъти доведоха страната до фалит шумкарите -1960 , 1972 и 1989. Първите 2 пъти продадоха златния резерв на руснаците за да се спасят от фалит, третия път си спретнаха пленум - махнаха Тодор и станаха капиталисти. Това социализЪма беше едно недоносче Т.Живков...
23
3
 
8
 
! Отговори
Аху-иху! преди 10 години
До 5. За омитането,напълно си прав.Това е първото нещо,което трябва да направим.Омитане така,че партия и олигарх да не останат,даже като понятие.Само,че,бъди сигурен,че даже и това да направим,перверзният *** съюз,пак ще ни нарочи за виновни.Ще намери за какво - *** въпрос стои винаги на дневен ред,а задоволяването му е безкрайно.Десетки *** организации дебнат и чакат само даим подхвърлят сребърниците,за да почнат поредната антибългарска кампания.
22
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойдат ли БКП=бсп(абв)+дпс+атака на власт спират парите от Европа и на международни посещения ни канят само в Техеран , Москва и Дамаск. Тъжно , но факт Кога ще видим оставката, Орешарски???
21
3
 
8
 
! Отговори
ONASSIS преди 10 години
СЕГА РИВЕТЕ А? А ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА У НАС НЕ РИВАХТЕ!
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българската ЕНП-ГЕРБ не ви ли докладва,че България и финансите и са във ВАЛУТЕН БОРД!!!! Няма Българска Народна Банка,няма Сметна палата!!!!ВСИЧКИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ са подчинени на ВАЛУТНИЯ БОРД!!!Без неговото знание,не може да се промени нито един финансов закон,нито може да се говори в сегашното състояние за НЕГОВА НЕЗАВИСИМОСТ и независимост някаква на Сметната палата!!закони и отчети ги приема сега ВАЛУТНИЯ БОРД в Б ЪЛГАРИЯ!!!!
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛОООО СИНДИКАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ОЩЕ ЛИ НАНКАТЕ ЗИМЕН СЪН?! А СЪБУДЕТЕ СЕ БРЕ! ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА И ИЗРИНВАНЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ***!