Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу

"И Русия е зависима от Европа - плащаме за газ навреме с едри банкноти“
Обновена: 30 апр 2014 21:35 | 30 апр 2014 21:30, Веселина Йорданова
327
Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу
Жозе Барозу. Снимка: архив, Ройтерс

Целта на руския президент Владимир Путин, когото Киев и Западът обвиняват в организиране на проруски бунт в Източна Украйна, е да установи пълен контрол над Украйна.

Това заяви във Вашингтон председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Нямам никакви съмнения, че целта на Путин е да има пълен контрол над Украйна. Не казвам, че целта му е непременно да окупира цялата страна, а да има пълния контрол над нея", каза Барозу в реч пред Атлантическия съвет, мозъчен тръст за трансатлантическите отношения.

"Всъщност той самият ми го каза. Многократно каза, че независима Украйна е творение на Запада", каза Барозу, според когото Украйна е от ключово значение за руския проект за Митнически съюз, който Москва иска да създаде със съседите си.

Емоционално и интелектуално "руските управници, очевидно и президентът Путин, не са приели независимостта на Украйна и смятат, че тя трябва да е част от Русия", заяви Барозу.

Приетите от САЩ и ЕС санкции имат за цел да покажат, че ще има тежки последици за Русия, ако тя продължи да дестабилизира Украйна, посочи той.

Редица наблюдатели смятат, че липсата на единство в ЕС пречи на приемането на по-строги санкции срещу Русия, но според Барозу ЕС прави много.

"Каквото и да правим, санкциите ни ще имат по-силно въздействие от тези на САЩ, по простата причина, че сме най-големият търговски партньор на Русия", изтъкна председателят на Европейската комисия.

По повод руските заплахи да се спрат доставките на природен газ към Украйна, което може да затрудни доставките за ЕС, Барозу припомни, че и Русия е зависима от ЕС.

"Вярно е, че някои от нашите страни членки са зависими от газа, но и Русия е силно зависима от Европа, защото сме много добър клиент, който плаща навреме с едри банкноти", заяви Барозу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
1
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
Ами,еврейски ***,топлете се на едрите си банкноти бе.Може да произвеждате с тях и електричество и пластмаси.Хайде,давайте.Нали сте ербап вярно американско пуделче.То да не е, като да си играете с нас и такива,като нас.
230
0
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
До АнонименЕ,sorry, тогава четете Енгелс!
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Иван Иванчооо ,Иванчооо Маркс е описал основитер принципите и законите на капитализма ,но не е писал как ти да живееш при комунизма.
228
0
 
10
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Европа все повече започва да прилича на България - ще си запали къщата, за да изгори на Русия плевнята.
227
0
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
Удивена съм от прозрението на тоя "умник"!Просто е открил топлата вода.
226
0
 
1
 
! Отговори
Алекси преди 10 години
До Анонимен 199 /в момента/Питай всеки психолог и ще ти бъде отговорено, че написаните от теб данни еднозначно говорят, че си пълен комплексар. *** с рудиментарен размножителен орган. Такива умножават обикновено по елементарна константа - в случая - Лудолфовото число (Пи). Я да сметнем - 8.5 см! Смях! Скрий се и не се показвай! Добре, че вече няма обществени бани...
225
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Само тези, които не са работили а само гостували в Америка, могат да я обичат. Живот няма там, само тежка работа, медицината е много скъпа, човек на човека е вълк и т.н. Четете Маркс, всичко, което е писал за комунизма, се оказа лъжа. Затова пък всичко за капитализма се оказа истина!
224
0
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
До МъкаEast and west, home is the best. East and west, west is the best.
223
0
 
1
 
! Отговори
Мъка преди 10 години
East and west the home is best се казваше в поговорката обаче преди 25год един комшия ми я каза в неговия вариант- East and west the west is best. Ами това правят от 25години младите та дори и старите-обезлюдяват БГ.
222
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задокеанските тарикатчета до сега само се базикаха с Тошква прилагайки санкции от които на никой не му дреме.Обаче измекярите в Брюксел са готови да си отрежат сами клона на който седят за да ги заболи този пат в Тошква т.е. да демонстрират солидарност с масоните и юдеите.
221
0
 
16
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
... чета и си викам... Викнал крадеца: "Дръжте крадеца!"...
220
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
значи,ако не беше българската кирилица,сега руснаците щяха да пишат на иврит и да са ***
219
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой обича сащ,просто там е по добре и там отиват младите българи,на никой не му се живее в *** като русия,толкова е просто.по същата причина и стотици хиляди руснаци заминават за сащ.
218
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ви е направила Русия та я мразите, и какво САЩ та ги обичате, айде кажете ми?
217
7
 
1
 
! Отговори
БСП и ДПС вечна друж преди 10 години
След като се промени баланса в черно море и русия установи пален контрол над украина и приднестровието ,За да се възстанови този баланс турция да установи същият контрол над Бг много лесно и отвътре без сила но с помоща на протурската партия на Доган.
216
2
 
3
 
! Отговори
читател преди 10 години
ПРЕПОРЪЧВАМ НА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ИНТЕРНЕТ ДА ПРОЧЕТАТ ''БГ НАУКА В СПИСАНИЕТО БРОЙ 66 от 23.04.2012 СТАТИЯТА''СТАЛИН УБИЛ ДИМИТРОВ'''.
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в руските земи през 11-12 век е имало три възможности за писменост, кирилица,гръцки и иврит.иврита идва от аварския хаганат и огромния брой юдейско население. ако не е била българската книжнина те със сигурност сега щяха да ползват гръцката азбука или иврита.за голямо неудоволствие на руските историци,световната историческа наука е категорична по отношение на българския произход на кирилицата
214
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците масово си изнасят парите в чужбина
213
1
 
18
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
ЕС обърка всичко в Украйна и сега заемите са след дъжд качулка- МВФ одобри 17,1 млрд. долара помощ за Украйна, съобщава ВВС. Заемът е обвързан с изисквания за икономически реформи, повишаване на данъците и цените на енергията.Миналата година президента Виктор Янукович и Русия договориха заем от 15 млрд. долара. Договорката отпадна след преврата- Ако тогава ЕС беше дал своята част от парите СЕГА УКРАЙНА ЩЕШЕ ДА Е ЦЯЛА! Единственото правилна решение (за ЕС) е Конфедерация УкрайнаКолкото по-бързо толкова по-добре! Време е Евроидиотщината да спре!!!.
212
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дали сме им азбука на тия неграмотници ,те я крадат и обявяват за своя.дали сме им книжнина,християнство. ние сме първата славянска християнска държава едновременно с това и със своя писменост. тия неблагодарници ,ако не бяхме ние сега щяха да пишат на латиница или на иврит