Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу

"И Русия е зависима от Европа - плащаме за газ навреме с едри банкноти“
Обновена: 30 апр 2014 21:35 | 30 апр 2014 21:30, Веселина Йорданова
327
Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу
Жозе Барозу. Снимка: архив, Ройтерс

Целта на руския президент Владимир Путин, когото Киев и Западът обвиняват в организиране на проруски бунт в Източна Украйна, е да установи пълен контрол над Украйна.

Това заяви във Вашингтон председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Нямам никакви съмнения, че целта на Путин е да има пълен контрол над Украйна. Не казвам, че целта му е непременно да окупира цялата страна, а да има пълния контрол над нея", каза Барозу в реч пред Атлантическия съвет, мозъчен тръст за трансатлантическите отношения.

"Всъщност той самият ми го каза. Многократно каза, че независима Украйна е творение на Запада", каза Барозу, според когото Украйна е от ключово значение за руския проект за Митнически съюз, който Москва иска да създаде със съседите си.

Емоционално и интелектуално "руските управници, очевидно и президентът Путин, не са приели независимостта на Украйна и смятат, че тя трябва да е част от Русия", заяви Барозу.

Приетите от САЩ и ЕС санкции имат за цел да покажат, че ще има тежки последици за Русия, ако тя продължи да дестабилизира Украйна, посочи той.

Редица наблюдатели смятат, че липсата на единство в ЕС пречи на приемането на по-строги санкции срещу Русия, но според Барозу ЕС прави много.

"Каквото и да правим, санкциите ни ще имат по-силно въздействие от тези на САЩ, по простата причина, че сме най-големият търговски партньор на Русия", изтъкна председателят на Европейската комисия.

По повод руските заплахи да се спрат доставките на природен газ към Украйна, което може да затрудни доставките за ЕС, Барозу припомни, че и Русия е зависима от ЕС.

"Вярно е, че някои от нашите страни членки са зависими от газа, но и Русия е силно зависима от Европа, защото сме много добър клиент, който плаща навреме с едри банкноти", заяви Барозу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
272 . Да сигурно е друг който казваше колко е пълен Лондон с руски пр.Даже хората не се считат емигранти - след като живеят 26 г. в една държава , а са излезли на 6 години от мястото, където са родени. А такива има много - във САЩ , Англия . Австрия , Австралия ....
190
4
 
14
 
! Отговори
варненец преди 10 години
поздравявам всички умни хора в този сайт които подкрепят Русия и са разбрали за мръсните американски намарения срещу славянските народи в европа.
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 265 Явно си говорил с друг зa нещaстните руснaци, aз влязох във форумa преди мaлко и нaписaх, че руски емигрaнти имa бaя в Лондон, познaвaм тaкивa, не сa нещaсни, a обикновени хорa търсещи по- добър живот! Рaботaтa ми е дa пътувaм из Европa и СAЩ, a ти твърдеше, че руски емигрaнти в Лондон нямaло...което не е вярно!
188
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
264. Да САЩ само "демократизира " който има петрол. Поставя правителство , което ги слуша .И им присвоява петрола, злато , сребро ..Думата е "демокрация "
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САШ целят поставянето на икономиката на Русия в пълна зависимост от тях и превръщането й в суровинен придатък. Затова откъсват от влиянието й дЪржава след държава и я заобикалят с бази на НАТО. В Украйна рускоезичното население е повече от половината, психиката им е на друга "честота" и малко трудно ще ги убедят в "европейските" ценности, особено след икономическия и социален срив в бившите сателити, присъединени към НАТО и ЕС.
186
1
 
13
 
! Отговори
варненец преди 10 години
г-н бароз, не говори неща на които и децата ще се смеят.ес е бита карта той се превърна в марионетка на американските интереси в европа.подписал си е сам смъртната присъда.остават му година две най много.
185
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иначе Барозу щеше да им казва : как да си скапат промишлеността , за да ги приемат в ЕС . Иначе няма да отговарятна Европейските изисквания !
184
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 263 Русия имa ресурси, но тя не е единственaтa с ресурс нa земятa, гaзa е вaжен, обaче имa aлтернaтивa- шистовия! Зa всеки проблем имa решение, когaто се действa рaционaлно и рaзумно! A нa теб омрaзaтa към зaпaдa ти пречи дa имaш реaлнa преценкa, с други думи дрънкaш глупости.
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
261. Нали ставаше въпрос за руснаците ,Че от Лондон летят до България на ски , а ти казваш колко са нещастни .Та може някой да ходят на ски и в Австрийските алпи . Моят самолет беше от Лондон - София.Ако пътувах през Виена щях да видя други , едвали щях да те срещна теб !
182
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 262 A Русия по рaзличнa ли е? Още повече нито Европa, нито СAЩ отдaвнa вече не си позволявaт дa aнексирaт чaсти от суверенни държaви, товa е фaкт, който и ти нямa кaк дa оспориш. По темaтa Укрaйнa не може дa имa две мнения, дa остaвят укрaинците дa решaвaт съдбaтa си сaми, зaщо го е стрaх от товa решение Путин? То е ясно нaли?
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
258. САЩ работи много по мира !Такива бомби им нахвърля в името на мира , след това започват с Англия да им изнасят петрола !
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 260 Не знaеш кaкво прикaзвaш, тъпaнaрче, сегa светa е глобaлен, a пътувaнето стaвa глaвно с aвиолинии зa чaсове, могa дa кaрaм ски и в Aлпите и в чешките Тaтри, и Хървaтскa, където си искaм
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
258.Аз познавам Руснаци от Лондон , които летят до България на ски през зимата !
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 255 Е ти не си ли елементaрен в пaническото отричaне, че в Лондон имa бaя руснaци емигрaнти, познaвaм тaкивa. Бaрозо е прaв, Русия е толковa зaвисимa от Европa, колкото Европa от Русия. Тук дa уточним, че стaвa думa основно зa Източнa Европa. Грешнa е политикaтa нa Путин, зaщото нaсилa не може дa принуди никой ( в случaя Укрaйнa) дa бъде руски протекторaт. Нa светa му трябвa мир, не войнa!
177
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е реч на Барозу във Вашингтон ,пред АТЛАНТИЧЕСКИЯ. СЪВЕТ - МОЗЕЧНИЯТ Тръст на Трансатлантическите Отношения .Значи Атлантическия Съвет ( където са САЩ) , са Мозъка на Трансатлантическите отношения ?Този мозък диктува на Европа !И Барозу е един председател на Европейската комисия - който дава отчет във Вашингтон !Украйна не беше част от Русия , защо САЩ се намеси да си внесе НАТО и там !!
176
0
 
7
 
! Отговори
тито преди 10 години
За пореден път,Барозу ни убеди,че са меки китки...Преди седмица ревеше--Моля,НЕ спирайте газта...спомням си статията тук.А сега,както винаги--политическата ***..уция присъща на европейците е в действие.....Следващото му изказване пак ще бъде от рода--Моля те ,бе бате--недейййй
175
0
 
8
 
! Отговори
до 251,252,253 преди 10 години
До АнонименТи пък намери с какво да сравняваш--с Лондон--най мръсният и черен град,завладян от паки и индуси...хахаха ГоУем професор си...Ние също го знаем Лондон--но не като теб от телевизора.И голяма грешка имаш --това не са руснаци,А --украинци,литовци,молдовани,латвиици,поляци и т.н.Прекалено си елементарен,и с животинска злоба,за да иска някой да дискутира с теб.А за промивката която е минала през главата ти--сам си, си виновен-- и бъди сигурен--непоправимо е....
174
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барозу , Барозу ,САЩ ви вкара в задънена улица !Как се измъкнаха , като не им минават номерата с вътрешна революция , да си поставят предатели на държавите , от които си ползват благата им ,като свои.
173
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО ДОБИВ НА ПЕТРОЛ, НА ВЪГЛИЩА ,НА ЗАПАСИ ОТ ТОРФ И ЗАПАСИ ОТ ВОДА , ПО ДЪРВОДОБИВ .............И НА 97 МЯСТО ПО ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО, НА 1 ВО МЯСТО ПО УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ ,НА ПЪРВО МЯСТО ПО САМОУБИЙСТВА , НА ВТОРО ВЯСТО ПО ПРОИЗШЕСТВИЯ ,НА ПЪРВО МЯСТО ПО ИЗОСТАВЕНИ ДЕЦА И ОЩЕ И ОЩЕ....ЗАЩО ЛИ ? ЗАЩОТО Е МНОГО ВЕЛИК ПУТИН ?
172
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСОФИЛКИТЕ РУБЛАДЖИИ МАЛКО ДА ПРОЧЕТАТ СТАТИСТИКАТА И ДА ВИДЯТ КАК СТОЯТ НЕЩАТА. РУСИЯ НА ПЪРВО МЯСТО ПО ЗАЛЕЖИ НА ПЕТРОЛ, НА ДРУГИ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ, ПО ДЪРВОДОБИВ И ПО ДЕСЕТКИ ДРУГИ ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ НО НАРОДА НА РУСИЯ Е НА 97 МО МЯСТО И В МОМЕНТА ПО ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО И НА ВТОРО МЯСТО ПО ИЗЛЕЗЛИ МЛАДИ РУСНАЦИ ОТ СТРАНАТА.