Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу

"И Русия е зависима от Европа - плащаме за газ навреме с едри банкноти“
Обновена: 30 апр 2014 21:35 | 30 апр 2014 21:30, Веселина Йорданова
327
Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу
Жозе Барозу. Снимка: архив, Ройтерс

Целта на руския президент Владимир Путин, когото Киев и Западът обвиняват в организиране на проруски бунт в Източна Украйна, е да установи пълен контрол над Украйна.

Това заяви във Вашингтон председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Нямам никакви съмнения, че целта на Путин е да има пълен контрол над Украйна. Не казвам, че целта му е непременно да окупира цялата страна, а да има пълния контрол над нея", каза Барозу в реч пред Атлантическия съвет, мозъчен тръст за трансатлантическите отношения.

"Всъщност той самият ми го каза. Многократно каза, че независима Украйна е творение на Запада", каза Барозу, според когото Украйна е от ключово значение за руския проект за Митнически съюз, който Москва иска да създаде със съседите си.

Емоционално и интелектуално "руските управници, очевидно и президентът Путин, не са приели независимостта на Украйна и смятат, че тя трябва да е част от Русия", заяви Барозу.

Приетите от САЩ и ЕС санкции имат за цел да покажат, че ще има тежки последици за Русия, ако тя продължи да дестабилизира Украйна, посочи той.

Редица наблюдатели смятат, че липсата на единство в ЕС пречи на приемането на по-строги санкции срещу Русия, но според Барозу ЕС прави много.

"Каквото и да правим, санкциите ни ще имат по-силно въздействие от тези на САЩ, по простата причина, че сме най-големият търговски партньор на Русия", изтъкна председателят на Европейската комисия.

По повод руските заплахи да се спрат доставките на природен газ към Украйна, което може да затрудни доставките за ЕС, Барозу припомни, че и Русия е зависима от ЕС.

"Вярно е, че някои от нашите страни членки са зависими от газа, но и Русия е силно зависима от Европа, защото сме много добър клиент, който плаща навреме с едри банкноти", заяви Барозу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
22
 
! Отговори
111 преди 10 години
Барозу може да бъде единствено СИГУРЕН че след 25 май НЯМА да е на този пост...
210
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо Анонимен 265 (не 256) дето пише с големите буквиТи кога ще млъкнеш бе продажник. Тук темата е з Украйна, а не кой стои пред Американското посолство и чака за подаяние. Като искаш толкова никой не те е вързал тук, отивай и чакай па дано те вземат, айде марш да те няма.
209
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първо русия да признае произхода на славянобългарската азбука и че кирилицата не е руска а българска.вторпо да спрат вражеските провокации по черноморската ни граница трето газта с цена за нас както е за Европа с 150 евро надолу.тогава може да търсят приятелство и разбирателство
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 256 дето пише с големите буквиТи кога ще млъкнеш бе продажник. Тук темата е з Украйна, а не кой стои пред Американското посолство и чака за подаяние. Като искаш толкова никой не те е вързал тук, отивай и чакай па дано те вземат, айде марш да те няма.
207
0
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Късно е за юнаклък- Заради бездарната политика на САЩ и Е.С. към събитията в Украйна закъсня и диалогът за Единна Украйна. Сега процесите водят към федерализиране, конфедерация или към разделянето на Украйна. - Смятям, че Украйна от Президентска ще стане Парламентарна конфедерация (като Швейцария), за да може сблъсъкът, който сега е на улицата, да търси решение в парламента, както в България.(Ако ние бяхме президентска република, по вина на красавеца Плевнелиев, ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НАШИТЕ ФАШИСТИ ДА СА ПРОЛЕЛИ БЪЛГАРСКА КРЪВ!).
206
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Португалския масон да си трае - малко му остана!
205
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ И КОМУНИСТИТЕ МИЛИОНЕРИ ,УМНИТЕ И АЛЧНИ КОМУНИСТИ ДЕТО НЯМАТ НАЯЖДАНЕ И ТЕ НЕ СИ ВЛАГАТ ПАРИТЕ В РУСКИ ИМОТИ НИТО В РУСКИ БАНКИ А НА ЗАПАД. НАЛИ И ПУТИН ОТ ТОВА СЕ СТРАХУВА ДА НЕ МУ ЗАПОРИРАТ ОТКРАДНАТИТИ МИЛИОНИ .
204
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ОЩЕ НЕЩО КАК ПОБЕДИТЕЛИТЕ РУСНАЦИ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ПОБЕДЕНИТЕ ГЕРМАНЦИ СЕГА ГЕРМАНИЯ Е В ЧЕЛНИТЕ РЕДИЦИ ПО ДОХОДИ .ТАМ НЯМА ДА ВИДИШ БЕДНИ КАТО В РУСИЯ ДЕТО СА НА ПЪРВО МЯСТО ПО САМОУБИЙСТВА ,ПО ПИЯНСТВО НА 97 МЯСТО ПО ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО. ИНАК МИЛИАРДЕРИТЕ В РУСИЯ СА ТОЧНО КАТО В БЪЛГАРИЯ 10 % И ТО КОМУНИСТИ. А ОСТАНАЛИТЕ 90 % СА СИРОМАШИЯ ДО БОГА !СЪЩАТА Е ИСТОРИЯТА И В БРАТСКА УКРАЙНА ! КЪДЕТО ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ БОТУШ ИМА И СИРОМАШИЯ ДО БОГА !
203
0
 
3
 
! Отговори
сс преди 10 години
до 285Питаш щото си *** и в главата ти има тУрнадо !?!?!?!?тУрнадо !!!!!!
202
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е известна със своите находища на въглища,но и като житницата на Евразия. Още едно време Хитлер е извозвал Почва за градините си от Украйна ,за която се знае ,че има най дебелия почвен слой в света. Украйна за Русия е като Македония за България: изкуствено изтръгната от корените си. АТАКА!!!!
201
1
 
19
 
! Отговори
сс преди 10 години
Е на тоя същия пумяр председател ходи Бойко да му лиже топките и го кани на гости в София да му показва метрото !!!!!! Ей такива като този и такива мишки като Бойко доведоха хубавата ни страна до крах !!
200
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ ПАК ЩЕ ПОПИТАМ : ЗАЩО ПРЕД РУСКИТЕ ПОСОЛСТВА НАМА НИКОЙ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ А ПРЕД АМЕРИКАНСКИТЕ Е ВИНАГИ ОПАШКА. ЗАЩО В АМЕРИКА ДЕТО ПРЕЗ МЕСЕЦ ТУРНАДО ГИ ИЗРАВНЯВА СЪС ЗЕМЯТА ТЕ ПАК СА ПО-ДОБРЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ,РУСКИЯТ, УКРАИНСКИЯТ НАРОДИ.... ДАЛИ ЗАЩОТО В РУСИЯ КОМУНИСТИТЕ СА НА ВЛАСТ НАЧЕЛО С "ВЕЛИКИЯТ " ПУТИН ДЕТО СИ ПРАВЯТ ПОЗЛАТЕНИ ТОАЛЕТНИ РУСКИТЕ МАСТОДОНТИ А НАРОДИТЕ ИМ ГЛАДУВАТ.
199
1
 
17
 
! Отговори
овчар преди 10 години
Хайде стига де, Русия искала пълен контрол над Украйна. Ами вие от империята наречена Е С и окупаторите от НАТО какво? искате, нали вие създадохте тази бъркотия в Украйна. Ако не бяхте са намесили с вашата алчност към богатствата и, Крим щеше да си е още към Украйна.Какво искате корабите на 6 АФ да се разхождат до границите с Русия ида сложите ракети там. Е па нема такъв филм.Русия не дава.
198
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За целта на Путин разбрахме, а сега да кажеш за целта на Обама /тоест господарите на Обама/. Джокер требе ли ти. Контрол върху целият свят нали Барозу. Ама така както е тръгнало скоро ще се прекръстиш на Берозка, гиди американска подлого.
197
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
276. Ти от кой етнос си ? - има ли го !Хайде пиши по темата ? Какво иска Барозу ... НАТО в Украйна и тогава е каквото украинския народ иска ли ? Кой го е питал народа за такъв преврат и убийства !Нещо не се разви по планът на Атлантическия Съвет !Искат НАТО, само Хунтата , която си поставиха в Киев , да ги защитават от народа !
196
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НАБЛЮДАТЕЛБраво, добре казано! Вън натовските *** от родината, марш продавници, направихте ни за смях и съжаление.
195
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ***, като пиеш и си плащаш, като ти трябва газ и си плащаш, логично е, иначе с кофите от сащ и си поръчвай газ, на двойна цена и хептен ще ви завладеят китайските стоки, ако не сте конкурентоспособни, защото там в Китай, освен Мерцедес и БМВ, нищо друго не можеш да им предложиш, което да е конкуретоспособно на тях, и Русия като лапне и тоя газов пазар, боли я шмайзера за барозу и компания
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 276 Ми напиши един научен труд по темата и го защити пред останалия свят. Чак тогава се изказвай като капацитет, защото дотогава все още е научно доказано, че половин Европа е славянска.
193
1
 
19
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 10 години
Г-н Барозо, или обобщено европейски чиновнико, според вас независима Украйна е тази Украйна, която ще позволи на НАТО да разположи свои военни бази на своя територия, природните богатства на Украйна да минат в западно обогатяване, украинките да пълнят публичните домове по света, да се ликвидира цялата им промишленост и накрая, ако успеете и украинците да са пушечно месо срещу Русия, защото вашата крайна цел с хамериканците е да ликвидирате Русия! И смятате, че Русия ще се съгласи на това!
192
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 273 Слaвяни нямa, тaкъв етнос не съществувa реaлно, a виртуaлно нa хaртия в рускaтa кaнцелaрия нa Екaтеринa, която пък е гермaнкa! Езикa нa Морaвците не създaвa етноси, кaто aнглийския в Aфрикa не ги прaви aнгло сaкси! Много сте *** бре русофили, пропaгaндaтa ви е кaто лaнски сняг, топи се и изчезвa.