Партията на Фараж – победител на местния вот на Острова

Прогнозите са за силно представяне и на евроизборите
Обновена: 23 май 2014 14:05 | 23 май 2014 08:53, Елка Василева
75
Партията на Фараж – победител на местния вот на Острова
Найджъл Фараж отива да гласува. Снимка: Reuters

Евроскептичната и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство е големият победител на местните избори във Великобритания, които бяха произведени вчера едновременно с тези за Европейски парламент, сочат първите резултати, цитирани от Ройтерс.

Партията за независимост на Обединеното кралство, чийто лидер е Найджъл Фараж,  взима места в общински съвети и от управляващите консерватори на премиера Дейвид Камерън, и от основната опозиционна сила - лейбъристите. Тя е спечелила повече нови мандати от която и да било друга партия.

Още по темата

Партията за независимост на Обединеното кралство  иска Великобритания да излезе от Европейския съюз и да намали броя на имигрантите, включително от Румъния и България.

Проучвания на общественото мнение показаха, че тя отнема избиратели от всички основни британски партии, като се възползва от недоволството на британците от неуспехите на политиците в редица сфери и особено по въпроса за имиграцията, която според мнозина е прекалено голяма.

Резултатите от изборите за Европейски парламент във Великобритания ще бъдат обявени чак в неделя вечерта, след приключване на гласуването в целия ЕС.

Сондажите предвиждат много силно представяне и дори победа на Партията за независимост на Обединеното кралство  в европейските избори, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
5
 
! Отговори
rico преди 10 години
До Анонименako izlezem ot evropa umirame ot glad i mizewriq a mojebi togava 6te stava i grajdansaka voina tova li iskate naistina evroskepticite
11
1
 
0
 
! Отговори
riko преди 10 години
ot kade znaete 4ee spe4elil sled kato ne sa kazli oficialno za tova i nqmat pravo da go kajat dokato ne svar6i celi izbor ot vsicki evroipeiski starni no propagada da stava
10
4
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
Гледай бързо да наваксаш успиването, щото Тиквата ще ти бие чимбери. Знаеш как действа, когато се успиш.
9
2
 
14
 
! Отговори
:) преди 10 години
Англичаните явно не са много умни :)
8
3
 
22
 
! Отговори
MM преди 10 години
Фараж е брутален популист, а в ОК си търсят изкупителна жертва за падащия стандард и ЕС е много удобен за плюене. Добре казано, че този може да прецака цяла Британия. Но и там народа си страда от комплекса на разпадналата се империя.Иначе ЕС по-добре да не го разпадате, че после няма да има форуми по които да се оплаквате от конспиративните си химери, понеже ще са забранени.
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутевчетата и Сидерчетата, станахте ли. Заработвайте 50-левките, че няма да има за пърцуца.
6
10
 
8
 
! Отговори
inatut преди 10 години
До 5Затова стой си на село, гледай на Изток, чопли си семчиците и си цъкай с език. Ако това си разбрал, че означава Европейският съюз, ти липсва не Средното, а Основното образование.
5
5
 
33
 
! Отговори
стига преди 10 години
ЕС имаше своя шанс, но с това незачитане на обикновения човек, с тези безумни забрани, ограничения и педантизъм, с кривите си краставици и гей- парадиране, с това разделение на бедни и богат, С позицията си за Украйна..Е НЯМА БЪДЕЩЕ
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, че са толерантни към индийци, пакистанци, африканци, араби и всякаква ***, а нещо българи и румънци не ги кефят.
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендай боже , щото ми омръзно от тия *** ценности
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът, който може да прецака и изложи цяла Британия, че и ЕС покрай това, спечели, чудесно муххахаххах
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде и у нас!