Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

"ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците"
Обновена: 4 юни 2014 19:14 | 4 юни 2014 18:58,
118
Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу заяви, че ЕК е открила наказателна процедура срещу България заради "Южен поток" и ще направи същото и срещу други държави от ЕС, ако не спазват правилата в Общността.

Повишаването на сигурността на енергийните доставки за ЕС е наша основна цел от години. Миналата седмица ЕК предложи амбициозна стратегия за европейската енергийна сигурност, която очакваме да бъде обсъдена и приета до края на месеца от държавните и правителствените ръководители на ЕС, отбеляза той.

ЕК ще направи така, че всички енергийни инфраструктурни проекти в ЕС, като "Южен поток", да отговорят напълно на законодателството на Общността в областта на енергетиката, конкуренцията, обществените поръчки. Току-що открихме наказателна процедура срещу България, което показва твърдата ни решимост. Ще бъдат предприети процедури и срещу други държави, ако не успеят да отстранят препятствията пред прилагането на европейското законодателство в областта на вътрешния пазар, допълни Барозу.

Още по темата

ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците. Да се оставим да бъдем разделени е против интересите на собствените ни държави и вреди на вътрешния пазар, заяви председателят на ЕК.

Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас. Според нас енергията не трябва да бъде използвана като политическо оръжие. Срещата на Г-7 трябва да излъчи твърдо послание и да убеди Русия да остави това оръжие, допълни председателят на комисията на пресконференция, часове преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания, Италия и Канада в Брюксел.

Това ще бъде първата извънредна среща на Г-7 в Брюксел. Срещата трябваше първоначално да се състои в Сочи във формат Г-8 и с участието на Русия, но руската страна бе отстранена от форума заради действията й в Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
4
 
! Отговори
берия преди 9 години
ЕВРОПЕЙСКИ ГАДНИ ЧИНОВНИЦИ НИ ТЛАСКАТ КЪМ ПРОПАСТ ОТ КОЯТО ,САМО ТУРЦИЯ ЩЕ НИ ИЗВАДИ ,ЗАВЛАДЯВАЙКИ НИ. ОТ *** БАЛКАНСКИ ПОЛИТИЦИ ,ЗАРАЗАТА ОБХВАНА "УМНАТА "ЕВРОПА. НЕ СИ ЛИ ВЪРНЕМ САМИ САМОЧУВСТВИЕТО ,НИТО САЩ НИТО РУСИЯ ЩЕ НИ ПОМОГНАТ ,А НАЙ МАЛКО БИХ ЗАЛОЖИЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ БАРОЗУВЧЕТА .
55
15
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Южен пАток никога няма да се строи. Аз не съм съгласен държавата да плати общо над 3 млрд. лева от джоба на данъкоплатците, за да напълни джобовете на нищожествата от москва и кремъл.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говорителката на ЕК заяви в интервю, че НЯМА НАКАЗАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА и че ЕС НЕ Е ПРОТИВ Южен поток! Ъпдейтнете се, моля! Проблема е, че компанията, която ще строи е с 50% БГ и с 50% Газпром участие. ЕС просто иска парче от баницата. КАЖЕТЕ СИ ГО! Ако им пуснете фирмичка строител от Германия или Франция, ще клекнат на мига. ТОВА си е чисто и просто ИЗНУДВАНЕ! А тука некви го ползват за политически дивиденти. Айде стига де!
53
3
 
15
 
! Отговори
Ясното преди 9 години
Току що показаха ИСТИНАТА по Евронюз! Обама заяви, че той иска да продава газ на ИЕ!ХОРА, разбирате ли че не им пука за нас! Искат да ни принудят да купуваме газ от САЩ и да зависим изцяло от Турция. САЩ е фалирала, от 2 месеца юга и севера са в необявен конфликт и сериозно се говори за разпад на САЩ. Дори десните европейски коментатори го заявяват, а ние сме тръгнали да им спасяваме икономиката с цената на нашата. Като е толкова гот САЩ газа, що не го купи Германия или Англия, защо Източна Евр
52
18
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живееят САЩ и ЕС, смърт на русия и евразийския съюз.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу заяви, че ЕК е открила наказателна процедура срещу България заради "Южен поток" и ще направи същото и срещу други държави от ЕС, ако не спазват правилата в Общността.Г-н Барозу, а кога ще се открие наказателна процедура срещу Германия (например) заради Северен поток (който май също не е спазил впоследствие измислените правила!)? Как да го разбираме: за едни може, а за други - не? Бива да сте ***, ама вие надминавате всичко възможно!
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ко ме *** че има ЕС проблеми с русия.националните ни интереси над всичко.
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозо, Бог да накаже ЕС за дето унищожи България!
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозо дали знае колко евра получават работещите в България? Като му чета глупости ще заключа, че и хал хабер си няма, а и не му пука дали ще живеем или мрем, та ние не сме гърци, а някакви си русофили...
47
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тази позиция ЕС много добре показва каква политика следва. ЕС стои зад Украйна , защото Южен поток ще я отреже отвсякъде. Зад всичко стоят Щатите, а ЕС им се слагат, за повечето наши политици начело с държ. глава не си заслужава дори да се говори.
46
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозо, разбери нашите политици няма да върнат комисоните на Газпром, ако ще и с атомна бомба да ударите България! Вкарахте си голям талаж в гащите с българските политици!
45
6
 
8
 
! Отговори
Кво става преди 9 години
Евреина,загуби за 11-ти път избори къде се скри?Под полите на еврейката или се готви да си направи сапуко,като истинските мъже- благородните японци.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !, под енергийна сигурност Барозо разбира да не даваме монопол на Газпром! Ако по Южен поток може да се пуска спокойно газ от Азербайджан или от новите черноморски находища в България ЕС няма да има никакъв проблем с Южен поток!
43
3
 
10
 
! Отговори
Едни преди 9 години
,,приватизираха'' труда на три поколения БЪЛГАРИ и станаха ,,почтени'' милионери,че и кредитни,банкери,но в чужди банки,ошфорцовци,изнесоха всичко,що може от БЪЛГАРИЯ,прогониха милиони БЪЛГАРИ от Родината,с некадърното си 70 годишно крадене-управление и сега щели да *** азиатския съюз на окупатора,защото само 5 процента от заминалите на ЗАПАД гласуваха за 15/15.Това какво показва?Показва среден пръст на 15-тиците.Китайски Сибир ги очаква.Дерзайте.
42
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че е ЕС да защити интересите на България, че нашите политици са готови да ни продадат за няколко милиона евро!
41
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя тумор от снимката трябва незабавно да се изреже от Европа!
40
17
 
8
 
! Отговори
Tato преди 9 години
eРеализирането на Южен поток в настоящите му параметри ще засили монополизма на Газпром върху доставките на природен газ за страната. Газпром ще налага еднолично висока цена на тази важна суровина. За българските домакинства това означава продължаваща бедност, а за бизнеса липса на конкурентноспособност. Впрочем, в момента заради монопола на Газпром България е сред петте страни в Европейския съюз с най-висока цена на природния газ.
39
4
 
21
 
! Отговори
! преди 9 години
не разбирам: "Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас." А тази на България не е така излиза. Този все повече ми пада в очите последните 2-3 години.Това да не се строи и да се направи според изисквания, които обаче са определени от преди 2-3 години, а не сега да ги определят е съвсем друго нещо. Затова съм и аз! Не ме интересува ЕС и Русия искам в България всички Българи, които са честни и справедливи да живеят много добре!
38
4
 
9
 
! Отговори
Абе Барозу, преди 9 години
ти БЕТОН в главите видял ли си?Ела в БГ и *** при едни *** и ще си паднеш от смях.
37
20
 
10
 
! Отговори
По долу преди 9 години
Никой иска да излезе от Европа и да си влезе в ***,че влизай си че умириса около ,,къщата'' си.Да иде да живее в руския нужник.