Българите сме най-нещастни в ЕС според ново изследване

Едва 38% от българските граждани са доволни от съдбата си
Обновена: 19 юни 2014 15:44 | 19 юни 2014 14:37, Елка Василева
103
Българите сме най-нещастни в ЕС според ново изследване
Снимка: архив, Reuters

Скандинавците може и да са сред европейците, които плащат най-високи данъци, но те са и най-щастливите народи, според ново допитване до общественото мнение, направено от британската Национална статистическа служба, пише европейското издание ИЮ Обзървър.

Девет от десет души в Дания и Финландия се описват като доволни или щастливи от живота си. Средно в целия ЕС задоволство и щастие от живота си изпитват 69 процента от европейците.

Изследването показва още, че едва 38 процента от българските граждани са доволни от съдбата си.

Българите също така изпитват най-слабо задоволство в ЕС от социалния си живот или от семейството си.

Българите най-малко спортуват. Едва 12 процента се занимават с някакъв вид спорт, което е шест пъти по-малко в сравнение с полуделите по спорта финландци, показва също изследването.

На въпроса дали смятат, че животът им има смисъл като цяло, 91 процента от датчаните са дали положителен отговор.

Толкова процента холандци също са дали положителен отговор. В дъното са гърците, от които едва 48 процента смятат, че животът им има смисъл.

Изследването обобщава показанията в 41 категории в това число здраве, лично състояние, заетост, лична среда, местожителство и други.

Изследването се основава също на данни на Евростат, на Евробарометър, на изследването за Европейското качество на живота, изследванията на Галъп и на Програмата за международна оценка на студентите.

Така например изследването показва, че когато става дума за здраве, малтийците и шведите респективно на 72 и 71 години са в добро здраве, което е с близо 20 години повече в сравнение с техните връстници от Естония и Словакия.

Средно жителите на ЕС живеят 61 години в добро здраве.

В богатия европейски Север обаче чувството за принадлежност към дадена общност е по-малко. Само 58 процента от германците например казват, че поддържат приятелски отношения със съседите си. В Кипър и Румъния 80 процента от хората са в приятелски отношения със съседите си.

Изследването показва още, че по-малко от 50 процента от гърците и от латвийците се чувстват в безопасност, когато трябва да се приберат сами през нощта у дома.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: щастиеЕСизследване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
5
 
! Отговори
Колето го бара преди 9 години
Ела да ми издърпаш ***.Ако ти требет работници насреща съм.Ще си нося и трудовата книжка.Пред теб ше го играя че много ти влизам в положението спрямо кинтите които си трупаш а само да ти видя гърба...оххх майко Баш Майстора от филма ряпа да яде.От него съм се учил да ви лекувам бизнесменчета-плюнчовци.Така ви слагам шапката че после тези окрадени от народа пари немогат да ви стигнат за лекарства.Аз призовавам всички да правят като мен.Само тогава икономиката ни ще оправи.Аре наздраве.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато българина не се освободи от *** няма да е щастлив! Не ни стигат нашите мутроолигарси че и чужди държави и от изток и от запад и от юг ни паразитират та къде има златни концеси за 1%! Че и мургавелите ни паразитират
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kak da sa shtaslivi xorata :pari nema ;rabota za bez pari pak nema:nemogat i da klecat :s dve dymi za nishto ne stavat giayrite
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лично аз съм щастлив и позитивен човек, а трудности в живота си имам много, въпреки отличния си социален статус. Всъщност, характерът на някои хора е определещ относно това дали те са щастливи или не. Разбира се, има и хора с тежка съдба, на които трябва да се помогне, на които им трябва малко, за да тръгнат нагоре. Винаги се опитвам да помагам на всички- дори доста често на такива, които не заслужават. Усмихнати хора по улиците има много, дано се увеличават.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бaт ЗдрaвкоНе е системата,а законите се пишат нарочно така,че да могат да се заобикалят.Ако е писано за всяко нещо какво следва без заобикалки,няма да е така.Съдиите стават разногледи от излишни алинеи.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26Хайде да не наричаме богатите работливи или ако го правим да става с поставяне на думата работливи в кавички, защото работлив не значи богат и обратното!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали и скандинавките са щастливи ?
32
0
 
5
 
! Отговори
НОВИНАТА преди 9 години
НАЙ-НОВАТА НОВИНА. ПРЕЗ ДЕН ПИШЕТЕ ЕДНО И СЪЩО. ТАЗИ "НОВИНА" Я ПУСКАТЕ ПО ОКОЛО 150 ПЪТИ НА ГОДИНА!!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Роман Ромел преди 9 години
До 1944 са били щастливи защото не беше изроден Народа!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
to nie odavna znaem tova ne e novina :
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен27Ти ся кво на Серльо целувката оправдание ли тъсиш за брака му с ДПС ли???? Ми кат не те кефят европейците *** живей по руските степи, все ще се намери пиян руски мужик да те ощастливи!!!!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не съм щастлива :(
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZASHTO LI NE SAM Y4YDEN
26
1
 
2
 
! Отговори
ROM преди 9 години
AYY BAIGANIOVCITE SA NESHTASNICI :AMI AZ OT KOGA VI POVTARAM I VI KAZVAT 4E STE KOMPLEKSARI I POMIARI :AMA VIE NE VIARVATE :ETO I DOKAZATELSTVO OT EVROPEISKITE PORTNIORI:DANO SE OSAZNAETE KOLKO STE ZALKI I PROSTI TA SE PREZEMITE MALKO I ZAPO4NITE DA RABOTITE KATO XORATA :VREMEE ;ROMI TYRCI I VSI4KI ZADNO DA SI NSPRAVIM ZIVOTA PO XYBAV I LEK ;
25
1
 
6
 
! Отговори
Бизнеса-БГ преди 9 години
Това от статията не е съвсем вярно.Нашата общност е щастлива в предвид че такива автопаркове имаме че дори Доналд Тръмп би ни завидял.Разберете народе ние работим много затова имаме.Ще ни бачкате здраво за да имате и вие(не е сигурно).Само така-има разумни хора на които вярвате тук след като им давате плюсове относно това че трябва яко да ни бачкате-ако може по 10 часа-събота и малко от неделя до обяд.На нас такова население ни трябва хем просто-хем наивно.А на Колето ще му издърпам ушите.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък съм щастлив! .....Иххх,изпуснАх си блистера...
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е чисто и просто западна пропаганда!!! Българина му трябва много малко за да е щастлив примерно безплатна бира и три кебапчета, Бюрека да го разсмива, Серльо да го плаши, Мазньо да го *** отзад за кеф, Болен да му обещава 1000евро заплата и Боко да им е виновен иииии оооо Българио ти си земен рай!!!!!Мммм ама какъв е този шум отвън, кви са тия *** дето викат оставка? Кой, как кой не разбрахте ли за 24г. бе *** та ни разваляте рахатлъка каза Миков между две големи глътки!!!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се сменим със скандинавците само за година време.После нека правят пак изследване.Бас слагам,че ще има бесилка във всеки град и село и за година ще изчистят всички гадове в държавата ни.Ние обаче там ще съсипем тяхната,особено ако си вземем и ***.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, ако дойдат тука скандинавците, да изкарат един месец нашите доходи и ще им увехнат усмивките.
20
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Отпушиха се...антибългарите,като този преди...мен(22) и сега правят...агитация всички да се...чупим и да останат те с...аборигенския си...електорат.Ти ако си...***,бегай на...далеч,остави истинските българи:ще се оправим,въпреки вас и...продажните ни политици.