Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна

Нови сблъсъци имаше днес между сепаратистите и украински сили
Обновена: 1 фев 2015 22:23 | 1 фев 2015 22:23,
368
Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна
Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес.

В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на  Контактната група вчера в Минск, съобщи Елисейският дворец.

Още по темата
Оланд, Меркел и Порошенко са призовали за незабавно прекратяване на огъня, се казва в съобщението на френското президентство.

Призивът дойде на фона на нови съобщения за престрелки в Източна Украйна.

Проруските сепаратисти продължиха днес атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево . Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили, в която през последното денонощие са загинали 13 правителствени войници, а 20 са били ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирайки официално  съобщение на властите в Киев.

Няма данни за загубите на бунтовниците.

Дебалцево лежи на железопътната линия, свързваща двете крепости на бунтовниците - Донецк и Луганск. Според говорител на украинския Съвет за сигурност сепаратистите са атакували няколко села около Дебалцево.

Жертвите на войната в Източна Украйна, започнала през април, вече са над 5100. Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
В Косово направиха референдум да се отделят от Сърбия и се отделиха. Германия, с канцлер Меркел беше една от първите държави, които признаха Косово.В Каталония хората искаха да направят референдум....Не бил коституционен. Най-висшата форма на демокрация- референдума е противоконституционен в една демократична държава?В Донецката област референдума е незаконен...По чии закони? На САЩ? Не се признава и толкова. Да умират хората. Все толкова. Хора има достатъчно. Важна е демокрацията.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел, Станишев и Вигенин не подкрепят Русия! Яне Янев, също!
12
0
 
27
 
! Отговори
витка преди 9 години
и порошенко призовал за мир ... ега ти наглеците , тоя е направо за трибунал
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската армия обстрелва населените места с американски снаряди.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подли, двулични, лицемерни, нагли, алчни еврогейци!
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призовават за мир чрез смърт и разстрел?!
8
0
 
26
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Само наште политици са по-големи лъжци и лицемери. Довчерашните партийни секретари и деца на номенклатурни кадри днес носиха цветя на опелото на Зелю Зелев и плюха комунизма на въведения от тях помен за жертвите на тоталитаризма.
7
1
 
12
 
! Отговори
щраих преди 9 години
от това което четете по очевидно няма какда бъде фашовете пъблично се подкрепят просто няма как да стане хитлер и сс просто ги няма продължението е кристално ясно
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шфабите прилапаха ГДР, но го наричат обединение на Велика Германия. Присъединяването на автономен Крим към РФ, обаче било най- висш държавен тероризъм!...
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киев да спре да обстрелва населените места в Донбас и тогава да моли опълченците да спат да го бият. Никой не вярва на лицемерните жидо-бандери.
4
2
 
43
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Повече от година Путин призоваваше за моментално прекратяване на военните сражения там,а същите тези триполови грозници и онзи Хамериканец с повечкото теб обвиняваха хората от Луганск,Донецк и ги наричаха терористи,а убийците обикновенни военни,които "пазят" страната си.Сега нещата се обърнаха и гнусните западняци ревнаха.Ред е на Путин да го играе глух за американско-европейските приканвания.
3
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кървавият Педро призова за мир!ХАХАХА!
2
5
 
55
 
! Отговори
Teodor преди 9 години
Не ги е срам тия фашисти! Избиха мирно население в собствената си държава! Жилищни квартали, болници! Смърт за такива ***!
1
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киевските фашисти да.си изтеглят силите и няма да има сблъсъци.