Станишев: Европа е длъжница на младежите!

Обеща нови лица и жени в листите за следващите евроизбори
30 авг 2015 19:05,
33
Станишев: Европа е длъжница на младежите!
Снимка: Reuters

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев беше гост на традиционния летен лагер на младежката организация на партията, който събра повече от хиляда младежи от цяла Европа в Португалия, съобщи прессужбата на ПЕС.

Пред тях Станишев потвърди ангажимента си да работи за повече младежи и жени в партийните листи за следващите евроизбори през 2019 г., както и за повече европейски политики и инициативи, насочени към младите хора.

Сред множеството въпроси, зададени към него, се откроиха три основни теми, които вълнуват младите политически активисти във всяка страна членка на ЕС.

Едната беше за трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между Европа и САЩ (ТПТИ). Станишев припомни, че социалистите са категорично против занижаване на социалните стандарти в Европа, подкопаване на европейските правила по отношение на генномодифицирани продукти, клониране на животни и др. и че няма да подкрепят арбитражен механизъм между инвеститори и държави в този му вид.

Той допълни още, че именно благодарение на социалистите Европейският парламент е приел позиция, в която недвусмислено се определят червените линии по тези и други ключови въпроси, и с която преговарящите трябва да се съобразят, ако искат споразумението да бъде ратифицирано от ЕП. Пред младежите той обяви, че ПЕС ще стартира кампания за прозрачност на преговорите по ТПТИ и ще настоява гласът на всички засегнати страни да бъде чут.

Втората група въпроси бяха свързани със ситуацията в Гърция. Станишев подчерта: "Ако страната успя да остане в еврозоната, това се дължи именно на усилията на социалистите. Докато някои открито работеха за Грексит, ние настоявахме за връщането на страната обратно на пътя на икономическото развитие, тъй като евентуално напускане на еврото би имало тежки негативни икономически и политически последици не само за Гърция, но и за целия ЕС".

Във връзка с безпрецедентния бежански натиск към Европа лидерът на ПЕС посочи, че нито една страна не е в състояние да се справи с този проблем сама. "Необходими са общи решения и общи правила, базирани на солидарност, защото този проблем засяга всички ни", заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Бооо преди 8 години
Ах този палавник Станишев,на младежи налита.А уж Жена деца има.....извратеняк.
19
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Еми организирай им един Ленински съботник.Може и Димитровски.Те ще го оценят.
18
4
 
2
 
! Отговори
66 преди 8 години
Почти всички писали дотук са дали израз на партийната си злоба и ограниченост,защото никоя от трите позиции изразени от г-н Станишев не могат да бъдат оборени с логични аргументи."Прозрачност на преговорите" с американците-ами категорично ДА,за да се знае какво се договаря и приема ли се то от европейците.Какво лощо има в това и кой разумен човек би възразил?За отношеннието към Гърция и бежанците становището на ПЕС също е разумно-това според мен са част от провокациите на 21-и век ,които са све
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кого защищава политически и управленческия некадърник Станишев,поклонник на Азис и "вдъхновяващ" го интелект и пример за подражание е Симеончо?През гугъла:" Мобилизационный ролик.Добро с ракетами"
16
2
 
10
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Даже няма да чета статията - и заглавието ми стига - тоя папагал някога да е свършил нещо друго, освен да си разхожда костюма и да "говори на микрофона"?
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ПЕС ще стартира кампания за прозрачност на преговорите по ТПТИ"Значи ПЕС подкрепя все пак ТПТИ?! Браво!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1"ГОЛЯМ АРТИСТ на европейския театър!
13
1
 
7
 
! Отговори
ABC преди 8 години
" Обеща нови лица и жени в листите за следващите евроизбори"Кре****я до шия излиза, че се избират лица заради половата им принадлежност не заради компетентността им...
12
1
 
14
 
! Отговори
www преди 8 години
НИКОМУ НЕНУЖЕН...
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станишев, като БСП и преди БКП трябва да бъдат изхвърлени в историята. Нищо добро нямаше в България по време на комунизма и е време да бъде забранен, заедно с БСП и АТАКА
10
2
 
14
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Охранен и оял се пес. В момента курварува в Брюксел!
9
24
 
3
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Станишев е голям български политик, оплюван от дребни и продажни същества. Така е в "демократичната" ни родина - завист, злоба, глупост, омраза. С тези качества стоенето на едно място ни е гарантирано.
8
3
 
20
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Каквото и да се напише за този мишок ще е малко.Нито ден трудов стаж във фирма или държ.институция. Само микрофони и кавали.А, бе *** от всякъде.Той,Куневица, Додука,Тиквата, ***, Острото и цялата компания в ,, Искъро,,.Само в затвора им е мястото.Да гласуваме по съвест на изборите.
7
2
 
13
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
"Станишев: Европа е длъжница на младежите!"Браво Серги, умник си ни ти.Само трябва да кажеш още: а младежите са длъжници на "нашата партия" ! Апропо, Европа е длъжник на "Партията" и въобще, ако не беше "партията" и "ръководната и роля" ,ние още щяхме да сме *** и теория на еволюцията не би функционирала без "партията" .
6
3
 
13
 
! Отговори
alf преди 8 години
ТОЯ ОЩЕ ЛИ Е В ИГРАТА?
5
3
 
10
 
! Отговори
до кой не скача... преди 8 години
Ееее батка демоде си, тая игра я играха овцете на Орлов мост 1990 г. докато ЦРУ под прикритието на Максуел и Луканов изнасяха държавните активи към ФЕД. Станишев и БСП са толкова леви и комунисти, колкото и ЕНП. Прявят кот каже фамилия Ротшилд и Рокфелер. Модерните леви, десни са едно цяло, като играта с доброто и лошото ченге. Ай стига вече с тъпата пропаганда за комунистите, няма държава в ЕС и НАТО с ляво правителство!!! Кога С.Корея или Куба влезнат в НАТО, значи нас ни управляват комунисти!
4
2
 
13
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
И тоя българомразец като Куневица,а и не го и крият.....Ех да може някакси да се обърнат времената!? Щях да им нанеса най голямата обида за тях(***) щях да ги принудя да работят!?.....
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на тебе ти дължим дузина павета в лицемерната, алчна муцуна!
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже пази България от такива плъшоци!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой беше този?