Юнкер "силно, силно, силно" подкрепя България за Шенген

Борисов: Путин е наясно защо беше спрян "Южен поток"
17 дек 2015 19:29, Елка Василева
143
Юнкер "силно, силно, силно" подкрепя България за Шенген
Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Силно, силно, силно подкрепям България за Шенген. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред български журналисти в Брюксел. Той прекъсна за момент брифинг на министър-председателя Бойко Борисов, за да го поздрави и да изрази подкрепата си.

Премиерът благодари на всички свои колеги от Европейската народна партия, които днес са дали нашата страна за пример и са настояли България да бъде приета в Шенген като награда за начина, по който управлява своите граници.

Борисов изрази категоричната подкрепа на нашата страна за идеята на Европейската комисия за обособяване на общоевропейска гранична агенция.

Още по темата

България се справя сама (с охраната на границите), ако има финансова помощ, не бихме отказали. Нека всички се стегнат сами да се оправят, а ако не могат - другите да им помогнат. Така премиерът коментира предложената от ЕК възможност екипи на общоевропейската агенция да предприемат намеса в погранични райони на ЕС, дори и без да са били викани от съответните национални власти, в случай на криза.

Премиерът заяви, че е категорично против идеята държавите, които приемат малко или отказват да приемат мигранти, да получават ограничени еврофондове. Не сме поставяли никога въпроса за стотиците милиони, които харчим за охраната на шенгенската граница, това е наш дълг към всички останали. Тази тема, по този начин повдигната, може да създаде много трусове в ЕС и да постави в деликатна ситуация много премиери, коментира Борисов.

По повод изявлението на руския президент от днес за газопровода "Южен поток" и България, Борисов посочи, че Владимир Путин е наясно, че спирането на проекта е било не заради това, че нашата страна е била срещу Русия, а защото изпълнява като лоялен член на ЕС всички наложени санкции и разпоредбите на третия енергиен пакет.

По повод исканията на Великобритания за промени в законодателството на ЕС, с които да се ограничи получаването на социални придобивки от чужденци, Борисов изрази очакване темата да бъде обсъдена. Това, че Европа е направила така, че хората десетилетия наред да си плащат данъците и осигуровките и впоследствие да имат добро бъдеще в пенсионна възраст или при безработица, не означава, че притокът на хора, които искат да живеят по-добре, трябва да продължи до безкрайност. Всеки народ е длъжен да подреди страната си така, че да си живее добре на своя територия. Не може това, което те са си изградили години наред, да бъде ползвано от всеки, който прецени, допълни министър-председателят.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
48
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Тоя пак ли обарва Тиквето :) Голям майтап е :)
20
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странджа, бас ловя, че по татово си бил личен партиец и партийни награди си имал. След това си скачал, защото " който не скача е червен".
19
19
 
36
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Каква колосална разлика между Борисов и Путин... - единият е владетел на Кремъл, а на другия целият свят е в нозете му - навсякъде канен, навсякъде приет... - за ръста няма да казвам нищо...
18
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако удържим на руските попълзновения към България, ни чака по-добро бъдеще!
17
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато политик от този ранг каже така, значи ще стане!!!
16
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзЗа какво ни е този Шенген?когато в ЕС се стоят огради?и съюза е криза?...Глупава опорната точка. Нас ни работят с Шенген но ние казваме - ааа, на нас така ни е добре, за какво ни е Шенген. Ами на другите за какво им е? Защо Швейцария, Германия, Франция, Италия, Холандия са толкова глупави и не излязят от Шенген. А иначе искаме да сме като тях. Говорят за мини-Шенген, само те да си останат, за какво им е, щом на нас не ни трябва!
15
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Шенген ще влезем!!! И то не в далечното бъдеще!
14
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото на някои да не им се вярва или да искат да го подценят, но България има важна роля за ЕС!
13
8
 
43
 
! Отговори
Гласоподавател преди 8 години
Алкоолика пак Буааааа Шамари на Нашто Слънце Само да ни земии да му Повреди Гънкитече кво ша праими тогиз
12
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, па тоя, тръгнАл с Путин да си го мери. Я, се пОгледни каква си гайда!
11
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"България се справя сама (с охраната на границите), ако има финансова помощ, не бихме отказали."...България спря Южен поток в името на общите интереси - принципно правилно. Спря Козлодуй в името на частните интереси на западноевропейски комании които да вземат клиентите на Козлодуй. Турция получи 3 милиарда евро за бежанците. А с България се подиграват и ни подритват като хора втора ръка - има само общи интереси и интереси на Запада, не и на България. ЕС, мерси, не го искаме повече!
10
23
 
38
 
! Отговори
аман от вас преди 8 години
десетина пишещи против правителството и подкрепящ се ........ продажници ходете в Сибир
9
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце -европеецо, пардон шопо от село банкя
8
8
 
47
 
! Отговори
Силно, силно, силно преди 8 години
Со шамарите по врато!
7
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП не е интересно , те одавна са мъртви , дай да гелдаме Боце гробокопачът .....
6
8
 
40
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Гласувайте пак за този изверг, защото да не дойдело по голямо зло!
5
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oт 26 години - силно ,силно ни подкрепяте в унищожението на държавата и народа ни ! Триполови лицемери !
4
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С лидери като Путин се преговаря , а с мекотели като Бойко го питат рита ли още мач за Бистришките тигри , идвала ли е скоро Цеца на концерт в София , вървили Тойотата V8.....от тоя сорт .....овчарски въпроси
3
9
 
56
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Бедноста е единствения изтрезвител от заблудата.
2
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как сме Началник?