Шойбле поиска общоевропейска армия

ЕС да увеличи разходите си за отбрана, съветва той
Обновена: 27 дек 2015 14:16 | 27 дек 2015 14:14, Красимир Ангелов
183
Шойбле поиска общоевропейска армия
Волфганг Шойбле. Снимка: Reuters

Заради множеството конфликти край границите си и миграционните потоци, Европейският съюз трябва да увеличи разходите си за отбрана и да се стреми към създаване на обща армия. Това заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за "Билд ам зонтаг".

По думите на министъра, съюзът трябва да харчи повече за съвместни отбранителни инициативи, а страните членки трябва "постепенно да стигнат до обща външна политика и политика за сигурност".

Според Шойбле крайната цел трябва да стане създаването на "единна европейска армия", при което "средствата за издръжката на 28 национални армии биха могли да се използват много по-ефективно".

Пред неделния вестник финансистът подчертава, че ЕС трябва активно да съдейства за стабилизиране на положението в Близкия изток и Африка, а освен това трябва да укрепи външните си граници, което е "общоевропейска задача", отбелязва БТА.

Шойбле смята, че всички погранични страни членки трябва да бъдат подпомогнати в охраната на границите, но упреква Гърция, че "години наред на спазва Дъблинските споразумения" и "прехвърля на други вината за собствените си проблеми". Волфганг Шойбле отбелязва още, че източноевропейските страни трябва също да приемат мигранти, "макар и по-малко, отколкото Германия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До ШопГ-н Шоп, Вие за Русия ли говорите? Я прочетете статията? Тук за Русия ли става въпрос? Или за нещо друго? В статията е написано, че тази армия трябва да пази границите на Европа, но не е спомената Русия. Защо постоянно надценявате Русия, не мога да разбера. Да не би да са тръгнали да ни нападат? Защо хората възприемат критиците на настоящата форма на ЕС като русофили? Явно Русия не можем да я извадим от главата на много българи, те само за нея си мислят.
71
0
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusОдисей, ще се радвам да направиш един анализ на това, колко печели Германия от ЕС. Ние плащаме, но Германия е главният печеливш от ЕС.
70
1
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До ШопВ обкръжението си имам почти изключително хора, които са обиколили целия свят. С хора, които не са излизали от село, нямам честта (не че имам нещо против) да общувам.
69
1
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusОдисей, предпочитам да плащам за България! Или поне за европейци!
68
0
 
3
 
! Отговори
ти шоп ли си или преди 8 години
Българин
67
2
 
0
 
! Отговори
До еr преди 8 години
За първи път бях във Германия (ГДР спорт)през 1986г.Във обединената вече Германия идвам от 1993г. Но от как купих къща преди 5 години живея постоянно тука и лично моето мнение е че със всеки изминат ден Германия става по силна и по хубава за живеене. Извинявай още веднъж ако те засегнах.
66
0
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Odysseus:) Ако не ни принудят да приемаме бежанци, защо не! Аз обаче мисля, че Германия ще ни принуди да приемаме.
65
0
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До 119Не всички хора в България живеят зле. Не всички хора в Германия живеят добре. Моите приятели в България живеят много по-добре от хиляди немци. В Германия беше много добре навремето, нещата в момента много се влошават. Но това е от моя гледна точка. Аз сравнявам, какво беше преди, и какво е сега, сравнявам наемите, сравнявам заплатите. На мене не ми харесва да работя за бежанците, ако на Вас Ви харесва, това е лична позиция, която аз респектирам.
64
0
 
3
 
! Отговори
Do er преди 8 години
Извинявай мислех че всички идваме от България,
63
0
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До 116Кой Ви дава право да наричате чуждото мнение помия? Вие явно не живеете отдавна в Германия, и още не сте се научил на обноски. Всеки има различни представи за добър живот. В Германия се живееше, допреди 5 години прекрасно. Сега е съвсем друго положението. Всеки има право на мнение. Различията в мненията се дължат на стартовата позицията. Има хора с повече претенции от Вашите. Приемете го! Аз приемам, че на Вас Ви хорасва в Германия, сигурно не сте живели добре другаде.
62
1
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До 114Пресата, която чета е Дневник, Днес.бг, Die Welt, Zeit Online. За RT нямам време. Това, което на мене ми става ясно е, че Вие не търпите противоположни на Вашите мнения. Вие определено сте жертва на RT. На Вас какво Ви пречи това, че някой не одобрява ЕС в сегашния му вид? Един диктиран от Германия ЕС, в който Гърция, Испания, Франция и Италия са в състояние на фалит, е отровен за европейските граждани. Това е моята позиция. Хората са различни. Аз не съм любител на колективизма.
61
1
 
1
 
! Отговори
Do er преди 8 години
Опазил ме бог,кой съм аз да ви гоня.Но тая помия ми идва във повече и ние живем във Германия и виждам всеки божи ден колко хубаво си живеят немците
60
3
 
1
 
! Отговори
До ЕР преди 8 години
ЕР - като прочета такива фенове на по-малко Европа и такива дето говорят за Новия Свровен Ред ми става ясно много бързо, че си жертва на RT (или глашатай разбира се). ЕС в сегашното състояние е твърде бавен и бюрократичен, но аз във всички случаи смятам, че е ключа за икономическото оцеляване на Европа и за мира!
59
0
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До 111Ми не е толкова лесно, колкото Вие си мислите :) Без подготовка нищо не става :) Нещата се развиват по-бързо, отколкото ние можем да реагираме.Друго жилище в Германия не може да се намери. Нали знаете, в момента какъв ужас е на пазара - НЯМА!
58
3
 
2
 
! Отговори
браво преди 8 години
Отдавна беше време!
57
0
 
2
 
! Отговори
Do 109 преди 8 години
Lesno e, liebe ep. Idete v drug dom i drug adres.:-)Domove mnogo po sveta.:-)
56
1
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 106Това са фашистки аргументи. Sie müssen nicht in Deutschland leben! Кулминацията на фашизма във Вашия коментар. Вие искате да ме изгоните от дома ми ли? Никой не обикаля по гетата, но гетата се приближават до къщата ми, разбирате ли? Ако Ви е по-лесно да разберете - наблизо има бежански лагер. Сега ясно ли е?
55
0
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusРазбирам аргументите Ви, Одисей, уважавам позицията Ви. Аргументите Ви добри, но аз не мисля така, защото не харесва настоящата форма на ЕС. Така или иначе, от нас нищо не зависи и ни остава да си пишем по форумите и да си спорим. Доколкото е запазен добрия тон, на мене ми е приятно да чувам противоположни на моето мнения :)
54
0
 
2
 
! Отговори
Ohlala преди 8 години
Maliii, ko sha prai monaco, bruxelle i luxemburg bez eu?!:-):-):-):-) ko prikazvash ep, i ti odiseico?
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дами и господа никой не ви задължава да живеете във Европа или Германия, щом не ви харесва света е голям и има безброй други места.И още една препоръка спрете се да обикаляте между араби и турци във гетата Dass nervt.