Шойбле поиска общоевропейска армия

ЕС да увеличи разходите си за отбрана, съветва той
Обновена: 27 дек 2015 14:16 | 27 дек 2015 14:14, Красимир Ангелов
183
Шойбле поиска общоевропейска армия
Волфганг Шойбле. Снимка: Reuters

Заради множеството конфликти край границите си и миграционните потоци, Европейският съюз трябва да увеличи разходите си за отбрана и да се стреми към създаване на обща армия. Това заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за "Билд ам зонтаг".

По думите на министъра, съюзът трябва да харчи повече за съвместни отбранителни инициативи, а страните членки трябва "постепенно да стигнат до обща външна политика и политика за сигурност".

Според Шойбле крайната цел трябва да стане създаването на "единна европейска армия", при което "средствата за издръжката на 28 национални армии биха могли да се използват много по-ефективно".

Пред неделния вестник финансистът подчертава, че ЕС трябва активно да съдейства за стабилизиране на положението в Близкия изток и Африка, а освен това трябва да укрепи външните си граници, което е "общоевропейска задача", отбелязва БТА.

Шойбле смята, че всички погранични страни членки трябва да бъдат подпомогнати в охраната на границите, но упреква Гърция, че "години наред на спазва Дъблинските споразумения" и "прехвърля на други вината за собствените си проблеми". Волфганг Шойбле отбелязва още, че източноевропейските страни трябва също да приемат мигранти, "макар и по-малко, отколкото Германия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 98+++++++++Тиквата изпълнява заповедите на "големите", затова е така.Естествено, че решението е по-малко Европа. Гърция, Италия, Испания са фалирали държави и те, благодарение на ЕС. Финландия официално обяви, че това нещо ЕС е абсолютен провал.
51
2
 
10
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusЗа съжаление нищо не можем да направим, така е. Ама поне можем да се посъбудим, и да видим, в какъв театър живеем. В статията, която ти пуснах, се описва, какви са последствията за депутатите, ако гласуват с НЕ на предложенията на Меркел - загубват си работата в най-общия случай. Познато, нали? Демокрация, свобода на словото, човешки права - това са понятия от Детския Свят, в който някои хора живеят. В света на възрастните е различно, за съжаление.
50
3
 
8
 
! Отговори
do 13 преди 8 години
НАТО е съюз, а не обща армия! Разликата е във финансирането и командването. НАТО може да препоръчва, но не да задължава! Както ако някой си изтърве нервите като Турция, тогава НАТО няма да хукне като сляп да спасява някой си див турски генерал, който решил да се прави на велик пред Русия. Както казах, разликата е в командването!
49
2
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До до 92Ми радвам се за теб, слънце! Ама за себе си не се радвам, че живея в Германия, разбираш ли? Всеки има различни претенции към живота, и към обкръжението си, и към жилището, в което живее, нали така. Някой са доволни на 1-стайно жилище, други искат къща. Така че, респект, ти вече си немец! Браво! Немски говориш ли?
48
9
 
1
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
Живея от 12 години в Германия. Нека ми е зле!
47
2
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusАз от свободите си не желая да се отказвам! Това с развитите демократични общества е някаква илюзия, Одисей. Пускам ти един линк за демокрацията в Германия. Мисля, че владееш немски:welt.de/politik/deutschland/article150336997/Nur-ein-Apparat-der-funktionieren-soll.html#disqus_threadВ Германия построиха социализма! Нещата са зле!
46
1
 
6
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusМоже и да е така. Аз за нацизма в Русия не съм информирана. В момента като руса източно-европейка за мене е опасно да се разхождам, даже през деня, в определени квартали в Германия. И повярвай ми, не ги говоря наизуст, защото живея в Германия. В Германия имаме нацисти, антифашисти, които са точно толкова опасни, и мюсулмани, които не признават светските закони. Това е Германия, за Русия не знам, как е. Но какво общо има Русия тука, Одисей? Ние с Русия не сме тръгнали да се съюзаваме
45
1
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Odysseus 78Одисей, тука може и да си прав, тъй като аз нямам съзнателен спомен за онова време. Но ние живеем на прага на 2016-та година. Това, което се случва в момента в ЕС е, че ни ограничават пак гражданските права и свободи. Ще става по-лошо, разбираш ли? Не знам, дали ще стане толкова лошо,колкото тогава, но ще е по-зле дори от сега.
44
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusОдисей, кой говори за населението на Сирия. Сирийците представляват 20% от бежанците. Я погледни откъде са бежанците! Ти си мислиш, че в Германия идват само сирийци ли? Боже!
43
1
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusТези данни не включват бежанците, Одисей! Това са данни за гражданите в дадена държава. Я ми кажи, в Русия палят ли къщите на мюсулманите, в България палят ли ги? Ти виждали ли си гетата, в които живеят тия хора? Защо сравняваш несравними неща? Каква ти е тазата на тебе тука? Ислямизация ли? Искаш да ни убедиш, че Русия ще бъде по-бързо ислямизирана от Германия ли?
42
1
 
4
 
! Отговори
шаши преди 8 години
66 нищо не се крие.Нищо не може да се забрави, щом го има написано. Само не се говори за това.Винаги неуките лесно се подлъгват, когато нещо се повтаря от политици или историци.. Затова са маси- безлични маси от неуки и подивели от безпаричие- маси. А в западна Европа осигурени, сити и спокойни. И затъпяли. Не е ли едно и също?
41
1
 
3
 
! Отговори
az преди 8 години
seti se Mara da se pobara....nali vie gi pokanihte pak sega tova i onova, ai siktir
40
2
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
НАТО си е НАТО, ЕС си ЕС.Ако има единна европейска армия и се използва по предназначение за държави като България може да е по-спокойно.
39
3
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusИзвинявай, Одисей, но защо в момента говорим за Съветския Сюъз? Това е някакво минало. Аз нямам съзнателен спомен за това време. Коментарът Ти издава все пак, че ти искаш да бъдеш РОБ. И се опитваш да ме убедиш, че това робство е по-добро от онова, което е било? И се опитваш да ме убедиш, че можеше да е по-лошо?
38
3
 
8
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
САЩ НИКОГА НЯМА ДА РАЗРЕШИ НА ЕС ДА ИМ СВОЯ ВОИСКА НАЛИ Я ИМА НАТО.ОСВЕН ЕС ДА ИЗЛИЗА ОТ НАТО САЩ ИМ СЪЗДАВА МНОГО ПРОБЛЕМИ.КАТО РАЗВАЛЯ ИКОНОМИЧЕСКИ РАЗВИТИ СТРАНИ
37
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До OdysseusНе знам в Русия, колко са, но за Германия данните са ти остарели. В България също има около 13%, ама какво от това? Ти разлика между мюсулмани и мюсулмани правиш ли? Ти имаш ли представа, че от началото на 2014 г. в Германия са дошли 2,5 млн. бежанци, мнозинството мюсулмани, мнозинството мъже. Ти имаш ли идея, колко ще станат тия хора, когато изтеглят семействата си в Германия? Я вземи да потърсиш прогнозите в пресата за 10 млн. до края на 2016-та, и тогава ми говори, колко са?
36
10
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Никой не трябва да стои на пътя на Победоносната Американска Армия. Долу Европейския съюз, да живее САЩ!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 56Господите, коментарът Ви и стилът Ви показва, колко сте интелигентен. Когато имате мнение, противоположно на някой от фористите, поне се постарайте да се аргументирате грамотно. Иначе коментарът Ви става безсмислен.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа вече има многочислените войски на НАТО и огромен брой военни бази на САЩ . Какво друго ти трябва? И защо? С които ние се борим в Европа?
33
5
 
5
 
! Отговори
EP преди 8 години
До ВОЙНИК ОТ КЕРБАЛАПрозират им намеренията за хората, които могат да мислят! Ама я вижте коментарите на хората, които искали да бъдем анексирани от Германия, която в момента бива използвана за налагане на Новия Ред. Като чета понякога коментарите се отчайвам, колко неинформирани хора има, и как си мечтая да станат още по-големи роби отколкото са в момента. Или те си мислят, че по-лошо не може да стане? Може може! Стойте и гледайте...това, което ни готвят, няма да е много вкусно.