В Белгия задържаха двама, готвили атентат преди Нова година

Те нямали връзка с терористичните нападения в Париж
29 дек 2015 11:52, Елка Василева
3
В Белгия задържаха двама, готвили атентат преди Нова година
Снимка: архив, Reuters

В последните два дни полицията в Белгия е задържала шестима души, двама от които са оставени в ареста по обвинение в планиране и подготвяне на атентати на няколко емблематични места в центъра на Брюксел, съобщиха местни медии.

Прокуратурата уточнява, че при обиските не са били намерени оръжия и взривни устройства или вещества. Били са открити електронни материали с пропаганда на "Ислямска държава", както и учебни пособия за водене на военни действия.

Твърди се, че атентатите е трябвало да бъдат извършени преди Нова година. Пояснява се, че задържаните нямат "никаква пряка връзка" с атентатите в Париж през ноември.

В други информации се съобщава за голяма полицейска операция в центъра на Брюксел снощи, след като водачът на автомобил с френска регистрация е отказал пътна проверка. Наложило се е преследване на чуждестранния автомобил и произвеждането на предупредителни изстрели в едни от най-натоварените за движение участъци и часове. Задържани са двамата, пътували в автомобила, не се споменава за открити в превозното средство оръжия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: атентатбелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Да видим до кога ще успяват със залавянето на терористи при тази навалица там от мюсулмани.Само се залъгват с това че "не били свързани пряко с ИД". Просто тактиката им се е променила и терористичните клетки действат самостоятелно.
2
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Като гръмнат утре в Брюксел.. Всички ли ще сме белгийци или те не са толкова хора колкото французите. Да не говорим за това, че атентати стават в Афганистан, Нигерия, свалят руски самолет, гърмат се в Турция, ама тва не е важно, важното е като се гръмнат във Париж ти да си съпричастен, ЩОТО тоя до тебе е бил уж съпричастен, а ти си просто една овца :) Всички с тия френски знаменца сте просто едни позъори :)
1
1
 
0
 
! Отговори
Annaduk преди 8 години
Prilicha na reklamata na supermarketa ^ za relaks v kuhniata?!