Разгонената мъжка глутница – нова престъпност в Германия

Полицията безпомощна: Регистрираме, за повече нямаме сили!
6 яну 2016 19:30, Елка Василева
256
Разгонената мъжка глутница – нова престъпност в Германия
Снимка: Reuters

Крайно време е да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност, коментира в Дойче веле Фолкер Вагенер по повод грубите посегателства срещу жени насред Кьолн.

Здраво подпийнали, под плаща на нощта, те нападат жени, бъркат под полите и в деколтетата им. Насред Кьолн, групово. Няма никакви съмнения, че извършителите са млади мъже, които на външен вид изглеждат като араби или северноафриканци. Няма съмнение и за друго: дебатите за мигрантите и бежанците навлязоха в нова, ескалираща спирала. В социалните мрежи новината избухна като истинска бомба.

Още по темата

Грубите сексуални посегателства станаха известни на обществеността със сериозно закъснение. При това шокиращата новина дойде не от полицията, а от самите жени, от жертвите. Със своите официални жалби те отприщиха лавината, която сега сериозно застрашава социалния мир в страната.

Защото нощта на разгонената мъжка глутница край Кьолнската катедрала се вписва директно в земетръсния дебат за бежанците. Германското общество е поляризирано до крайна степен. А географският произход на извършителите и характерът на техните действия разгарят още повече обществената възбуда.

Само това ни липсваше след историческата 2015! Над един милион бежанци смятат Германия за най-прекрасното място на света и затова пожелаха да намерят подслон именно тук - при това в рамките на една година. Германското правителство със сетни сили вече месеци наред крепи равновесието в една страна, чиято обществена хармония е изложена на сериозно изпитание. А онези, които защитават отвореното общество, непрестанно са подложени на атаки откъм лагера на потенциалните или откровени ксенофоби.

След случилото се в Кьолн има опасност атмосферата радикално да се промени. Когато предразсъдъците срещу чужденците започнат да звучат като факти, вече няма никакъв смисъл от предупрежденията, че не бива всичко да се хвърля в един кюп. Омразата срещу бежанците и кандидатите за убежище се надига с небивала агресивност, а ксенофобията отново излиза на мода.

Всичко това обаче не бива да засенчва факта, че ние дълго време не осъзнавахме проблема с новата престъпност в резултат от миграцията. Защото сред бежанците положително има и хора, които не са непременно образцови, мили и грижовни бащи.

Хулиганите край Кьолнската катедрала бяха млади мъже. Голямото мнозинство от бежанците - също. След изминалата 2015 година трябва да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност наоколо ни. А този факт изисква нов тип мислене, нов тип действия.

"Вече нямаме сили"

Наложително е например да се подсили полицията. Как е възможно десетки жени да са били оставени на произвола на съдбата, без закрила срещу нападателите?

Обезоръжаващо звучи отговорът на един опитен полицай, който без никакво разкрасяване описва немощта на пазителите на реда: "Ние вече само регистрираме престъпленията, за повече нямаме сили".

А полицейският синдикат се опасява, че в случая няма да има нито една осъдителна присъда. Просто защото липсва персонал, за да бъде организирано ефикасно законово преследване на престъпниците. Тази диагноза звучи стряскащо на фона на променилите се обществени дадености в Германия.

Трудно можем да си обясним и сегашните правила за екстрадиране на хора, извършили престъпления. Здравият разум ни казва, че когато един мигрант извърши не едно, а няколко престъпления, той очевидно трябва да бъде екстрадиран.

Дори на най-обикновения пияница, който вдига скандали в кръчмата, веднага му налагат забрана да прекрачва прага ѝ, а футболните фенове, които палят пиратки на стадиона, на следващия мач също ще останат навън.

Бежанците и кандидатите за убежище обаче трябва да извършат едва ли не убийство, за да бъдат екстрадирани. След случилото се в Кьолн все по-малко германци ще проявяват разбиране към подобно практикуване на законите.


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
29
 
! Отговори
феликс преди 2 години
Може би е време българите да спрат да страдат от бай ганьовия комплекс.
По сравение с тая варварска орда ние сме си върха на културата!
160
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
европа вече не е същата. Европейците показаха че са слаби
159
0
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До Историк Така е, бай Историк!" Преведено" на български, ще рече: "Ша съ опрайм,бе - "СО КРОТЦЕ И СО БЛАГО И СО МАЛКО КЬОТЕК"!Ау-у-у к,во казах - дано не ме чуе хелзинкският комитет или, недай, Боже, българският СЕМ - та, да видиш, как ще ме линчуват за нарушаване правата на човек /исках да кажа, правата на изкопаемите/
158
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
немската машина се счупи.
157
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба,комесарите да се учат от комунягите,пак ли акъл да им дават,уж са техен кадър-значи като са дошли тия арабите много път,пари трошили като комунизъм дошли да гледат по реклами,както нашти казваха,че вие по-бързо ще го строите заради свръхпроизводството затуй се интегрираха и се вложиха,тъй тия техния феодален кат основа казаха и още се редят отзад да гледат туй представление,значи които не така шава ще му изстине местото кат в чакалня на гара,дори и ако престоя в залата е платен-портиера брои.
156
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Брайвик им показа как се прави. В рационалния вариант - една права лопата, тръба, винкел... зад врата и обогатяване на фуража в свиневъдството или месо и кокали за кучкарниците. Всяко действие си им равно по сила противодействие - втори закон, а Меркел е физик по професия.
155
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кастрация за тези получовеци!
154
2
 
37
 
! Отговори
Аз Малдив преди 2 години
Беше то времето, когато немската полиция се наричаше Гестапо. Сега е станала като вица за полицая-хомосексуалист:
- Стой, ще стрелям!
- Ти ли бе, да ти го туря от зад, ченге.
- Ми добре, подръж ми пистолетчетата...
153
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гневна европейка
Полицията да ги регистрира, да ги събере и кой от къде е !!! НАС КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ ТЯХ?!? НЯМА КОЙ !
...помнится совсем еще недавно,европейки жаловались на своих мужиков за "попытки сексуальных домогательств",если те открывали перед ними двери или дарили букетик....
152
0
 
46
 
! Отговори
aa преди 2 години
ЗА МЕН Е ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ МЕН КАТО ГРАЖДАНИН,БЕЗ КРИМИНАЛНИ ПРОЯВИ ,КОЙТО СИ ПЛАЩА ВСИЧКИ ДАНЪЦИ ,ДА МЕ КАРА КМЕТИЦАТА НА КЬОЛН ДА СИ ПРОМЕНЯМ НАЧИНА НА ЖИВОТ ,ОБЛЕКЛО ПОВЕДЕНИЕ ЗАРАДИ НЯКАКВИ БИОЛОГИЧНИ ИНДИВИДИ ДОШЛИ ОТ ФЕОДАЛНИЯТ СТРОЙ ,КОИТО 1 ЕВРО НЕ СА ПЛАТИЛИ ЗА ДА СЕ ПОЛЗВАТ ОТ БЛАГАТА НА ГЕРМАНСКАТА ДЪРЖАВА И ОБЩЕСТВО -КОЙТО ИСКА ОТОПЛЕНИЕ ХРАНА И КВАРТИРА ДА РАБОТИ -ДА СТРОИ ЖИЛИЩЕТО СИ И ДА ОТРАБОТИ ЗДРАВНАТА СИ ОСИГУРОВКА И СРЕДСТВАТА ЗА ТРАНСПОРТА КОЙТО ПОЛЗВА -ТРУДОВИ ЛАГЕРИ
151
2
 
23
 
! Отговори
Папата преди 2 години
Ето ви резулатат от плана Маршал дето толкова му се радвахте - разглезени страхливи мъже...
150
0
 
32
 
! Отговори
Папата преди 2 години
Ами време е за самоорганизация...
149
5
 
20
 
! Отговори
Близък Изток преди 2 години
Импотентните германци на се равняват със свръхпотентните арабо-африканци, добра новина за гейовете бих казал, но Исляма забранява хомосексуализма, така че немките щат не щат, ще почнат да раждат по 5 ро десет деца
148
2
 
27
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 2 години
ХРИСТИЯНИТЕ ДА СИ НАПРАВЯТ НА ПЪРВО ВРЕМЕ ЕДНО ЛЕКО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА САМОЧУСТВИЕ,СЛЕД ТОВА НЯКАКВИ ВОЕННИ ДОГОВОРИ ЗА ВЗАИМОПОМОЩ,ДОГОВОР ЗА ЗАЩИТА ИНАЧЕ НИ Е СПУКАНА РАБОТАТА..КОЙТО ПОСЕГНЕ НА ХРИСТИЯНИН,ДА ИМА СТРОГИ ЗАКОНИ,ИНАЧЕ ЩЕ НИ КОЛЯТ,ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ КАЗВАМ ВСИЧКИ ЗАСЛУЖАВАТ НАКАЗАНИЯ А НЕ МИЛОСТИНЯ.ИНАЧЕ ЩЕ СЕ СВИВАМЕ,СВИВАМЕ И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ.
147
1
 
38
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Майн фюрер, време е да отворите Аушвиц, да приемете новата работна ръка и,най-сетне, да назначите за главен лекар Менгеле. Потентността на вашите" гости" е със силно изразена сексуална агресия, а тя е лечима, ако не се лъжа, в китайски вариант : две тухли, които се срещат под определен ъгъл, на определено място...На работа, арийци!
146
1
 
51
 
! Отговори
гневна европейка преди 2 години
Ето един прекрасен повод да ги ЕКСТРАДИРАТ !!! ВЕДНАГА !!! Полицията да ги регистрира, да ги събере и кой от къде е !!! НАС КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ ТЯХ?!? НЯМА КОЙ ! А ние плащаме данъци и заплатите на полицаите ! НЕЗАБАВНО ДА ГИ ЕКСТРАДИРАТ ВСИЧКИТЕ ГАДНИ ХЛЕБАРКИ !
145
4
 
25
 
! Отговори
партиен член преди 2 години
Германките да бъдат добри и да помогнат на Африканците по лесно да се интегрират сексуално.
144
0
 
23
 
! Отговори
нашенец преди 2 години
За германците има един изход и той е изпитан в началото на 30-те години! Новият екшън герой е (А)Долф Линдгрен.
143
0
 
36
 
! Отговори
Историк преди 2 години
Историята се повтаря. Така ще е докато се роди новия Хитлер, ще изтребят 50млн. и пак ще почне толерантно отношение към останалите
142
0
 
9
 
! Отговори
Главполитагит преди 2 години
Ш-ш-ш-т, другари, таквис неща се пишат с дребен шрифт и късно вечерта, като новината се сваля рано сутрин, поради нисък интерес.