Обрат: Австрия няма да има крайнодесен президент

Независимият кандидат Александър Ван дер Белен спечели изборите
23 май 2016 18:00, Красимир Ангелов
132
Обрат: Австрия няма да има крайнодесен президент
Снимка: БТА

Независимият кандидат Александър Ван дер Белен печели президентските избори в Австрия, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Кандидатът на крайнодясната Партия на свободата Норберт Хофер, който снощи бе сочен за по-вероятен победител във вота, призна поражението си.

На изборите в неделя имаше известна преднина Хофер, но пуснатите по пощата бюлетини, които бяха преброени днес, се оказаха решаващи за победата на независимия кандидат, който е бивш лидер на “Зелената партия”. Очаква се резултатите от изборите да бъдат обявено официално по-късно днес.

Така бе предотвратена възможността Европа да има своя първи крайно десен президент от края на Втората световна война насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако резултатите са фалшифицирани - половината Австрия, гласувала за Хофер трябва да излезе на бунт. Ако ли не - всеки народ си заслужава съдбата, която в този случай ще е още мигранти, престъпления, изнасилвания и т.н. Още нещо - реално Австрийците категорично избраха Хофер, но много "австрийските граждани", тоест имигриралите от Турция(има турско малцинство в Австрия), Африка, Близък Изток, със сигурност са гласували за зеления...
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управляващите им трябва да се стегнат. Още две транспортни злополуки, една минумум. Трябва да обезглавят чудовището докато е време.
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То това беше ясно още от вчера, че гласовете по пощата ще обърнат нещата.
57
4
 
5
 
! Отговори
няма какво преди 7 години
До Анонимен 72да разправям на баба ти защото тя едва ли влиза в нета. а ако пратера или шонбрунн не ти говорят нищо няма какво да кажа. но точно днес с колегата австриец обсъждахме изборите и нещата са по-различни от както го виждате в България...ойда .
56
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още от преди два месеца се знаеше, че пощенският вот ще е зелен, въпросът беше с колко, явно с достатъчно, ЕС изживява своя най-труден, но и най-велик момент, нова епична битка спечелена срещу праисторическия национализъм и политическия популизъм,за пореден път европейците казаха не на омразата и консервирането и обърнаха поглед към бъдещето с неговите предизвикателства, наистина радостта ми е голяма, и все пак войната не е спечелена все още, след един месец предстои поредната битка...
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изборитe нe промeниат курса на страната , опрeдeлeн от "вeликитe" сили... замазват о4итe на хората с избори..рeфeрeндуми и тн. вси4ко сe "дeмократизира "!!!
54
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С гласовете по пощата е добро решение. Много по-цивилизовано да се защитава демокрацията с гласове по пощата отколкото демократично да го катастрофират в пътен инцидент като Йорг Хайдер.
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До това което гоайде, айде, не се напъвай, на баба ми ги разправяй, че живееш в Австрия. Като са срещу Европа и ЕС зашо спечели толкова много гласове - зеления дядка има само 20тина гласа повече - то от гласовете по пощата, брей. Те половината австрийци са глyпаци и не разбират че той ги лъжеl с програмата а имаl други цели, нали, тия които са са те сложили да пишеш тук напразно ти плащат май.
52
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хаха деформираното мислене на българина.Всички са като нас,лъжат ,нагласят избори и въобще всички са маскари.Философия която устройва най-вече Русия и нашата олигархия.
51
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално е добре за нашата страна че партията на свободата не спечели. Те са евроскептици в най-висша степен и доколкото разбирам искат Австрия вън от съюза.
50
4
 
4
 
! Отговори
това което го преди 7 години
До 59пишеш е от собствен опит или само от прочитане на програмата на партията ? защото те уверявам има разлика от обявената програма спрямо реалните идеи . понеже пиша от австрия и имам лични наблюдения те уверявам , че тези са и срещу европейците и ес а не само срещу мюслитата. за това е добре , че не спечелиха...просто трябва да разберат , че поотделно страните в ес са слаби....с 2-3 изключения.
49
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация - фалшификация. Нагласиха референдума в Шотландия че тея избори в Австрия ли няма да нагласят? И ако някой пък си мисли че ще позволят на Великобритания да се отдели от ЕС значи не познава законите на демокрацията. Ако ще и 90% да гласуват за излизане крайния резултат ще е за оставане.
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКолко лесно щеше да е всичко, ако въведат електронно ,,гласуване''!----При електронно правителство електронния депутат става един компютър без да може да се корумпира и затова го отлагат.
47
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като минат изборите, Тиквата изпълнява каквото му кажат босовете в Истанбул и Ню Йорк.
46
4
 
36
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Пълна измама! Световните негодници пуснаха в ход машината за фалшификации!! Няма начин да разрешат на Австрия да се опълчи и да се разграничи от напълно клекналата Германия. Целта е хаосът с май.муните в Европа да продължава! Еврото.растията и "ценностите" печелят, Европа и европейците загубиха.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди изборите са крайно бесни както Хитлер, а след като вземат властта стават еврогейци както Валери Симеонов и Орбан се съюзиха с центристите и монархистите
44
3
 
20
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
Вчера ден ми звънят от Австрия, "Бат Бойко ти баща ти майка помага , че ще стане крайнодесен президент", а аз им викам "няма да се пуашите, Цецо ще оправи нещатата."
43
7
 
34
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Австрийската Партия на Свободата не е срещу европейците, интегрирани в Австрия, имащи работа и плащащи данъци. ТОВА ГО ЗАПОМНЕТЕ ! Хофер и Щтрахе са ПАТРИОТИ, виждащи заплахата от Илямизация на Европа, а такива като Вас са слепи наивници. Явно не сте запознати с Програмата на тази партия. Жалко, че нямаме политици от техния ранг в България, способни да мобилизират голямата част от населението.
42
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех, пуснатите по пощата бюлетини да обърнат развоя, интересна работа, и ни най малко подозрителна... Как може в днешни дни човек да разбере дали е умствено изостанал - като си зададе въпроса дали вярва в "демократичната система"...
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе и тука винаги когато крайно десния атака като не печели избачава че другите манипулират вотали. Много *** хора като не печели човека им другите винаги манипулират