Обрат: Австрия няма да има крайнодесен президент

Независимият кандидат Александър Ван дер Белен спечели изборите
23 май 2016 18:00, Красимир Ангелов
132
Обрат: Австрия няма да има крайнодесен президент
Снимка: БТА

Независимият кандидат Александър Ван дер Белен печели президентските избори в Австрия, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Кандидатът на крайнодясната Партия на свободата Норберт Хофер, който снощи бе сочен за по-вероятен победител във вота, призна поражението си.

На изборите в неделя имаше известна преднина Хофер, но пуснатите по пощата бюлетини, които бяха преброени днес, се оказаха решаващи за победата на независимия кандидат, който е бивш лидер на “Зелената партия”. Очаква се резултатите от изборите да бъдат обявено официално по-късно днес.

Така бе предотвратена възможността Европа да има своя първи крайно десен президент от края на Втората световна война насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що беше всичкият този страх! Колко лесно щеше да е всичко, ако въведат електронно ,,гласуване''! Тогава нищо няма да смущава съня на елита! Ама и ,,по пощата'', явно върши работа:-)
39
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О Боже Господи колко си голям! Отдих за всички Бьлгари които си вадят с честен труд хляба в Австрия! На такива неонацисти като Нover Оrban които се кланят ден и нощ на Хитлрер! Мястото им е при русите.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента им не е само с церемониални функиии. На теория може да разпуска парламента.
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "зеленият" искаше по-либерална политика към мигрантите. Сега очакваме да отвори границите за чакащите в Идомени.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местните манга.ли веднага започнаха да бистят тукашната политика. Айде у селу уа. За австрия става дума. Питекантропи.
35
8
 
36
 
! Отговори
Пресиян преди 7 години
Каква изненада! Честни избори на територията на Европейските съветски щати не може и няма да има. Като на последните у нас. Очакваше се разгром на ГЕРБ, но след като Тиквата ходи с гипсиран крак в ТелАвив и след това с дупето напред във Вашингтон...о чудо! За това българи, моля не гласувайте! Изчакайте изборите с бюлетина номер AK47!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2018 са им парламентарните избори. малко под 50 % за партията на свободата, всичко останало за другите партия. Вероятно Щрахе ще трябва да създаде коалиционно правителство тогава, за да има изобщо такова. Освен ако в този период управляващите партии не се събудят и вложат, средства и енергия да привлекат избиратели. Което вероятно ще стане.
33
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше ясно, че "демократите" ще нагласят резултатите. Но може би така е по-добре. Със "зелен" президент агонията ще продължи и на следващите парламентарни избори Партията на свободата ще е първа. А това е много по-добре, отколкото да има свой президент, който им само церемониални функции. Просто времето работи за патриотичните партии и това олигархията много добре го знае.
32
3
 
38
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Този зелен имаше едва 20% на 1-вия тур. Сега спечели защото всички извън Австрийската Партия на Свободата се обединиха срещу нейния кандидат Хофер. При почти 50:50. Това е ОГРОМЕН УСПЕХ за патриотичната партия, показващ че на Парламентарните избори ще е първа и че може би Щтрахе ще е следващият канцлер, много по-важен пост отколкото на президента. Слушал съм на живо ерудирания и с великолепна риторика г-н Щтрахе и съжалявам, че България и Германия нямат политици от неговия ранг.
31
4
 
5
 
! Отговори
оптимален резултат преди 7 години
който се надявам да предупреди политиците от ес какво може да се случи ако продължават да пълнят ес с камилари. десният не спечели просто защото нямаше ясна визия кой е истинският му противник . едно е да се обявиш против мюслитата но е прекаленно да се обърнеш против останалите от европа !! има много хора от европа с австрийско гражданство и играейки едновременно срещу тях и турците се подхлъзна .
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този "крайнодесния" да го освидетелстват сега !
29
7
 
31
 
! Отговори
Мафия преди 7 години
Октоподът не пуска. Посредством фалшифицирани избори..... "бе предотвратена възможността Европа да има своя първи крайно десен президент от края на Втората световна война насам"Хората са си го написали.
28
4
 
29
 
! Отговори
няма десно преди 7 години
На фотофиниша с малко фотошоп щото бабе меркел и дрънчи канчето , позамазали следите , на косъм беше , пак ги броили бюлетините на ръка и след едно камионче с бюлетини за няколко милиарда евро кеш .........в бг му викаме предизборен цирк , при вас в австрия е театър ...
27
4
 
28
 
! Отговори
аха преди 7 години
Успяха да нагласят ре3ултат1те
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точна така-западните жидо-комунисти следват думите на другаря СталинНе е важно кой как гласува (поща,урни все тая), а кой брои бюлетините
25
29
 
9
 
! Отговори
европата преди 7 години
Днес австрийците ще празнуват. А повечето коментиращи тук ...Мамини мушмуроци...Само защото в бг-то правят машинции, не означава, че цяла европа прави такива! Явно не може да си представите неманипулирани избори..
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo!
23
4
 
35
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
Както ви бях казал, важно е кой брои бюлетините!
22
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така, бой по фашистите!
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че национал-социалистите са си ЛЕВИ. Почети малко Анонимен 22