Британците гласуват BRexit, заради потенциални терористи

Внезапно сътресение ще предреши резултатът, смята специалист
11 юни 2016 14:25, Петя Славова
58
Британците гласуват BRexit, заради потенциални терористи
Снимка: flickr

Внезапно сътресение в следващите две седмици като терористично нападение над Европейското първенство по футбол във Франция може да тласне Великобритания да гласува за напускане на ЕС, заяви бившият главен икономист на Европейската централна банка Отмар Исинг, цитиран от Ройтерс.

На семинар на швейцарски банкери в Женева Исинг заяви, че британците се затрудняват да разберат всички аргументи, които излагат двата лагера за или против излизане на Великобритания от ЕС.

"Ако нещо се случи, каквото и да било събитие, вземете например бежанския проблем, изходът е решен. Вземете Европейското първенство по футбол - ако там се случи някаква терористична проява, мисля, че реакцията на британците за Брекзит също ще е нещо сигурно. Това не е рационално решение", каза той, цитиран от БТА.

Най-голямата тревога от Брекзита не е излизането на Великобритания от ЕС, което също е достатъчно лошо, каза Исинг.

"Най-големият повод за безпокойство е, че след този дълъг период на продължаваща интеграция (в ЕС), това ще е първата стъпка назад. Екстремистките партии в редица страни, като Националният фронт (във Франция), те просто чакат такъв пример. И това може да задейства динамики, които много трудно подлежат на контрол", заяви Исинг.

Много хора са загубили доверие в политиците и традиционните партии, каза той. "Вчера мой приятел ми се обади и ми каза: "Представи си следващата среща на Г-7 с участието на американския президент Тръмп, италианския президент Бепе Грило, английския премиер Борис Джонсън" и аз му казах да спре преди да стигне до Франция.

Звучи смешно, но е много тревожно. Тези личности са израз на отчаянието на много хора", отбеляза бившият главен икономист на Европейската централна банка Отмар Исинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата отдавна са излезли от контрол. Причина за това е политиката за безконтролно привличане на пари. Всъщност в Англия живеят много богаташи, за които се смята, че притежават началния си капитал с доста агресивни действия в техните си страни. Важното е да харчат част от парите си в Обединеното Кралство. Терористичните нападения плашат повече средностатистическите граждани, а от там и инвеститорите, защото като резултат се намалява потреблението. При такива събития рядко умират богати.
34
0
 
1
 
! Отговори
холмс преди 7 години
Тука е цаката,ЕС може да се разпадне,но Европа ще продължи да е играч на световната сцена.Англия ,Франция,Италия,Испания,Холандия,Белгия,Швейцария,Швеция,Норвегия и т.нЕС си самодостатъчен,само газа на Русия и е недосегаем,но САЩ така е изолиран,а сам той е история,затова е готов да носи газ с танкери аи атентати да прави.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А британското превителство НЕ РАЗРЕШИ НА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ НА ОСТРОВА ДА УЧАСТВАТ В РЕФЕРЕНДУМА.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАПРЕД, БРИТАНИО! НАПРЕД КЪМ СВОБОДАТА.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички терористи досега са родени в Европа, Расли и учили тук. В Брюксел е котилото.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
43 - Ти това от Плевнелиев ли го чу. Блажени са верующите.
29
0
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Ако пресметнем броя на жертвите от тероризъм и материалните щети причинени от него,то ще установим,че са стотици пъти по-малко от тия причинени от ПТП!Проблемите са по-скоро в икономиката и подмяната на коренното население в Европа.Сегашните политици са толкова оглушели и ослепели за желанията на хората,че са напълно неадекватни!Обаче се държат на власт,отчасти заради инерцията,отчасти заради вкоренени стереотипи,наречени европейски ценности без да са такива.В един момент ще има пробуждане и шок
28
0
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Те терористите не идват от ЕС, а от бившите британски и френски колонии .
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британските запалянковци ядоха бой, отборът им ще яде бой довечера, а след две седмици ще се махнат от ЕС. Пълни лузъри и загубеняци.
26
20
 
0
 
! Отговори
спретна им преди 7 години
Вовата едни африкансщи заплати. По-ниски от нашите заплати при 3 пъти по-високи цени на жилища и наеми. А и НАТО здраво настъпва на Изток. Русия е труп. Уби я Вовата.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31"Русия е труп."---Беше, при акохолика Елцин.Ама Володята я съживи и си я спретна.
24
0
 
8
 
! Отговори
случайно преминаващ преди 7 години
"Тези хора са ИЗРАЗ на отчаянието на гражданите". А защо не кажете, кои хора са ПРИЧИНА за отчаянието? Брекзита може да бъде предрешен много по-лесно - трябва само 2-3 европейски държави да си насрочат референдуми за излизане идната седмица. То и сега отговора клони към "за" Брекзит. 80% смятат, че това ще е добре за националната им сигурност. Само 25% очакват спад на доходите.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиндостански ВВС бомбардираха противници на Идил. Оправдават се с неволна грешка.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая новина стана вече се изтърка в запълването на медийното пространство , намерете нещо друго ,в чалга стил - напр. - Азис бит и насилван от непознати
21
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Екстремистките партии в редица страни, като Националният фронт (във Франция),"По-правилно е тези партии да се наричат путински партии.
20
6
 
14
 
! Отговори
Тъй, тя..... преди 7 години
Разни мaлoyмни полурусначета точат лига и чакат ЕС да се разпадне------------Напротив!МВнР на РФ открито заяви, че е ЗА съхранението цялоста на ЕС!Виж, на САЩ не й е нужен икономически и политически конкурент в лицето на ЕС, Китай, Индия и РФ. Както и новите икономически и финансови съюзи в Азия и БРИКС!Елементарно Уотсън! РФ, Китай и Индия са за многополярен свят!Щатите за еднополярен и разбира се под тяхно ръководство!
19
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е труп.
18
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разни мaлoyмни полурусначета точат лига и чакат ЕС да се разпадне. Но най-много в руската *** инфлацията да прехвърли 20%.
17
0
 
15
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Държавите в Европа се стремяха към ЕС за по високия стандарт на живот,на никой не му пука за демократични ценности.А този стандарт на живот изчезва.Да кажем че БГ е още под влиянието на Русия и тя е виновна,както си мислят много хора.Гърция,Испания и Италия нямат нищо общо с Русия,а са на изкуствено дишане.Икономиката на Франция издиша от всякъде.Другите държави от соц блока и те почти не са мръднали в развитието си.Само Германия става все по богата.Нещо не е наред.Няма пари,а те ни занимават с
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обвинявайте Камерън за случващото се във Англия защото там си има КРАЛИЦА.Във Англия се правят контролирани мюсюлмански шевствия със брадати араби които крещят превзехме ви и аллах акбар,хората биват плашени а това хитро се преписва на ЕС като ,че ли Ес им е виновен ,че си напълниха страната със Пакистанци.После във нета сайтове като пегида водят пропаганда и казват виждате ли трябва да се махнем,да ама пакистанците ще си останат хахаха,играта е голама