Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!

Туск: Това би била голяма победа за външните врагове на ЕС
13 юни 2016 17:08, Елка Василева
85
Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще засили радикалния евроскептицизъм в ЕС и ще бъде голяма победа за външните врагове на съюза, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за най-тиражния вестник в Германия - "Билд", цитирано от ДПА.

"Един Brexit политически ще окуражи всички радикално настроени антиевропейци вътре в много страни членки. Нещо повече, в деня, в който британците напуснат ЕС, нашите външни врагове ще отворят бутилка шампанско и ние трябва да направим всичко възможно да помрачим техния празник", каза Туск.

Според него излизането на Великобритания от ЕС в резултат на референдума на 23 юни би имало редица непредсказуеми последици. Ще трябва да бъдат анулирани не само всички договорни задължения между Великобритания и ЕС, но и останалите 27 страни членки също ще трябва да договорят нови отношения - процес, който ще отнеме пет години и крайният му резултат е несигурен.

Туск предрича още, че излизането на Великобритания от ЕС "може да даде начало на процеса на разрушаване на само на ЕС, но и на западната политическа цивилизация".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Интересна работа, европейският съюз е от относително кратко евреме организация, преди това всяка държава си беше сама за себе си - имаше си визи, граници и прочее, стандарта на живот в АБСОЛЮТНО ВСЯКА западноевропейска държава беше много по-висок, отколкото сега като е обединена Европа в ЕС, и тогава никой не говореше, че видите ли, след като не са обединени, ще дойде края на западната цивилизация? Откъде накъде да не може да се върне предишното положение?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия ке остане,нея ТПТИ не я лови ,нали за това бяха направени отстъпки за Англия.Споровете са излишни.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям страх ги тресе всички ЕС кърлежи, цоцащи от кацата с меда, че ще им секне авантата. Дано да се случи Brexit-а, а след това да има Frexit, Spexit и така докато се разпадне това жалко подобие на съюз.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само след рухването на американо-ционистко образиУвание,Европа ще може да си отдъхне,да отхвърли завинаги задокеанския си господар и натрапените от него "ценности" и изгради един нов европейски съюз,на нова основа.Брекзит е един шанс и дано да даде резултат,иначе с "Европа" е свършено!!!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британското правителство ОТРЯЗА българи и румънци от участие в референдума.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Швейцария като не е в ЕС да не би да е настъпил края на света.Много по-добре са и много по -богати.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОСЪЮЗЪТ ЛИ Е ЦИВИЛИЗАЦИЯТА. БОЖЕ, БОЖЕ.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е, давайте британци, края на гейщината е във вашите ръце
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не. Брекзит ще е началото на новата западна цивилизация! Ако Брекзит не се случи и ЕС не се трансоформира ни чака Оруелския кошмар
1
2
 
29
 
! Отговори
Nord преди 7 години
Толкова ги е страх да рухне бюрократичната им организацийка ЕС, че какви ли не заплахи не измислиха вече. Като излезе UK излезе, после и Скандинавските страни ще излезнат и така...