$60 млрд. са загубите от санкциите срещу Русия

77% от тях са понесени от страните членки на ЕС
6 юли 2016 22:20,
74
$60 млрд. са загубите от санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters, архив

Загубите от западните санкции срещу Русия се оценяват на 60,2 милиарда долара, според данни на френския изследователски център на световната икономика СЕПИИ, цитиран от руския в. "Комерсант".

Сред страните, подкрепили санкциите, най-големи пропуснати ползи от износа за Русия имат Германия (около 830 млн. д. месечно), Украйна (450 млн. долара), Полша, Холандия, Франция и Япония (около 200 млн. долара).

Според данни на анализаторите на СЕПИИ 77 процента от загубите са понесени от страни членки на Европейския съюз. Преди кризата към Русия са били насочени 2,3 процента от износа на страните, подкрепили санкциите, а руският износ за тях се е равнявал на 63,8 процента от всички външни доставки.

След въвеждане на ограниченията през август 2014 г. износът се е свил средно с 12,9 процента (24,9 процента в ЕС), като доставките на стоките, попадащи под удара на санкциите, са се свили с около 90 процента.

Най-голяма част от загубите (82 процента) идва от стоки, обхванати от руското хранително ембарго, отбелязва СЕПИИ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОБЯВИХА САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ, НО ЗАБРАВИХА, ЧЕ ТОЯГАТА ИМА ДВА КРАЯ.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Я гледай....нато ще го ликвидира, ама друг път! ведната ще мине в астралния свят! освен това нато съществува само заради русия, иначе веднага ще се саморазтури и генералите ще трябва да пасат *** да да се изхранват!
46
3
 
6
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Какво се джавкате само, дреме им на пияните руснаци за *** стоки, те си имат руска водка, домати и краставици, взеха си и моренцето на Крим, само ние васалите пак се мажем с вазелинче за пръстчето на баба Меркел.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
STIGA STE PLAKA LI SA RUSIYA. TUKA NASELENIETO SI PECHELI OT PO EVTINO I KACHESTVENI PRODUKTI . E TURGOVZITE S RUSIYA SA NA SUHO, I NE PECHELYA , DA SI NAMERYAT DRUG BISNES, DA SE PRESTRUKTORIRAT! RUSIYA DA SE SAHVANE S KOLHOSITE, A NE DA CHAKA VINAGI DA Y HRANYAT, KATO BEBE
44
4
 
2
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
До до 65 СЕСЕСЕРКОЗнам, че те боли другарю, но какво да се прави?Родината просперира макар и бавно въпреки Русия и руските ***.
43
12
 
3
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Това го обяснявайте на членовете на БКП набор 35-та година.Дори нашия износ за ЕС се е повишил с 12,5%.Като БВП вече е 105 милиарда.Русия не е нужна никому,Руснаците са бед ни и неплатежоспособни.
42
2
 
8
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Пука им на Украинците.Тока парното и водата им стана двойна.Като истински европейци очакват поскъпването да засегне всички стоки и услуги.Така казва МВФ.
41
11
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Ами да оставим тогава Путин да прави каквото си иска , та да нямаме икономически загуби. Другия вариянт е НАТО да го ликвидира.Това ли искате червени?
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако руснаците наистина са гладни, а евросъюза бълва стоки за които отчаяно търси пазар, то санкциите са си чисто самоубийство! русия не я мислете, тя ще оцелее, ама си вижте собствената държава, която след няколко десетилетия ще изчезне! аман от разбирачи!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До sosчия агресия?! предполагаемата руска срещу украйна, или американската срещу ирак, сирия, египет, афганистан и целия останал арабски свят?! я помисли малко със собствената си глава, а не каквото ти кажат краварите и еврогейовете!утре ако ти кажат да обърнеш резбата за да си европеец, ще го направиш ли?
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна измислица е материала на Комерсант.Пишат така за да радват руснаците с измисленото пропадане на Запада ;)А защо не кажат колко губи Русия?В Русия все чакат запада да се срути, но това няма да стане.А Русия се смалява и огладнява...
37
7
 
6
 
! Отговори
sos преди 7 години
по добре агресията да се пресече със санкции отколкото с война това е по малката злина
36
1
 
14
 
! Отговори
Austin Powers преди 7 години
Производството на деликатесни френски сирена във Беларус и Казахстан се е увеличило със 1200 и 2000% съответно.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите риби не губят толкова, те просто местят бизнеса директно при пазара, пък малкия и среден бизнес го отнася...
34
4
 
9
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 7 години
Rusia shte se opravi , kakto vinagi. Ama gaylordovete na zapada gi 4aka : prizemiavane, prizemiavane i 4almi i burki.
33
3
 
29
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Само каква врява щеше да бъде ако Русия им беше наложила тези санкции! Турция крещеше на умряло за руските туристи, докато Путин не й запуши устата.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анон преди 7 години
До Анонимен 44Ти явно си главния счетоводител на ЕС.
31
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А загубите на Русия на колко се оценяват?
30
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе не знам кой какво губи, но през миналата година икономиката на ЕС нарасна с 2% и достигна близо 19 трилиона долара, докато икономиката на Русия за пореден път спадна с 4% и бодро отлетя от седмо на 15-то място, изпреварена дори от Мексико. Така че още няколко такива загуби за европейците и Русия съвсем ще цъфне.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименмного *** коментар