$60 млрд. са загубите от санкциите срещу Русия

77% от тях са понесени от страните членки на ЕС
6 юли 2016 22:20,
74
$60 млрд. са загубите от санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters, архив

Загубите от западните санкции срещу Русия се оценяват на 60,2 милиарда долара, според данни на френския изследователски център на световната икономика СЕПИИ, цитиран от руския в. "Комерсант".

Сред страните, подкрепили санкциите, най-големи пропуснати ползи от износа за Русия имат Германия (около 830 млн. д. месечно), Украйна (450 млн. долара), Полша, Холандия, Франция и Япония (около 200 млн. долара).

Според данни на анализаторите на СЕПИИ 77 процента от загубите са понесени от страни членки на Европейския съюз. Преди кризата към Русия са били насочени 2,3 процента от износа на страните, подкрепили санкциите, а руският износ за тях се е равнявал на 63,8 процента от всички външни доставки.

След въвеждане на ограниченията през август 2014 г. износът се е свил средно с 12,9 процента (24,9 процента в ЕС), като доставките на стоките, попадащи под удара на санкциите, са се свили с около 90 процента.

Най-голяма част от загубите (82 процента) идва от стоки, обхванати от руското хранително ембарго, отбелязва СЕПИИ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи от утре спираме санкциите и автоматично тръгват реките от мед и масло.Заплатите растат,пенсиите се вдигат,бензина става 1 лев,водката 2лв,а девочките по морето ще са безплатни до рожденния ден на Путин.После до рожденния ден на Медведев.После до рожденния ден на Путин.После до ..Абе кой е наред да става президент.То и със санкции и без тях няма значение.Поне сега лаят рубладжиите.После ще лаят за друго.Абе рубладжийска работа.Важното е Русия да е добре.Българите да го духат.
27
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Китай измества щатите и им изкупува бизнесите, руснаците си правят сделки с китайците и не им дреме за другите."Нищо подобно ! Само за една година търговията на Китай с Русия е намаляла с една трета. "Който СЛУГУВА на САЩ ще продължи да ГУБИ."Интересно кой слугува на САЩ? А освен това тук неизнесените са Русия стоки са смятани като загуба, но в същото време износът на ЕС на храни към трети страни нарасна с 4 %. Така че къде е тук загубата?
26
5
 
33
 
! Отговори
Петко преди 7 години
До АнонименТи *** ли си?защо на всички ненормалници Путин им е виновен! Краварите разбиха доста държави Ирак, Афганистан, Югославия, Либия, създадоха инкубатор за джихадисти, за Украйна си признаха че са вложили 5 милярда! И пак Путин ти е виновен
25
3
 
27
 
! Отговори
Така Е преди 7 години
Който СЛУГУВА на САЩ ще продължи да ГУБИ.Ще продължим и ние под "мъдрото" слугинство на ГРОБ
24
5
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Значи ЕС и ФАЩ подпалиха Украйна и хвърлят вината върху Русия,че и санкции даже налагат ,логика по евро-атлантически,да си сърбат попарата сега!
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гораМене ли ще коментираш или смешните руснаци.Данъчна декларация искаш ли да ти изпратя.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЯ напиши кои са пред Русия ,че да се посмеем.
21
6
 
13
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Да ,за САЩ най-важното нещо е да е зависима от тях България.България е високо технологична държава,модерно въоръжена с космически технологии,многобройно и младо образовано население,което е реална заплаха за САЩ.Сега е моментът САЩ да завладее България ,защото след 10-20 год България ще завладее САЩ.Абе *** ,99,999999 процента от американците не са и чували за първобитната ни държава.Ние зависим от наводнения и вятър ,от *** и от ГЕРБ.Какви американци сънуваш.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вместо да го местиш в съсания, що не го преместиш на ***. си в Пу.?
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като GBR се измесоха, познай какво следва със санкциите.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24С твоите математически познания си достоен за еврокомисар или поне бг министър.
17
6
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Има план за *** ! Санкциите към Русия са слабо важно ! По важното е България да е зависима от САЩ !
16
21
 
8
 
! Отговори
местя го в скъсания преди 7 години
На богатите им е през дядовеца за загубите ,а валутния резерв на Русия е на път да изчезне.Русия е смешен пазар на фона на световната икономика с бедното си неплатежноспособно население , нисък стандарт на живот и липса на конкурентна икономика.
15
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така нареченият "Запад", т.е ЕС, САЩ и Япония, има 45 трилиона БВП. Загубил е 60 милиона.Русия има 1.5 трилиона БВП. Загубила е 450 милиарда.Още колко години ще продължи тая игра?
14
6
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
До Анонимен 11Забрави да напишеш и че Путин ти оцапа гащите.... много важен го направи. Как например е организирал Brexit? Когато един стане виновен за всичко почвай да се съмняваш...
13
1
 
0
 
! Отговори
Катуна преди 7 години
- Всички обичамеее, бате, како! Всички обичаме! Ние не крадеем, работим ама нема работа!- Кой Ви пита?
12
1
 
0
 
! Отговори
Сто години преди 7 години
- Аааа и сега ще ни се размине!- Кааак?- Ъ- Кааааааквооо?- Ъгъл! Дупенеееее! Какво друго?
11
0
 
0
 
! Отговори
Повръщане преди 7 години
- Кои са най-новите лекарства против повръщане?- Прегъване и приклякване както винаги.
10
2
 
6
 
! Отговори
Hmf преди 7 години
А унищожената държава и убитите хора колко струват?
9
26
 
11
 
! Отговори
:D преди 7 години
Хванал лилиПутин златната рибка. Тя, както си му е редът, обещала да му изпълни три желания. Желанията на лилиПутин били: "Искам да паднат всички санкции срещу Русия, петролът да стане 120 долара за барел, и Русия отново да я уважават по цял свят"."Слушай, ***, за да ти изпълня желанията, ще трябва да те убия" - отговорила златната рибка!