Задържаха три жени заради колата с бутилки газ в Париж

Едната е простреляна, тя е дъщерята на собственика на колата
9 сеп 2016 10:52, Елка Василева
3
Задържаха три жени заради колата с бутилки газ в Париж
Снимка: Reuters

Жена, която е била издирвана в разследването на колата с бутилки газ, открита през уикенда близо до парижката катедрала "Нотр дам", е простреляна при задържането й от агенти на френското вътрешно разузнаване, предаде Франс прес.

В акцията са задържани още две жени, една от които е ранила един от полицаите с хладно оръжие.

Простреляната жена е дъщерята на собственика на автомобила. Тя била арестувана с другите две жени снощи в Буси-Сент-Антоан, в департамента Есон, южно от Париж.

Трите задържани жени са на възраст 39, 23 и 19 години.

Още по темата

Те били "радикализирани, фанатизирани" и са подготвяли "нови прояви на насилие, които е трябвало да се извършат в съвсем близко време", съобщи френският вътрешен министър Бернар Казньов.

В това разследване вече имаше четирима задържани преди тази полицейска операция - двама братя на 26 и 34 години и приятелките им.

Разследването още се опитва да разбере защо откритата през уикенда кола с включени аварийни светлини и без регистрационни номера е била паркирана насред туристическата част на Париж, на няколкостотин метра от катедралата "Нотр дам".

Откритите в нея пет бутилки газ и три бутилки дизелово гориво са породили у полицията опасения за готвен атентат. Не са били открити обаче детонатор или друга система за взривяване на бутилките гориво. "Ако това е бил планиран атентат, използваният метод е много странен", коментира източник от полицията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо, имена не се ли споменават, или са французойки?
1
0
 
8
 
! Отговори
Асириец преди 7 години
С бурки ли са били? За един преятел питам.