Шефът на ЦРУ размаха пръст на Тръмп: Внимавай!

Джон Бренън се опасява, че той може да вреди на националната сигурност
Обновена: 15 яну 2017 22:03 | 15 яну 2017 21:52, Красимир Ангелов
186
Шефът на ЦРУ размаха пръст на Тръмп: Внимавай!
Снимка: БТА

Директорът на ЦРУ Джон Бренън отправи на прощаване остро предупреждение към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, който в петък встъпва в длъжност. Бренън поиска новият държавен глава „да си мери приказките“ и много да внимава с Русия, за да не навреди на националните интереси, съобщава Асошиейтед прес.

Пред телевизия "Фокс" Бренън заяви, че Тръмп изобщо няма представа каква заплаха представлява Русия за САЩ. Той каза също, че въпросите на националната сигурност, с които Тръмп ще се сблъска като президент, не касаят единствено него.

Бренън предупреди, че спонтанността не е в интерес на сигурността и че когато говори или пише в Туитър, Тръмп трябва да си дава сметка, че може да навреди на САЩ.

"Не става дума просто за г-н Тръмп, а за Съединените американски щати", подчерта Бренън.

Както е известно, изборът на Тръмп за нов директор на ЦРУ е Майк Помпейо, припомня БТА.

Миналата седмица Тръмп обвини разузнавателната общност за изтекла неоснователна информация, че руснаците са събрали за него компрометиращи данни. В Туитър той обвини разузнавателните служби в практики, напомнящи практиките в нацистка Германия.

"Това, което е възмутително, е оприличаването на разузнавателната общност на нацистка Германия", заяви Бренън. Директорът на ЦРУ каза също, че новоизбраният президент трябва да си дава сметка какво послание изпраща към света, а именно, че няма доверие в собственото си разузнаване.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
импийчмънт преди 7 години
има такава процедура в САЩ прилагана е два пъти един път успешно и президента е отстранен втория път неуспешно срещу клинтън и той си остана,а никсън като чул че срещу него ще започне и сам си подава оставката,така че не си мислете че президента е царя господаря в САЩ всъщност ако не се сработи със сената и лобистите може да го свалят законно.
18
2
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
естествено няма да слушат теб.
17
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
До Локумка.Това не е мой анализ, а на хора доста по-умни от мен.
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7 Г.Димитров го погуби руската водка ,как ще го убият руснаците, та той им беше послушен.Що не отрепаха Тито който имаше друга представа за комунизма.
15
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Оказа се,че Тръмп още миналия юни се е срещнал с еврейското лоби и те са го одобрили!Първите му заявки за политиката към Израел го доказват и очевидно няма да има проблем с Господарите.Обаче тайните служби и ЦРУ в частност си имат собствен живот,доста независим от институциите,които би трябвало да ги контролират.Освен това и склонност за намеса във вътрешните работи,което е категорично забранено(на Цру) по закон!Така че като нищо може да се сбъдне пророчеството "Черният президент ще е последен"
14
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако САЩ не бе пуснала бомбите Япония още да е във война, а СССР не се сещам какви бели щеше да направи
13
2
 
2
 
! Отговори
локумка преди 7 години
До Рок енд рол я пак, момко?! ни тъ чух..
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В съвременният свят е недопустимо да се убива държавен глава. Няма да го направят. Негативите за властта са много. Ей сегинка ще му изтечемандата. .
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Калеко АлекоКойто гpоб копае другиму, сам пада в него.
10
8
 
26
 
! Отговори
нн преди 7 години
Джон Бренън е от ония който много добре знаят, че в САЩ трябва да се насажда страх от Русия. Това дава много работа на разузнаване, армия, политика, медии, космонавтика и какво ли не. Иначе скука. САЩ нямат друг враг, е и те трябва да имат и си го създават. Дали е така или не те си знаят.
9
3
 
2
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 7 години
До 11На теория да, но на практика май не е точно така.
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ако продължи да ,,своеволничи,, и не слушка които трябва,ще му спретнат някакъв компромат или ще го разболеят нелечимо.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калеко, нали Президента назначава директорите на тайните служби? Кого ще слушат? Невярна опорна точка. Защо ли Бакърджиева и Лилетка слушат Бойко? Изключения има.
6
2
 
47
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
По времето на Обама ЦРУ съвсем излезе извън контрол и се превърна в държава в държавата!Абсолютно неясно беше дали въобще някоя институция може да ги озапти!Стигна се дотам,при специални операции ЦРУ да влиза в конфликт с армията,макар и непряко-контролирани от ЦРУ групировки атакуваха американски войници!Сега виждаме арогантно отношение към новоизбрания президент,което минава всякакви граници!Само дето не му казаха,че ще го убият ако не ги слуша!Не е като да няма такъв прецедент,де....
5
7
 
46
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 7 години
Още ли някой си мисли, че САЩ се ръководи от президентите си? Това е страна управлявана не от президента, който народа избира, а от тайните си служби. Това демокрация ли е според вас?
4
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски окупатор, а аз знам, че СССР уби Георги Димитров, Станке Димитров и много други
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен Тръмп е блестящ актьор Много е опасен, защото е непредвидим в делата си. Едно ще говори , като попа , а друго ще върши. Невъзможно е да не защитава интересите на САЩ.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
......studio x..Moje da go eliminirat
1
5
 
55
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
За първи път президент на САЩ става човек, който не е поддържан от големите играчи - петролни и финансови,ЦРУ и други, а въпреки тях.Няма да му е лесно на Тръмп.