Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?

Канцлерът призова да се работи с Либия по въпроса
Обновена: 29 яну 2017 16:25 | 28 яну 2017 16:32,
210
Меркел се чуди – как да се разпределят бежанците в ЕС?
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че все още няма решение на проблема как справедливо да бъде разпределен товарът на миграционната вълна сред страните членки на ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Европа трябва да работи с Либия относно контрола на незаконната миграция, но не може да подпише сделка, подобна на постигнатата с Турция миналата година, докато политическата стабилност в северноафриканската страна не бъде възстановена, заяви в събота германският канцлер Ангела Меркел, предават Reuters и "Фокус"

Канцлерът подчерта, че е важно да се работи с Либия, имайки предвид, че повече от четири хиляди мигранти са загинали в Средиземно море, опитвайки се да стигнат от Либия до Италия.

„Към момента не можем да подпишем споразумение като това, което беше сключено с Турция“, обясни Меркел. Тя допълни, че подобен договор би бил възможен, когато „ политическата ситуация се подобри, когато правителството на единството е наистина правителство на единството, когато то има контрол над цялата държава и ние можем да говорим за правата на човека, за стандарти и други въпроси“.

Въпросът безпокои 28-те страни от евросъюза от години, но се изостри заради неочаквания приток на стотици хиляди миграни от страни извън Европа през 2015 година, посочва БТА.

Германия прие огромна част от тези мигранти, но настоя и други страни да поемат част от вълната или като приемат мигранти, или като отпуснат средства.
Неуспехът в намирането на решение даде повод за критики срещу Меркел в Германия.

Меркел, която ще се бори за четвърти мандат на парламентарните избори през септември, посочи днес, че ще настоява за солидарност от всички страни членки на ЕС. По думите й обаче тя на този етап все още не може да каже как ще изглежда това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
4
 
! Отговори
до Мустафа преди 7 години
Времето вече е отсъдило- Германия е една от най-проспериращите държави в света------Не още Мустафа.Процесът запуснат след края на Втората световна война все още не е приключил.Но, скоро, много скоро - в рамките на десеттина години....
97
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 119 преди 7 години
Този Шулц - няма никакъв шанс! Немците видяха - каква е ползата от брюкселските предатели - никаква! От Шрьодер насам - СПД губи електорат! Вече никой не им вярва , че са социялни! Шрьодер разреши "Цайтфирмите" това съвременно робство!
96
0
 
11
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
А сега оня мухль о Шулц, дето се връща от Брюксел и се глаши за Канцлер-кандидат на Социалдемократите изтърси следната глупост: "Идвам в Берлин, за да работя за Еропа !"Значи не за благото на германския народ.
95
6
 
3
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Нуждаеш се от смяна на обкръжението -ела в Кърджали и, може би ще промениш убежденията си.
94
0
 
27
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
Германия беше просперираща... преди библейската напас*т от мюсюлмански търтеи да я напълзи...сега е на път да фалира - заради милиардите, които пръска да хрантути търтеите!
93
0
 
17
 
! Отговори
Циник до 108 преди 7 години
В най-близкото ми обкръжение 90% от немците "под сурдинка" споделят отвращението си от арабскоафриканските тарамбуки - казвам им го в лицето - единстветия легален начин за съпротива е - да пуснат в урните бюлетина на АФД!
92
0
 
10
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Кога ще се създаде АЛТЕРНАТИВА за БЪЛГАРИЯ, подобна на Алтернатива за Германия (AfD) ? На Каракачанов ли да разчитаме, на друг ли ?
91
5
 
2
 
! Отговори
Мустафа до анонимен преди 7 години
Времето вече е отсъдило- Германия е една от най-проспериращите държави в света, освен това не се пише "италиянци", погледни си образованието, а после оправяй политиката!
90
0
 
18
 
! Отговори
Циник до 107 преди 7 години
Немците станаха жертва на неолиберални прости*тутки от Берлин, и Брюксел! Аз живея , и работя сред тях...под повърхността на политкоректността вече им ври, и кипи!
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Справедливо, а ? :) Ами който си ги е искал - да си го вземе - т.е да си ги взема вкъщи.
88
1
 
9
 
! Отговори
до Циник 98 преди 7 години
Браво на Вас ! И ние със съпругата, както и дъщеря ни и зетя ще гласуваме за AfD. Познавам и доста други германци и българи тук които мислят трезво като нас. Дано AfD да спечели поне 20%. Вие не сте никакъв ***, а здравомислещ българин ! Поздрави !
87
0
 
6
 
! Отговори
до Мустафа преди 7 години
Меркел не е сама, тя има подкрепата на народа си... германците не са глупави!?-----Мустафа, Германия и немците вече не са това което бяха, Италия и италиянците също вече нямат нищо общо с древен Рим!Според проучване 40% от мъжете в Германия искат да изпълняват функциите на домохазяйка!?Кой крив, кой прав - ще отсъди най-строгия учител и съдия - Времето!!!Както казват руснаците "Поживем - увидим."
86
1
 
5
 
! Отговори
Циник до 104 преди 7 години
И България не е решение!
85
1
 
7
 
! Отговори
Циник до заптието преди 7 години
Какво реши? Пращай ханъмите за Харманли, че афганистанските бекове са загорели..скучно им е! Ще ти оправят ДНКто завчас! Пхахаха - турски шеметако
84
1
 
18
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Днес се разходихме по обяд из центъра на нашия средно-голям, все още "гемански" град.Тълпи от брадясали таласъми, гледащи настървено на младите бели жени и с кръв към придружаващите ги мъже, ако има такива. Свидетел съм на ГЕНОЦИД над немския народ, чийто основателка е Меркел. Почти всяка арабка която срещнахме е или бременна, или с 2-4 дечурлига подскачащи до нея, най-често и двете. Режима на Меркел ни доведе до това положение, май с жена ми-германка ще се местим в България.
83
1
 
2
 
! Отговори
Мустафа до анонимен преди 7 години
Не забравяй, че Меркел е жена
82
0
 
10
 
! Отговори
Циник зо заптието преди 7 години
Ми айде...пускай ханъмата на арабите...може и сестра ти...и ***..и братчедките! Дай им целия ви джинс...да се възползва! Пхахаха - турски шемет!
81
0
 
16
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
Мустафа,ти си кръгъл ид..от.А Меркел как не можа да осъзнае,че тази *** ще тръгне към Европа и ще я залее.Това са хора с друг манталитет,култура и религия.Те никога няма да се интегрират и да станат европейци.Те вече се опитват да налагат своя начин на живот и да се гаврят с нашите ценности,култура и с децата ни дори.Това е недопустимо и трябва да спре.
80
16
 
3
 
! Отговори
Мустафа до циник преди 7 години
Потентноста на арабските мъже е нещо от което можете да се възползвате, вместо да роптаете
79
0
 
14
 
! Отговори
Циник до 96 преди 7 години
И аз...имам гражданство , със съпругата ми с 2 ръце ще гласуваве за AFD! Дано немския избирател представи квитанцията на бабишкерника..и я изрита от канцлерското кресло!