Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!

Затова британският министър-председател готви визите
27 фев 2017 08:08, Петя Славова
155
Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!
Снимка: архив, Reuters

Британската министър-председателка Тереза Мей изглежда се готви да отнеме на гражданите на Европейския съюз правото на свободно движение, когато задейства член 50 идния месец, защото според правителствен източник в противен случай "половин Румъния и България" може да дойдат във Великобритания преди Брекзита, пише лондонският вестник "Индипендънт".

Още по темата

Според "Дейли телеграф" се очаква Мей да обяви, че гражданите на ЕС, пристигнали след "гранична дата" - около 15 март, няма да имат право да живеят постоянно в Обединеното кралство, пише БТА.

По силата на нейния план обаче гражданите на ЕС, които вече са във Великобритания и наброяват около 3,6 милиона души, както и онези, които ще дойдат преди тази дата, ще имат тези права при условие, че същият принцип е в сила за британските граждани, живеещи в ЕС.

Не е ясно дали планът на британското правителство е в нарушение на договорите на ЕС, които гарантират свободата на движението, посочва "Индипендънт".

Правителствен източник заяви пред "Телеграф": "Получихме сведения, че Европейската комисия може да се опита да ни принуди да защитаваме правата на всеки, който дойде до момента на нашето излизане (от ЕС). Може да стане така, че половин Румъния и България да дойдат тук, ако чакаме толкова дълго".

Около 1,2 милиона британски граждани живеят в други страни от ЕС. Те биха могли да получат гражданство на ЕС индивидуално, добавя "Индипендънт".

Европейският парламент заяви, че разследва как Великобритания се отнася към граждани на ЕС, живеещи на нейна територия след съобщенията, че някои от тях са се сблъскали с "бюрократична стена", когато са се опитали да си гарантират законно право да останат във Великобритания, посочва "Индипендънт"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
11
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Българите не са мечки,а вие британци не сте от захар.
67
10
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Факт е, че българи и румънци са най-голямата пaплaч. Тука в Германия са рекордьори по измами със социални помощи. Регистрират някакви деца, които си живеят в БГ или въобще не съществуват. Над 70000 здрави и прави бyлгара живеят като търтеи от труда на немския данъкоплатец. Просят, джобят и т.н. Докато почти всички араби си бачкат. Я по пекарните, я по дюнерджииниците, я по денонощните магазини.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Британия, ужасно се страхуват от робско въстание и нов Спартак от България. Затова не ни щат, искат богатствата да си запазят, лордовете.
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно се е подплашила. Който искаше, вече е там. И не българи и румънци са най-многобройни - половината Прибалтика е във Великобритания, пък и поляци има предостатъчно - в прогнозата за времето в Полша споменават и времето в "17-тото воеводство", т.е. на Острова
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
/продължение/ В момента Англия е в идентично положение. Най-малкото побутване от страни и ще го загазят - огромна част от населението им не се отъждествява с държавата, където живее. Това е проблем за почти цяла Западна Европа, бившите колониални държави.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка държава, изградена с брутален милитаризъм, геноцид и грабежи, рано или късно си го получава. Тойнби /англичанин/ го показва отдавна, дава пример с Асирия /Навуходоносор за който не се сеща/. Няколко века грабежи и бой по всички съседи в предна Азия, плюс влачене на роби. Накрая в Ниневия има повече не-асириици от колкото местно население. Околните държави се събират, як бой и Асирия е прегазена. Никога не се въстановява, в момента има мисля 1 мил. малцинство, определящо се като асирийци.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Като гледам в самолетите за Лондон винаги с какви българи е пълно, а и българската прислуга, която познавам и работи там, изобщо не се учудвам!"Добре де, и с какво са по-различни от афганистанската, пакистанската и индииската па.плач, дето ги е налазила? Ама от тях не реват полит-коректно?
61
1
 
5
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Стига се коркахте! Всичко е политика.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Среден пръст за невелика британия!
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпата кра*ва е изтрещяла!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни щат затова ни пращат бежанци,както щат ние не сме техен щат заради някакъв техен щат де я речат като на бежанец щат-нещат плащат.
57
0
 
11
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Англичаните заслужават уважение като нация. Ние обаче, трябва категорично да се противопоставим на тенденцията Бг и Ру да са едва ли не причина за Брексит. Това е повече от обидно. Необходима е реакция на нашето посолство. Необходима е статистика и реални данни в техните вестници и много работа, която не се върши.
56
6
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
ние не искаме по бедни и изостанали у нас те не искат същото у тях кое бай *** не разбира тук?искаме ли ние някой да идва да експлоатира здравната ни система,трудовата ни и социална система,искаме ли тези у нас които не искат да се интегрират и т.н..? нормално е и те да проявяват същата реакция като нас не искат хора които да им тежат изостанали плевели които не могат да си подредят собственната къща сме ние и ние не искаме такива и те не искат такива
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер. Да заповядат пакитата, негpaтa и всекви други джихадисти. Садик Кан скоро и премиер, а новата британска династията ще е на емир Абдулла. Нека почива в мир Британия.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато са член на ес, няма как да стане. а относно българи и румънци - абсолютно нормално е, те чакаха няколко години повече от поляци, латвийци, за да работят на острова и сега 'наваксват'. надали някой българин или румънец, знаейки за брекзит, смята да пуска корени; по-скоро мислят да поработят, докато могат. освен това, каквото за българи, такова и за французи - надали англичаните си мислят, че ще се разминат без визи, за да напуснат острова си...
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станаха банално смешни вече. Паундът падна с почти 25% откакто гласуваха за излизане и ще се срива тепърва. Едва ли някой ще тръгне да се мести към държава с неясно бъдеще. По отношение на ползите от Европа, явно имат къса памет за социалните бунтове през 70те. Тогава ги спаси приемането в ЕС. Дано доживея да ги видя лато просяци, където им е мястото.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но най-интересното е ти на чия страна си....Аз на чия страна съм няма никакво отношение към въпроса защо британците не искат българи и румънци. Въпросът изобщо не опира до вземане на страна. Все пак ще ти отговоря. Не съм на страната на ритащите и блъскащите.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз се сещам за една част на "половин България и Румъния", на която най-вече дължим както славата и популярността си по чужбина, така и страховете на местните от идването им. И всички знаем защо, пък ме наречете както си искате...
50
1
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Брях тие българи и румънци, голяма заплаха за проклетият Албион. Ми нищо де, вкарайте си още индийци, пакистанци, афганистанци, сирийци, ***, квото ви дойде там и си глейте рахатя. Поне да не бяхте ни разваляли държавата, за да не се оплаквате сега, че "българите и румънците идват";))))
49
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Анонимен (66)Интересно, защо тогава треперят като квачка за пиленцата си за същите елементи ("ритащите в метрото", "цоцащите от социалните им фондове"), когато безчинстват у нас? Хм? Но най-интересното е ти на чия страна си.