Меркел поиска общо решение на Европа за бежанците

Има напредък, но и много работа, обясни германският канцлер
25 мар 2017 09:29, Петя Славова
72
Меркел поиска общо решение на Европа за бежанците
Снимка: БТА

Европа трябва да намери общо решение на бежанската криза, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за италианската телевизия, излъчено снощи, предаде ДПА.

В общност, основана на принципа на солидарността, всяка страна трябва да допринася според възможностите си, каза още Меркел. По думите й през последните две години е постигнат голям напредък, но има още работа за вършене.

Тя говори и за папа Франциск, като окачестви като трогателни и вдъхновяващи последните му изказвания.
Вчера той се срещна с 27-те лидери на държавите от ЕС преди днешния им форум на върха в Рим по случай 60 години от подписването на Римските договори.

Още по темата

"Мисля, че далеч не сме направили всичко добре. И което е останало недовършено, е време сега да бъде доведено докрай, имаме добра база за това", каза Меркел в интервюто, цитирана от ТАСС.

"Когато отваряхме външните граници, ние не мислехме за укрепване на външните граници. Когато въвеждахме единната валута, не бяхме готови за кризата. Но в момента поправяме всичко това чрез банковия съюз и стабилизационните механизми. Най-важното е всичко това да се прави в атмосфера на солидарност", заяви германският канцлер.

"Трябва да гарантираме (условия) хората да не бягат (от своите страни), да разрешим кризите като тази в Сирия и да правим това заедно", каза Меркел, цитирана от БТА.

Тя също така отново изрази една от основните тези на икономическата си политика: "Трябва да съгласуваме истински правила и това няма как да се направи без икономии".

За случката по време на срещата й с президента на САЩ Доналд Тръмп (когато се твърдеше, че той не се бил ръкувал с Меркел) германският канцлер каза, че е имало "достатъчно ръкостискания". "Не мисля, че това е било лош сигнал за Европа. Само заедно можем да бъдем силни", заяви Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
Рашо преди 7 години
Решението е едно: Да ги товарят на корабите и обратно откъдето са дошли. Всичко друго са празни приказки.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е един от проблемите на ЕСл Не може да има общо решение, защото за едни страни тези хора са необходими, а за други - не. Който си е надробил да си сърба, има някои, които изобщо не обичат попара.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Меркел, заедно да решаваме проблемите значи ,тя и още 2-3ма Западни премиери да вземат решенията и да ги сведът за изпълнение на останалите държави в ЕС.Като въпроса за прием на ,,бежанци"еднолично Меркелица го наложи на останалите.И това само защото са богати,бедните нямат право на глас.Юнкер каза истината каква е при спор поляците,които му казали ,че правото е с тях,и Юнкер им отговорил -Правото е Ваше,но парите са наши.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
време е руските танкове да превземат берлин за трети път.тогава ще се решат автоматически всички европейски и бежански проблеми,а бабичката да отива в старчески дом
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
меркел е виновна за всички бежански истории.ДА СИ ГИ ПРИБИРА БЕЖАНЦИТЕ
34
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Бабушкерата еднолично покани мигрантите,а сега иска колективно да оправяме катастрофата,която причини!Ай,си**ир,да върви сама към Германски халифат на бърза скорост,на нас тия не ни трябват!
33
0
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Права е женицата ! Когато друг ти е господар и той ти казва какви да ги говориш и какви да ги вършиш и виждаш зор, търсиш опора на друго място. Нищо , че от там са ти казвали, какво ще се случи и са те укорявали и ругали !! Това е да си политик безсрамен, жесток и циничен! Тогава си велик........
32
0
 
16
 
! Отговори
буден преди 7 години
Меркел,сърбай си сама попарата,която надроби и изобщо не призовавай за никаква солидарност. За такава се обърни към събратята си масони,чиято поръчка изпълняваш. Защо няма солидарност про други значими за хората социални въпроси,та въвеждате не знам колко си скорости за отделни страни!
31
0
 
22
 
! Отговори
благоразумен преди 7 години
Меркел с охота покани бежанците в Европа, имаше селфита, прегръдки и пр. Сега приканва всички заедно да се справяме с тази напаст.Гражданите в отделните страни са враждебно настроени , защото са ощетени в сравнение с другоцветните. Хайде, Меркел , справяй се, връщайки ги обратно,след като достатъчно убиха,изнасилваха .
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За последните години откак започнаха тез близко-средноизточни мигрантски вълни дошли от юг и югоизток,някой от север и североизток,че други дет въобще не пренадлежат на близкия и среден изток,ама също са някакви близки,някъде средни отнякъде далечни откъдето са тръгнали,но минаващи кат предните близки-средни-бедни,а не се сетиха или пък забравиха,колко войничета бедни докараха в ковчези,бедни така се казва кат ги върнат в тоз ред,а изпратени там в война срещу някой си дет бил другаде с бележник
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак тъпотии. Преди година пак искаше общо решение и разпределение на МИГРАНТИТЕ (не са бежанци). Не може да се стигне до такова. Меркел ги покани, останалите бяха против. Все още са против. Какво общо решение искаш? Колко пъти да ти се повтори, че никой не ги иска? Сама си ги покани, сама си ги настанявай и си ги дондуркай.
28
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си ги покани ти си ги вземай решенията! Демек аз си поканвам гости обаче казвам на комшиите Пешо и Иван елате да им купите ракия и мезе! Е няма как те да ми купят ракия и мезе след като поканата е от моя страна. Нямат нищо общо нито Пешо нито Иван те само могат да дойдат да пиинат да хапнат и да ходят да си лягат! Та бабо меркелице вземай си решенията дали ще им купиш ракия и мезе или ще ги пратиш да си ходят там откъдето са дошли. Никой комшия не ти е длъжен да ти храни поканените от ТЕБ!
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е отвратителна!
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато ги канеше,пита ли някоя друга държава от ЕС ? то не е само да си най-отгоре във властта. трябва и мислене!
25
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато източна Европа и Балканите от базата на вековния си опит с исляма говореха, нямаше кой да ги чуе. А западняците дори не са се сблъскали с цялото му великолепие!!! Разселването на мюсюлмани по територията на Европа, вместо връщането им обратно е като да вкараш в болен организъм още една, по голяма порция вируси. По този начин няма да ги "цивилизоваме", а те ще ни ликвидират. А исляма е религия на застоя, на непроменящото се "статукво", фиксирано в корана, насочено срещу всички немюсюлмани.
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бабе хитро когато ги приемаше мигрантите пита ни ли. а ние не сме *** като швабата който завива гайка 22 и не се интересува от нищо.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32 Аз го разбирам така....Та сикимде.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20.... Ама вие пари ли имате?Пази боже ще се обрежа
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само БВП =то на Стамбул е четири пъти повече от нащо за Три години еее кво да си говорим за метростанцията ли...
20
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми до момента "умните европейци" ги гърмят и изнасилват, така че предполагам че България не е откъм женската страна. :D....Гърмят ги местни тарамбуки, а не мигранти.