Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд

Северна Корея нямало да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ
447
Пхенян заплаши с ядрен удар дори и за един американски снаряд
Снимка: Reuters, архив

Армията на Северна Корея ще нанесе моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на суверенната й територия, предупреди днес в. "Нодон синмун", централният печатен орган на Корейската трудова партия, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата
В статията се казва, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров изостря до краен предел обстановката в този регион. При това положение, посочва изданието, "Пхенян няма да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ".

"Нотон синмун" предупреди, че "революционните въоръжени сили на КНДР разполагат с ефективни военни средства за сдържане, способни с един удар да превърнат в пепел" този, който извърши агресия срещу страната.

Малко преди отбелязването на 15 април на 105-ата годишнина от раждането на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен, Тихоокеанското командване на американската армия изпрати към полуострова ударна група на своите военноморски сили, начело със самолетоносача "Карл Винсън", припомни ТАСС.
 
По-рано днес американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила".

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е някой да набие краварските канчета, че много взеха да си вирят носа. Виетнам ще им се види, като детска игра, ако решат да се правят на голяма работа пред корейците. Това не е Ирак, Либия, Афганистан или Сирия. Що не нападнаха Иран краварските ***? Ей тъй да ни покажат колко са велики. Да подгреят за Корея, че там много голям и сополив ще го ядат. Само, че те са страхливи лоени топки и могат само малки и слаби държави да нападат. Пълни мизерници и селски тарикати са янките.
302
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото беше Роналд за СССР, това ще бъде Доналд за Русия.
301
25
 
16
 
! Отговори
Бай Дончо преди 7 години
Обичам мириса на русофилски страх и злоба на разсъмване!
300
4
 
13
 
! Отговори
**** преди 7 години
Никой не няма с инфо за СК,с какви оръжия разполага,тъй като нейните лаборатории се намират на голяма дълбочина по земята,и никакви сателити или дрони немогат да и направят снимки,така,че краварите само мочат и плашат,но не смеят да нападат,за това разчитат на Китай да оправи положението.
299
6
 
24
 
! Отговори
хохо гавра преди 7 години
Как е възможно воюващ Ирак да е по богат от мирна и демократична България-ами как, като българските продажни политици подарят 2 милиарда долара на 'беден' Ирак,а Станишко избяга в Швейцария с комисионните!
298
3
 
14
 
! Отговори
Сфери на влияние преди 7 години
Всичко според мен е разпределение на сферите на влияние:1. САЩ и Китай се разбраха за Северна Корея;2. САЩ ще отстъпи Сирия и най-вероятно ще признае анексирането на Крим от Русия в замяна на това Русия да не се намесва в Северна Корея, най малкото никой не иска СК да има ядрено оръжие нито Русия, нито САЩ, нито Китай, защото с този лудия начело на СК никога няма да са сигурни в какво настроение ще се събуди другаря Ким!!!
297
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябва да гледаме фактите.... Половината ракети ги няма.От летището в Сирия.
296
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки специалист тук,даже и военни стратези виждам.Онзи с Апранета да си види портовете на РС,че може да му влезе някой.Много умно да се кланяш на някой,а той те подготвил за плацдарм срещу Русия.Много сме близо и при една война ще пострадаме всякак.Икономически най вече.Да сравняваш онази Русия при Елцин,с тази на Путин е тъпо
295
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези ракетите им падат сами... Не знам кого заплашват, но след поредния фал най-много да си изтребят всичките инженери и историята да приключи от само себе си.
294
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък куче което лае,не хапе,като теб 344;)Той и Наполеон се изживявал като американците, докато не му дали урок.
293
2
 
14
 
! Отговори
до 333 (Анонимен) преди 7 години
Как ще им обещаеш на севернокорейците бе мозък? Имаш точно НУЛА реални (теоретичните настрана) начини да пропагандираш пред този тотално изолиран народ. Ходи да им обясниш колко добра е путинската или ердоганската "демокрация" и да видим как ще тръгнат на талази свободно към други държави... П.П. България на българите! Русофили, американофили и всякакви други с объркано самосъзнание - заминавайте си, не ви искаме!
292
13
 
17
 
! Отговори
ссдд преди 7 години
До 343 хи-хи-хи;Типичен комунистически олиго*френ.Интелекта ти е равен на нула и естествено почваш с обидите ,защото неможеш да изложиш никакви факти да ме опровергаеш.Вас комунистите да не ви е правил един х*й всичките ?
291
11
 
17
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
343 ссдд! Много си тъъъъп ,герберасте! Дедо ти Тръмп вече си сменя памперса! Не пиши глупости а си лягай до бюста на др.Тиквенски!
290
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп плаши Пхенян, а треперят и се нааакват в Кремъл.
289
28
 
26
 
! Отговори
ссдд преди 7 години
Гледам че всички русофили тук се молите СК да изтреля ядрени ракети,но понеже всички сте неуки олиго*френи,неможете да осъзнаете ,че това е невъзможно.Дори и СК да изтрелят ядрена ракета,тя ще бъде свалена на момента,понеже САЩ имат защитни системи по целия свят.Другото което е,че ракетата с най-голям обсег на СК може да стигне максимално до Хавайте или остров Гуам.СК нямат абсолютно никакъв шанс,ако отидат на война срещу САЩ.Американците имат най-силната армия в историята на човечеството.
288
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще раздава томахавки
287
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След СК идва ред на коччинката РФ.
286
16
 
21
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Дебеланкото Ким е сто пъти по-хубав от дъртия перверзник с оранжевия кичур дедо Тръц!Факт!
285
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно корейско торпедо по американския кораб и всички бомби самолети и ракети ще потънат в китайско море. Пилотите ще се спасят със sos.
284
18
 
24
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
Пускай ракетите Ким! Пускай ,че ми писна от тия смрадливи кравари ,дето постоянно се месят в чуждите работи.Няма място на света ,където вонящия краварски чепик да не е оставил разруха ,смърт и войни.Краварите са най-алчната и нагла част от човечеството.Няма да липсват на никого.