Германски консерватори зоват ЕС: Край на преговорите с Турция

"Трябва да спрем да се заблуждаваме: Няма общи перспективи с Ердоган"
23 апр 2017 10:19, Красимир Ангелов
197
Германски консерватори зоват ЕС: Край на преговорите с Турция
Снимка: БТА

Двама високопоставени германски консервативни политици призоваха Европейският съюз да спре преговорите за членство с Турция след референдума за разширяване на правомощията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Норберт Рьотген от Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел обяви, че ако не се вземат мерки за справяне с последиците от референдума, това ще навреди на Европа.

"Ще навредим на доверието към Европа, ако не отговорим на решението на Турция срещу демокрацията, срещу върховенството на закона, ако продължим да се държим здраво за измислицата за присъединяване на страна с такова управление и такава конституция", заяви Рьотген, който е председател на комисията за външни отношения на Бундестага.

Според него преструването, че Турция може да се присъедини към ЕС, би попречило на Европа да изгради нови, по-реалистични отношения с Анкара.

Йоахим Херман от Християнсоциалния съюз каза, че преговорите за присъединяване на Турция към ЕС би трябвало да бъдат спрени, а не прекъснати. "Въпрос на време е да се сложи край на преговорите за членство в ЕС", заяви Херман, който е вътрешен министър на провинция Бавария.

"Трябва да спрем да се заблуждаваме: няма общи перспективи с Турция на Ердоган", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Въййй верно ли бе? Малко остана след 2020 г. ще ви спрат еврофондовете тогава пак да се видим и поговорим малко по темата ;)
109
1
 
7
 
! Отговори
Фокк преди 7 години
Прави са. Не им и трябва.
108
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ ЗА ТУРЧИН ИЗВЕСТЕН МАТЕМАТИК ? А ФИЗИК ? ХИМИК ? ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА ТУРЧИН ИЗОБРЕТАТЕЛ ? НЯКОЙ ТУРЧИН ДА Е СЪТВОРИЛ НЕЩО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАКВОТО И ДА Е ? ОСВЕН ШАЛВАРА РАЗБИРА СЕ НО ТОЙ Е НАПРАВЕН САМО ЗА ТУРЦИ ПО ПРИЧИНА КОЯТО ЩЕ ВИ ОБЯСНЯ СЛЕД МАЛКО. ТА НИКОГА ПО НИКОЕ ВРЕМЕ НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА ТУРЧИН С ИНТЕЛЕКТ
107
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ УМНИЯ ТУРЧИН Е ТОЗИ КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ ШАЛВАРА ! НЯКЪДЕ В АНАДОЛА ИМА НЕГОВ ПАМЕТНИК. ДАЖЕ СА ГО КАДИДАТИРАЛИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА НО ЩЕ ИМА ДА ЧАКА. КОГАТО ТУРЦИЯ Я ПРИЕМАТ Я ЕС МОЖЕ И ДА МУ Я ДАДАТ. ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО Е ИЗМИСЛИЛ ШАЛВАРА ? ПОМИСЛЕТЕ , АКО НЕ СЕ СЕТИТЕ ЩЕ ВИ ОБЯСНЯ СЛЕД МАЛКО
106
6
 
13
 
! Отговори
15:05 преди 7 години
Майната му на ЕС! Нищо повече!
105
4
 
10
 
! Отговори
София Прес преди 7 години
До Анонимен 114За това сте *** ганчооооо!!!Мизерници!
104
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Над 80 процента са грамотните в България а в турция е обратното."Тези ваши бабки, които хвърлят от балкона пари всеки ден:-):-):-)са от 20 те % явно...:-):-):-) а тези НАД 80% "грамотни" пък немогат да измислят да спрат този "бизнес балкон"...много сте ми интересни вие грамотните ***:-)
103
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте портретие първия човек направи от диваци турците хора, втория се опитва да ги направи отново диваци.
102
4
 
15
 
! Отговори
осман преди 7 години
ердоган създаде 85 университета в турция.повтарям университета .не като тези в бг ..питам нов български университет какво е университет ли .ами югозападния.бургаски свободен .одески .московски и тем подобни.наистино няма по "интелигентни от българите".най големите "УЧЕНИ И ФИЛОСОФИ".са българите...ХАХАХАХА .
101
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Над 80 процента са грамотните в България а в турция е обратното."Това чичо гугъл ли ти го каза:-):-):-)хмммЯ го попитай щом 80% са грамотни в българия...Защо сте най-бедните грамотни, защо тази велика грамотна държава е в това положение...Щом 20% от Турция са грамотни на кое място са в икономиката, развитието и в производството, спрямо пред 80% грамотни:-):-):-)???А представи си и нашата грамотност, ако беше на нивото на вашата:-):-):-):-):-)Наричат ли те Льонсьо:-)
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше предаване за ердоган че за младите турци, преоритета не трябва да е образованието а правенето на деца.Защо така? Защото неграмотния и *** човек се управлява ро лесно.Така че Европа го знае това и никога няма да допусне, неуки хора каквито са турците.Известен учен, професор, изобретател от турция няма.А от малка България има стотици.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не им ходи по гайдата на триполовите и ще го изхвърлят от борда. Ердо не се *** по тези параграфи и си играе негоните си номера. Вижте нашите се друга бира. Свали ли са си шортите хванали са се за палците разтворили са бузките и са го поели целият до макарите. Ето такива им трябват на триполовине в брюксел. А не управници със собствено мнение и характер.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах Ганка кога ще си оправиш първо твоята държава, та после да коментираш и да правиш изводи за другите??? Кога сте избирате точните хора???Кога ще протестираш вместо на граници, пред парламента???Кога ще се изперчите вместо на стари жени, а на господарите Ви от Брюксел и Братушстан???Първо направете тез работи после раздавайте акъл:-)
97
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 80 процента са грамотните в България а в турция е обратното.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"имате google, и можете да проверите колко процента са неграмотните в турция."А в "5 милионната българия" колко са негравотните...Какво вика чичо гугъл за българия?
95
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция нищо съзидателно не е излизало от тази страна. На Европа не и е нужна неграмотни хора имате google, и можете да проверите колко процента са неграмотните в турция.
94
2
 
2
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Мнооооого бавно им идва акъла.....
93
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво беше това Турция ? Това името на планетата на маймуните ли беше ?"Ще те подсетя само с едно трицифрено число...500 г.:-)
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези водача им Урко ми е много смешен
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво беше това Турция ? Това името на планетата на маймуните ли беше ?