Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a

Британският премиер отхвърли евроисканията за компенсации
21 май 2017 11:00,
103
Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a
Снимка: Reuters

Брюксел трябва да плати своята "сметка по Brexit-a" за милиарди лири за откупването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти, заяви Тереза Мей пред The Sunday Telegraph.

В интервю за изданието британският премиер каза, че "парите, плащани в миналото" от кралството трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка.

Тя настоя, че Великобритания има финансови "права", които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите за плащанията, но има и "задължения" към общността, която напуска.

Позицията на Мей представлява ясно отхвърляне на твърдите искания на някои държави от Европейския съюз (ЕС), според които кралството не може да има претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи.

Според информациите, идващи от Брюксел, се очаква преговарящите от страна на ЕС да поискат сума между 60 и 100 млрд. евро от Великобритания за покриване на вече договорените но неосъществени плащания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да видим дали Тиквата ще подпише споразумението с Англия за съдебно задържане на престъпници от страни извън ЕС
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е и фирма и няма как да се разпродадът активите, които англичаните искат да си "осребрят". Инвестирали са в дългосрочен проект, от който са получавали дивиденти (общ пазар) през цялото време. Това, че вече не вярват в проекта си е тяхна работа. Никой нищо не им дължи. Има си договори и в тях изрично са посочени задълженията на UK към проекта.
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брюксел да си плащат сметките ядоха, пиха, но купона все някога свършва. Льо Пен, Орбан, Тръмп, Путин,, Ципрас, Ердоган, Мей всеки ден плюят по дъртата немска крава тя си мисли дъжд вали и се озърта като обран еврейн.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая с жьлтите зььь, само меркел ще я оправи.
28
2
 
17
 
! Отговори
Жиголо преди 6 години
Никакъв европейски секс за разплутите английски повлекани!
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ингилизите ще им е достатъчно оттук нататък да им дадат статут като на Македония в търговията. Да си плащат всичко като попове. Ще им увехне салдото. Друг е въпросът, че и ЕС ще губи от това...
26
7
 
29
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЩЕ СИ ПЛАТЯТ И ЩЕ СЕ НАДЯВАТ НА ПО-НИСКИ МИТА ЗА ДА ИЗНАСЯТ СТОКИ В ОСТАНАЛИТЕ 27 СТРАНИ ОТ ЕС ! АКО НЕ СИ ПЛАТЯТ ТОГАВА ОСТАНАЛИТЕ 27 ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМАТ КАТО НАЛОЖАТ ПО-ВИСОКИ МИТА ЗА БРИТАНСКИ СТОКИ , А ТОВА ЩЕ УДАРИ ИКОНОМИКАТА НА БРИТАНИЯ ! ТАКА ,ЧЕ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ НЕ ОТ ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ НАС ,А ОТ СТРАХ !
25
1
 
4
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До Анонимен 11ПРОБЛЕМЪТ е, че Република Ирландия /Ейре/ също е в Европейския съюз, 76310но ползва коли с десен волан. Там цялата организация на движението е пригодена за движение в лявото платно на пътищата и улиците.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е много яка идея , и в брачните договори трябва да го има след развод не трябва да се дели наличността , а трябва да се компресирам всички разходи които е направил съпруга в съвместния живот за семейството,така инвестицията в семейството ще се явява като супер инвестиция.
23
5
 
27
 
! Отговори
НЯМА ДА ПЛАТЯТ преди 6 години
ТЕ ВЛИЗАТ И ИЗЛИЗАТ ОТ ЕВРО СЪЮЗА НЕ ЗА ДА ПЛАЩАТ ! ИМАТ СИ ДОГОВОР ПОДПИСАН ОЩЕ ПРИ ВЛИЗАНЕТО И СЕ ПОЗОВАВАТ НА НЕГО . НЕ ЗНАМ КОЙ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ЧЕТЕ ДОГОВОРА ПРЕВРАТНО И ИЗВРАТЕНО ТА ДА ГИ ЗАСТАВИ ДА ПЛАЩАТ . АКО ИМАШЕ ТАКАВА КЛАУЗА ДОГОВОРА НЯМАШЕ ДА Е ПОДПИСАН . ТОВА Е АНГЛИЯ ! ТЯ НЕ ДАВА ! ТЯ САМО ПОЛУЧАВА И УНИЖАВА ДРУГИТЕ НАРОДИ ! !
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18Така е прав си , това е по скоро като здравните осигуровки , внасяш си твоя дял , и когато имаш нужда от тежка операция държавата ти я поема(т.е общия дял) но когато искаш да се откажеш от това ,не е много ясна процедурата как точно да се изчислят твоите вноски, въпреки че ти не си бил болен през това време, защото ако си бил болен вноските могат да не ти стигнат.Т.е. бил си застраховат пред този период. и за това е проблем да ти върнат вноските.Но е възможно да се намери начин, но има вер
21
5
 
5
 
! Отговори
ники преди 6 години
ку. ха ле. йка е тази. жалко за британците има диста качествени хора там.
20
2
 
32
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ВСЯКА ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА ЕС Е ПОДПИСАЛА ДОГОВОРИ И В ТЕЗИ ДОГОВОРИ ДОСТАТЪЧНО ЯСНО СА ОПИСАНИ ПРАВИЛАТА ПРИ НАПУСКАНЕ НА ЕС КОЙ ПЛАЩА И ЗА КАКВО ПЛАЩА ! БРИТАНЦИТЕ ПАК ПРАВЯТ БРИТАНСКИ РАБОТИ ! НО ХУБАВОТО ЗА НАС Е ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЯХ ,ТЕ НИКОГА НЕ СА СЕ СМЯТАЛИ ЗА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА ,ВИНАГИ СА ПОДЦЕНЯВАЛИ ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОД ,ВИНАГИ СА БИЛИ ПИОНКИ НА САЩ ! НЕКА СИ ВЪРВЯТ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО ,НО ДА СИ ПЛАТЯТ МАСРАВА ,ЧЕ Е СРАМОТА !
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата би трябвало да са елементарни.Съвсем резонно е да има клаузи в договорът за членство в съюза, които ясно и точно да определят кой е ищеца в случаят и кой дължи.Друг е въпросът дали тези договори бе са различни за етични членки и дали искат да рсзгласвват какво пише в тях.Иначе мое мнение, е че ВБ тръгва със едни искания, за да парира тези на съюза и бскрся да е пита платено 0:0
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жената се опитва да извлече максимума от развода, въпреки че не в правото си , не може да и се сърдим че се опитва да вземе повече отколкото и се полага, това е нормално поведение ,пробва ако мине ако не мине здраве да е, взе пак е опитала.Въпроса е дали другата страна ще се мине.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГурбетчияНе мога да определя ЕС като квартира. Не е квартира ако ти си единият от собствениците на сградата. Не само те а всички са печелили от съдружието
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С англичанин и комунист да дискутираш, си е почти едно и също.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, ние ако напуснем ЕС, ще ни излезе по-евтино. Ще ни компенсират с два лева.
14
3
 
27
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До АнонименПрава е жената. Когато си съсобственик в фирма във която си инвестирал и когато напускаш е нормално другите съдружници да ти платят цената на твоите акции.НЕ Е ВЯРНО ЗАЩОТО БРИТАНЦИТЕ СА ИНВЕСТИРАЛИ ,НО СЪЩО ТАКА СА И ПЕЧЕЛИЛИ ОТ ТОВА ! БРИТАНЦИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ ЛИ НА ЕС ЗА ПЕЧАЛБИТЕ СИ ОТ ТЕЗИ СДЕЛКИ ?! ИНВЕСТИРАЛИ - ПЕЧЕЛИЛИ ,ТОЧКА ! ОТ СЕГА НАТАТЪК СИ ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ ПО НАПУСКАНЕ НА " КВАРТИРАТА " !
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглата английска свиння пак е прекалила с джина.